Dit is hoeveel Don Cheadle heeft gemaakt van Marvel

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Don Cheadle heeft gemaakt van Marvel
Dit is hoeveel Don Cheadle heeft gemaakt van Marvel
Anonim

Van de 23 MCU-films speelde Don Cheadle in zes films, meer dan tien jaar geleden begonnen met Iron Man 2, toen hij Terrence Howard verving. Maar in veel Marvel-films verschijnen betekent niets als je niet veel schermtijd hebt. Hij werd niet betaald in de buurt van het salaris van zijn Iron Man-collega, Robert Downey Jr., die zo'n beetje uit de bus kwam als de grootste verdiener in elke superheldenfilm waarin hij speelde.

Vergeleken met andere Avengers verdiende Cheadle's luitenant-kolonel James 'Rhodey' Rhodes, ook bekend als War Machine, hem eigenlijk helemaal niet zo veel. Alleen al zijn salaris voor Iron Man 2 is nogal gênant, aangezien de meeste acteurs soms meer dan 20 tot 30 miljoen dollar verdienden voor een enkele film. Zelfs Anthony Hopkins verdiende meer dan hij, in één Thor-film.

Cheadle verdiende slechts een miljoen voor zijn debuut als War Machine.

Maar het is vermeldenswaard dat de exacte salarissen van alle acteurs in de MCU worden geschat en niet precies worden bevestigd door de studio's of de acteurs. Dit is wat we weten over het salaris van Cheadle voor al zijn MCU-optredens samen.

Cheadle als oorlogsmachine
Cheadle als oorlogsmachine

Waarom worden sommige acteurs meer betaald dan anderen?

Het lijkt alsof Marvel Studios een systeem heeft om zijn cast te betalen. Ze baseren je loon op waar je op de lijst met populaire beroemdheden terechtkomt en het belang van je personage. Dus met Robert Downey Jr. als de vaderachtige figuur in de MCU, en de persoon die zo ongeveer de 23 films begon, heeft hij het grootste salaris. Bovendien is hij RDJ, een zeer populaire beroemdheid.

Maar het wordt raar wanneer acteurs als Bradley Cooper, die niet eens voor de camera verschijnt, een hoger salaris krijgen dan Scarlett Johansson, die slechts $ 56 miljoen verdiende voor Endgame, en Paul Rudd slechts $ 300k krijgt voor het spelen van de hoofdrol personage in zijn eigen film.

"Beroemdheden zoals Downey en Johansson hebben momenteel een extreme invloed om enorme compensatiepakketten te eisen van studio's die honderden miljoenen dollars investeren in het maken van tent-pole-films, zoals The Avengers-serie", een entertainmentadvocaat, David Chidekel van Vroege Sullivan Wright Gizer & McRae, vertelde Forbes.

'Iron Man 2.&39
'Iron Man 2.&39

Afhankelijk van wie de bron is, kunnen sommige acteurs weglopen met astronomische loonstrookjes, maar hoe dan ook, Cheadle deed het niet slecht.

Terrance Howard zou 8 miljoen dollar krijgen voor 'Iron Man 2'

Marvel-fans zullen weten dat de eerste War Machine Terrence Howard was, maar hij duurde niet lang in de franchise, ook al betaalde Marvel veel geld om hem in de eerste Iron Man te hebben. Toen de studio aan Iron Man 2 dacht, wisten ze dat ze hem terug wilden, maar Howard weigerde.

Downey Jr. Zijn salaris werd verhoogd en dat van Howard werd verpletterd en dat vond hij niet leuk. Howard zou naar verluidt $ 8 miljoen krijgen voor Iron Man 2, maar we weten niet of dat voor of na de squash in salaris was. Volgens sommige bronnen lijkt het meer op 'na', omdat Celebrity Networth het salaris van Cheadle's Iron Man 2 plaatst op slechts $ 1 miljoen.

Cheadle in 'Iron Man 2&39
Cheadle in 'Iron Man 2&39

Dus als Cheadle instemde met slechts $ 1 miljoen toen zijn voorganger $ 8 miljoen zou krijgen, wie kan dan een beetje raden dat Cheadle niet veel verdiende tijdens zijn ambtstermijn bij Marvel. Hij had ook een zeer korte tijd om te beslissen of hij de franchise zou aangaan of niet.

"Ik was eigenlijk op het verjaardagsfeestje van mijn kind - een lasergame-feestje - en ik werd gebeld door mijn agent en ze zeiden: 'Hé, dus ik wil je in contact brengen met deze Marvel-jongens. met je praten, maar ze willen je de rol aanbieden.” Ik denk niet dat het [Kevin] Feige was. Ik weet niet wie er aan de telefoon was, " legde Cheadle uit aan CinemaBlend.

"Maar ze zeiden: 'Hé, dit is de rol. We willen dat je dit doet. Het is een deal van zes foto's.' Ik dacht: 'Wat?! Oh, uh, oké…' En ik 'Ik probeer de wiskunde te doen. Ik heb zoiets van, 'Dat is 11 of 12 jaar. Ik weet het niet zeker.' En ze zeggen: 'Nou, we moeten het weten, want als je geen ja zegt, dan gaan we naar de volgende persoon. Dus je hebt een uur.'"

Cheadle
Cheadle

Kun je je voorstellen dat je 12 jaar van je leven weggeeft voor slechts een paar miljoen? Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat je in de MCU zat, een enorme franchise, en Cheadle hoefde niet te veel tijd te investeren, zoals Downey Jr., Chris Evans en de rest, maar toch. Uiteindelijk hielp zijn vrouw hem om de beslissing in minder dan een uur te nemen.

In het beste geval heeft Cheadle nu ongeveer $ 4 tot $ 7 miljoen verdiend voor alle zes van zijn Marvel-films samen. We denken dat hij nogal laagdrempelig was, maar hij is in ieder geval niet de enige Marvel-ster die onderbetaald wordt. Als Cheadle een waardevolle filmprop mee naar huis zou nemen, zou hij die waarschijnlijk voor meer dan zijn salaris kunnen verkopen. Dat is triest.

Aanbevolen: