Wat is er gebeurd met 'Twilight'-acteur, Jamie Campbell Bower?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Twilight'-acteur, Jamie Campbell Bower?
Wat is er gebeurd met 'Twilight'-acteur, Jamie Campbell Bower?
Anonim

Jamie Campbell Bower heeft nu het geluk gehad om niet één, niet twee, niet drie, maar vier franchises te schitteren met zeer loyale fanbases, en hij heeft niet eens de hoofdrollen gespeeld.

Hij voegde zich bij de cast van Twilight, speelde Caius Volturi, hij speelde een jonge Grindelwald in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 and 2, en hij speelde Jace in The Mortal Instruments: City of Bones (samen met zijn ex -vriendin Lily Collins). Nu is hij net gecast in Stranger Things, waarmee hij weer een beroemde franchise aan zijn portfolio heeft toegevoegd.

Maar hoewel we heel veel vragen hebben over wat zijn personage Peter Ballard gaat doen in de populaire Netflix-show, is een andere grote vraag die we hebben: wat heeft hij de laatste tijd gedaan? Blijkbaar met zijn band spelen.

Hij heeft muziek in zijn bloed, maar is gaan acteren

Campbell Bower heeft niet alleen die rockervibe omdat hij van muziek houdt, hij heeft muziek in zijn bloed. Zijn moeder is een muziekmanager en zijn vader werkt voor de Gibson Guitar Corporation. Maar op de een of andere manier ging Campbell Bower in ieder geval eerst acteren.

Vrijwel uit de poort, na een beetje modellenwerk aan het begin van zijn carrière, kreeg Campbell Bower een rol in Tim Burton's Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, naast Johnny Depp.

Hij verscheen in de films RocknRolla en Winter in Wartime in 2008 en in 2009 kreeg hij de rol van Caius in Twilight, waar hij de kwaadaardige blonde vampier speelde tot Breaking Dawn: Part 2.

Het volgende op zijn agenda was Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1, waar zijn enige bijdrage aan de film was dat hij uit een raam sprong met de Oudere toverstok, en de serie Camelot, waarin hij een jonge koning Arthur speelde.

In 2013 speelde hij een rol in de verfilming van The Mortal Instruments: City of Bone s, waar hij Jace Wayland, een Shadowhunter, speelde naast Lily Collins. Na het filmen van de film hadden Campbell Bower en Collins ongeveer vijf jaar een knipperlichtrelatie, maar gingen uiteindelijk in der minne uit elkaar in 2018.

Na de hoofdrol in Mortal Instruments, had Campbell Bower al drie fantasiefranchises gedaan en Interview Magazine pakte het op.

"Mensen vragen me of het een carrièrestap is of niet, "zei Campbell Bower over zijn succes in het genre. "Ik wilde deel uitmaken van Harry Potter. Ik wilde deel uitmaken van de eerste Twilight-film en helaas werkte het niet zo geweldig. Dus toen ze terugkwamen en zeiden: 'Wil je binnenkomen voor een rol voor de tweede film, ' Ik had zoiets van 'Absoluut.' En toen kwam Mortal langs, maar we wisten niet toen we de eerste film opnamen dat we groen licht zouden krijgen voor een andere film - we hebben groen licht gekregen voor een andere film voordat de eerste film zelfs is uitgebracht, wat gek is."

In deze periode zei Campbell Bower dat hij vrijwel dakloos was en zijn agenda zo vol was, maar blijkbaar leeft hij graag uit een tas.

Na 'Mortal Instruments' ging zijn acteren achteruit

In 2015 speelde Campbell Bower in de West End-musical Bend It Like Beckham, en in 2017 als Christopher Marlowe in de serie Will, een ander periodestuk dat perfect voor hem was.

Maar daarna had hij nog maar een korte rol als de jonge Grindelwald in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (dit keer in de oudere versie van zijn Sweeney Todd co-ster, Johnny Depp), een rol in Six Days of Sixtijnse, en sprak schokkend een personage uit in Thomas the Tank Engine & Friends.

Hij heeft geen goede rol meer gespeeld sinds Will in 2017, wat veel verklaart omdat zijn band Counterfeit datzelfde jaar zijn eerste album uitbracht. Campbell Bower leefde eindelijk zijn muzikale dromen toen de band op tournee ging.

Aan het einde van dit jaar gingen ze echter uit elkaar, voornamelijk vanwege de pandemie, maar Campbell heeft plannen voor zijn solocarrière, onder de naam Jamie Bower. Zijn stijl zal nu een beetje donkerder en meer experimenteel zijn, met nummers genaamd "Paralysed" en "Start The Fire."

"Ik voel me creatief in de beste ruimte waar ik al heel lang, of nooit, ben geweest", vertelde Jamie aan NME. "Ik wil hier voorzichtig zijn omdat ik niet wil zijn van: 'Oh, nou, ik ben de eenzame wolf en ik heb niemand nodig', maar er is zeker iets te zeggen om gewoon met je mee te gaan. gut en gaan met intuïtie.

Het feit dat namaak eindigde, betekent niet dat dit het einde van de weg was voor Campbell Bower.

"Ik ben altijd een artiest geweest. Ik ben altijd de persoon geweest die zegt: 'Ik ga de rest van mijn leven met deze hamer en tang door. Ik heb geen echte plannen of verlangens om iets anders te doen.” Aan het einde van Namaak dacht ik: “Oké, ik ga gewoon door en doe wat ik leuk vind en blijf doen wat het meest voor mij betekent.'"

Op een dag hoopt hij zijn liefde voor muziek en film te combineren en een soundtrack te maken. Maar voorlopig houdt hij ze gescheiden. Zijn solocarrière is succesvol en hij is net gecast in seizoen vier van Stranger Things, waarmee hij zijn vierde fantasiefranchise binnengaat.

Toen hij werd gecast, moest hij bijna een jaar op het geheim zitten. "Ik ben tot op de dag van vandaag nederig en overweldigd door het feit dat ik deze kans heb gekregen om in een show te zijn die verdomd geweldig is," zei hij.

"Ik heb nog steeds van die 'knijp me'-momenten. Ik heb al wat werk gedaan, en gewoon daar zijn is een echte ervaring. Er is gewoon iets heel magisch en heel speciaals aan het werken aan die baan."

Wie weet, als Campbell Bower doorgaat op de ingeslagen weg, heeft hij misschien het Guinness World Record voor de hoofdrol in meer dan vijf fantasiefranchises. Op dit moment zouden we er niet aan twijfelen.

Aanbevolen: