WandaVision' Showrunner bespreekt hoe schrijven in de MCU enigszins 'beperkend' is

WandaVision' Showrunner bespreekt hoe schrijven in de MCU enigszins 'beperkend' is
WandaVision' Showrunner bespreekt hoe schrijven in de MCU enigszins 'beperkend' is
Anonim

WandaVision is een mijlpaal in Disney's Marvel Cinematic Universe, zowel in zijn rol bij het opzetten van de volgende fase van het vertellen van verhalen in het universum, als in zijn vertrek uit het typische actiefilmformaat van de studio.

Niemand had kunnen vermoeden dat wat begon als slechts een paar films en een reeks gastoptredens, al snel zou uitgroeien tot het meest nauw verweven universum in de geschiedenis van Hollywood, maar dat is precies wat Marvel deed. In 12 jaar tijd is de MCU geaccrediteerd met 23 blockbusters, waarvan sommige grote recordbrekers zijn.

WandaVision markeert de eerste poging van de MCU voor een beperkte serie. De reacties op de eerste twee afleveringen, die op Disney+ werden uitgezonden, waren meer dan enthousiast en vormen een bemoedigende indicatie van de toekomst van de MCU op OTT-platforms.

De hoofdschrijver van de serie, Jac Schaeffer, was onlangs te zien in de Top 5 podcast van TV, gehost door Hollywood Reporter's West Coast TV-editor Lesley Goldberg en de belangrijkste tv-criticus Daniel Feinberg.

Op de podcast besprak Schaeffer hoe geweldig het was om andere MCU-verhalen te kunnen gebruiken voor invloed en inspiratie, en hoe gemakkelijk Marvel het voor haar heeft gemaakt om met hen in contact te komen om het grote geheel van het universum in de context van haar show.

"Al het werk dat ik bij Marvel heb gedaan, bestaat in een ruimte die verbonden is met andere verhalen", zei ze. "En ik heb gemerkt dat, in de eerste plaats, de toegang tot de andere schrijvers en regisseurs en verhalenvertellers, en vooral de executives, de producenten bij Marvel die ook buitengewoon zijn, [behulpzaam is geweest]. Het gevoel hebben dat je een belangrijk stuk bent in een grotere puzzel is echt spannend."

Hoewel deze onderlinge verbondenheid een grote hulp is voor de schrijvers om de toon en de esthetiek van de personages intact te houden - iets waar ze al vroeg mee worstelden, zoals fans vaak opmerken bij het bespreken van de vaak ongelijke karakterisering van Black Widow - het kan ook de vrijheid van schrijvers beperken om verhaallijnen te weven met de Marvel-personages die ze willen.

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks alle vrijheid die ze kreeg door op een streamingplatform te zijn, vertelde Schaeffer aan Godberg en Feinberg dat bepaalde aspecten van het verhaal haar schrijfmethodes beperkten.

“Ik bedoel, er zijn af en toe momenten waarop… je een heel opwindend idee bedenkt waarbij een personage uit de strips of een personage uit de MCU betrokken is, en je pitcht het, en dan krijg je te maken met 'Oh, nee, dat gebruiken we hierin.' Er zijn af en toe dat soort dingen, wat frustrerend is , legt ze uit.

"Maar ", kwalificeert ze snel, "er is zoveel te doen dat er altijd een ander personage, een andere verhaallijn of iets anders is waar je een beetje naar binnen kunt schuiven en hetzelfde soort sap uit kunt halen."

Ondanks de beperkingen heeft de serie niet teleurgesteld. Tot nu toe in de show heeft het paar hun weg terug in de tijd gereisd, en Wanda is zwanger - ondertussen proberen ze erachter te komen hoe ze daar in de eerste plaats zijn gekomen. Als je denkt dat het niet gekker kan worden voor deze twee helden, wacht dan gewoon - de laatste aflevering gaf een niet-zo subtiele hint dat Doctor Strange het pitch-proces misschien heeft gehaald om deel te nemen aan de show.

Je kunt elke week nieuwe afleveringen van WandaVision bekijken op Disney+.

Aanbevolen: