Fans zijn geschokt door hoe de makers van 'South Park' de show schrijven

Inhoudsopgave:

Fans zijn geschokt door hoe de makers van 'South Park' de show schrijven
Fans zijn geschokt door hoe de makers van 'South Park' de show schrijven
Anonim

$900 miljoen was de uiteindelijke prijs voor nog zes jaar South Park-plezier. Dat betekent nog meerdere seizoenen en nog meer 'Pandemic Special'-films. Volgens Decider zullen twee van deze films voor het einde van het jaar op Paramount+ worden uitgezonden. Dit alles maakte deel uit van de deal van een eeuw. De Viacom-deal van 2021 is een van de meest winstgevende in de hele tv-geschiedenis, wat bewijst dat de show van Matt Stone en Trey Parker springlevend is. Voor een cartoonsatire die is ontstaan uit een afkeer van filmmaken, is dit niets minder dan een enorm succesverhaal.

Maar met al het succes komt een ongelooflijke hoeveelheid werk. Fans zijn zelfs geschokt door hoeveel werk het kost om een aflevering van South Park te maken. Natuurlijk is het moeilijk om iets te animeren. Maar Matt en Trey maken het zichzelf nog uitdagender door zich aan een brutaal strak releaseschema te houden.

Elke aflevering van South Park is gemaakt in minder dan een week…

In tegenstelling tot The Simpsons of de dodelijke vijand Family Guy van South Park, die maandenlang hun scripts en animaties perfectioneert voordat ze in de herfst uitkomen, is de show van Matt en Trey in minder dan een week klaar. We hebben het over het schrijven van het script, het animeren, het doen van de stemmen en het aan het netwerk overhandigen om uit te zenden… in iets meer dan 6 dagen.

"De manier waarop we de show altijd hebben gedaan, maar nu [in de latere seizoenen] hebben we het teruggebracht tot een kunstvorm", zei mede-maker van de serie Trey Parker in een interview. "De show wordt uitgezonden op woensdag. De donderdag daarvoor gaan Matt [Stone] en ik 's ochtends vroeg aan het werk met de schrijvers en gaan we 'Oké, wat doen we deze week?' Ik bedoel, het is een wekelijkse … het is eigenlijk net als Saturday Night Live."

"We weten niet wat we doen. Begin aan het begin van elke week. Weet het niet. Plan helemaal niet vooruit", voegde Matt Stone eraan toe.

Tijdens hun ontmoeting op donderdagochtend met hun schrijverskamer, beginnen de ideeën te vliegen en om ongeveer 12.00 uur hebben ze een paar grappige ideeën voor scènes die ze meteen in animatie hebben omgezet. Dit komt omdat ze hun animatieteam zo snel mogelijk aan het werk willen hebben. Maar het schrijven gaat door tot vrijdag en zaterdag. Maar tegen zondag en maandag is het team de hele nacht bezig om de scriptknikken en alle animatievereisten uit te werken.

"We plegen bijna elke week zelfmoord", zei Matt.

Zowel Matt als Trey zijn de hele tijd samen bezig. Ze zijn allebei in de schrijverskamer en ze doen allebei stemmen. Het enige verschil is dat Trey de neiging heeft om de meeste afleveringen zelf te regisseren. Dit omvat het bulkwerk van de bewerking.

"Het is erg geconcentreerd rond ons tweeën, dus we kunnen een zeer strakke productie doen", legt Matt uit.

In tegenstelling tot de meeste producties, werkt elke afdeling die aan South Park werkt in hetzelfde gebouw. Dit betekent dat Matt en Trey gemakkelijk van de schrijverskamer naar de bewerkingssuite of de spraakopnamestudio kunnen gaan.

"We leveren de show altijd op woensdagochtend en op dinsdagavond zijn we er altijd om drie uur 's nachts en zeggen 'Oh, hoe kunnen we dit veranderen, dat veranderen'. Animeer de stem. Zet het in, " zei Trey.

De echte reden waarom South Park zo snel gemaakt moet worden

Dus dit alles roept de vraag op… waarom doen Matt en Trey dit? Ze zouden hun show gemakkelijk kunnen produceren zoals elke andere geanimeerde show. Maar dat zou een groot deel van het doel van South Park tenietdoen. De show is ontworpen als een weerspiegeling van Amerika. Dat is wat de stad South Park is. En om goed weer te geven wat Amerika doormaakt, moet de show relevant zijn. Dus popcultuur en nieuwsverhalen, evenals algemene thema's waarmee de samenleving te maken heeft, worden altijd verwerkt in elke aflevering van de show en vervolgens die week uitgezonden, zodat het publiek echt contact maakt met de show.

"Het moeilijkste dat daar echt bij komt kijken, is dat we aan het eind van de dag echt moeten komen met 'wat is onze kijk op dit alles'", legde Trey uit, verwijzend naar een bepaald nieuwsbericht, tragedie, controverse of popcultuurreferentie die South Park op een bepaalde week behandelt. "\wat is onze filosofie hierover, dat is niet alleen waar iedereen het over heeft."

Hier ligt het grootste genie van Matt en Trey. Ze behandelen niet alleen relevante onderwerpen, maar ze vinden ook unieke manieren om ze te ontleden, net zoals een moderne filosoof dat zou doen. Ze doen echter ook de ongelooflijk zware taak om het ook grappig en passend te maken in hun verhaalwereld.

Uiteindelijk brengen ze bijna elk debat samen tot één ethos: "De mensen die aan deze kant schreeuwen en de mensen die aan die kant schreeuwen, zijn dezelfde mensen en het is oké om iemand in het midden te zijn die om hen beiden lacht."

De stilistische keuzes hebben hun strakke schema geholpen

Twee van de meest stilistische keuzes van South Park, de vergelijkbare stemmen en de kenmerkende slordige animatie zijn er eigenlijk uit noodzaak. Hoewel het de show ronduit iconisch heeft gemaakt, is het, belangrijker nog, het de makers gemakkelijker gemaakt. Ze hoeven de geanimeerde monden niet perfect te laten bewegen en ze hoeven zelfs niet de benen te animeren terwijl ze lopen, omdat alle personages gewoon een beetje rondhobbelen. Het is ook niet nodig om met een grote cast te werken, aangezien Matt en Trey de overgrote meerderheid van de personages in South Park inspreken.

Maar toen Matt en Trey begonnen met het maken van hun show, deden ze dat omdat ze het grappig vonden. Ze waren fan van de zeer simplistische benadering van animatie en ze vonden het vermakelijk om alle stemmen te doen. Ze wisten niet dat deze beslissingen ongelooflijk nuttig zouden zijn voor het veeleisende deadlineschema van de show. Natuurlijk, toen Matt en Trey voor het eerst begonnen, hadden de netwerken een enorme hekel aan South Park… En nu is het een van de meest succesvolle televisieshows aller tijden.

Aanbevolen: