Hier is hoeveel 'House of Cards' kost om te produceren

Hier is hoeveel 'House of Cards' kost om te produceren
Hier is hoeveel 'House of Cards' kost om te produceren
Anonim

In 2013 lanceerde Netflix een serie genaamd 'House of Cards'. Hoewel 'politieke thriller' meer klinkt als een slechte grap dan als een echt genre, waren fans overal in de serie. Het was ook een groot probleem voor Netflix, omdat het de eerste interne productie van de streamingdienst was.

Fans vermoeden misschien dat de serie goedkoop was, aangezien het de eerste poging van Netflix was om zijn eigen shows te maken. Maar dat was niet het geval - hoewel uiteindelijk bleek dat het geld dat het kostte om te produceren goed besteed geld was.

Voordat Netflix de serie lanceerde, publiceerde The Atlantic een artikel dat het budget van de show opsplitste - en het ook verdedigde.

Wat de kosten van 'House of Cards' betreft, betaalde Netflix minstens $ 100 miljoen uit voor twee seizoenen van elk 13 afleveringen. Erop wijzend dat Netflix alleen abonnementskosten beta alt, en geen advertenties of partnerschappen met grote netwerken, herhaalde The Atlantic wat fans dachten: $ 100 miljoen was behoorlijk hoog. Speciaal voor 2013!

Maar snel vooruit bijna een decennium, en Netflix doet het verbazingwekkend goed voor zichzelf. Het is dus duidelijk dat die vroege investering in een serie van de bovenste plank zijn vruchten afwierp. En, zoals The Atlantic opmerkte, het kostte niet veel moeite om zelfs maar te breken. Met de hoeveelheid groei die Netflix toen al doormaakte (de publicatie klokte de abonnementsdienst toen op 33,3 miljoen abonnees), waren de cijfers niet zo gek.

In feite deed Netflix het op dat moment beter met hun inkomen per abonnee dan HBO, wanneer we de kosten van HBO als een fractie van de kabelrekeningen van consumenten beschouwen. De $ 100 miljoen leek ook een goede investering - zelfs voor een eerste poging tot zelfgeproduceerde shows - omdat Netflix hoge vergoedingen moest betalen voor het betalen van rechten op shows en films van andere bedrijven.

Vergeet niet dat er in 2013 geen Disney-streamingservice was en Netflix hen - en anderen - miljoenen betaalde voor streamingrechten.

Robin Wright als Claire Underwood en Kevin Spacey als Frank Underwood in 'House of Cards&39
Robin Wright als Claire Underwood en Kevin Spacey als Frank Underwood in 'House of Cards&39

Het heeft ook echt zijn vruchten afgeworpen. Hoewel Kevin Spacey betrokken was bij een schandaal dat ertoe leidde dat zijn personage - de hoofdrol - werd gedood in het voorlaatste seizoen, liep 'House of Cards' zes seizoenen en verdiende het veel fans.

En vanaf 2020 had Netflix volgens Statista meer dan 195 miljoen abonnees. Het was duidelijk dat ze met 'House of Cards' zelfs doorbraken en wat ze hadden geleerd toepasten op nieuwe shows. Nu heeft Netflix talloze "Originele" shows en films, met steeds nieuwe content.

Natuurlijk onderhoudt Netflix nog steeds relaties met verschillende studio's, maar tegenwoordig is $ 100 miljoen niets, of dat nu de kosten zijn van het produceren van een paar seizoenen van een show of het kopen van de rechten op de al succesvolle show van een ander bedrijf. Dat gezegd hebbende, Netflix heeft een behoorlijk ambitieuze line-up voor 2021, en het is een met sterren bezaaide lijst die de ongetwijfeld dure rekening die ze zullen krijgen zeker waard is!

Aanbevolen: