Jim Carrey werd door de CIA getraind voor deze rol

Inhoudsopgave:

Jim Carrey werd door de CIA getraind voor deze rol
Jim Carrey werd door de CIA getraind voor deze rol
Anonim

Jim Carrey's carrière in Hollywood is legendarisch. Gezien Jim's traumatische afkomst, is het feit dat hij in een aantal baanbrekende, geliefde en bekroonde films heeft gespeeld echt verbazingwekkend. Natuurlijk is Jim waarschijnlijk het best bekend om hoe hij zich fysiek in zijn personages werpt, zijn gezicht verwrongen en zijn stem verandert om de mensen in wie hij woont lief, ontroerend of ronduit absurd te laten voelen. Volgens The Hollywood Reporter is dit een eigenschap die aanwezig was in zijn vroege dagen met stand-up en nog steeds het geval is met zijn meer recente werk zoals Kidding, Sonic The Hedgehog, en zelfs bij het spelen van president Joe Biden op Saturday Night Live.

Maar Jim steekt ook veel voorbereiding in zijn werk. In het geval van één rol zocht Jim Carrey hulp bij de CIA. Nee, hij speelde geen agent of ondervrager… Volgens Pedestrian. TV had Jim eigenlijk de hulp van de CIA nodig om het hoofd te bieden aan het enorme ongemak dat een van zijn personages hem bezorgde…

En dat personage was…

De Grinch

Ja, Jim Carrey had de hulp van de CIA nodig om The Grinch te spelen in How The Grinch Stole Christmas van Ron Howard in 2000. Nee, het was niet omdat de Grinch zo harteloos en gemeen was, het was de kostuum en make-up was gewoon een nachtmerrie om aan te trekken.

Het hele proces omvatte het hebben van protheses die met vreselijke lijm op zijn gezicht werden gekoekt, jakhaar op elk deel van zijn lichaam, inclusief zijn handen waardoor ze redelijk nutteloos werden en zijn oogbollen bedekt waren. Het hele proces was pijnlijk voor Jim.

De man die voornamelijk verantwoordelijk was voor Jim's angst was Rick Baker, de man die Ron Howard inhuurde voor de make-up voor speciale effecten.

"Rick heeft zichzelf, jaar na jaar, film na film, bewezen als de beste", zei Ron Howard over Rick Baker in een documentaire achter de schermen over How The Grinch Stole Christmas.

In dezelfde documentaire beweerde Rick dat hij een make-uptest op zichzelf had gedaan om er zeker van te zijn dat hij Jim niet te veel door een hel liet gaan. Rick deed dit echter slechts een handvol keren. Jim daarentegen moest dit moeizame make-upproces elke dag, uren en uren, maandenlang doorlopen.

Jim Carrey The Grinch
Jim Carrey The Grinch

Dit leidde tot verschillende uitbarstingen op de set. In een interview met Vulture beweerde een van de visagisten dat Jim 'gemeen' was tegen iedereen. Maar als je Jim's kant van het verhaal hoort, begrijp je zeker waarom hij het verloor.

Er is veel achter de schermen gepraat over hoe het was om met Jim Carrey aan The Grinch te werken. Gezien de ongelooflijke pijn die hij doormaakte om het beroemde groene Grinch-kostuum aan te trekken, is het begrijpelijk waarom hij misschien chagrijnig was. Gelukkig kreeg hij een belachelijke hoeveelheid geld om het personage naar leven.

Waar de CIA binnenkwam

Het onderwerp van Jim's hulp voor The Grinch kwam ter sprake toen hij Dumb and Dumber To promootte met Jeff Daniels op The Graham Norton Show in Engeland.

"Misschien is dit niet waar, maar jij, Jim, hebt bij de Navy Seals getraind? Was dat verzonnen?" Graham Norton vroeg Jim.

"Nee," begon Jim een beetje sluw. "Ik heb niet met de Navy Seals getraind. Maar wat dat zou kunnen betekenen, is dat toen ik The Grinch deed, ik was… letterlijk was de make-up alsof ik elke dag levend werd begraven."

"Hoe lang duurde [de make-up]?" Jude Law, die ook op The Graham Norton Show was, vroeg.

"De eerste dag was 8 en een half uur. En ik ging terug naar mijn caravan en stak mijn been door de muur. En ik vertelde Ron Howard dat ik de film niet kon doen. Toen kwam [producent] Brian Grazer binnen, de man die het probleem oplost, en kwam op het briljante idee om een heer in te huren die is opgeleid om CIA-agenten te leren hoe ze martelingen moeten doorstaan. Dus zo ben ik door The Grinch gekomen."

"…Goed optreden, " grapte Jeff Daniels.

Wat de CIA-trainer Jim vertelde, nou, het was op zijn zachtst gezegd interessant…

"Hij zei: 'Eet alles wat je ziet. En als je in paniek raakt en je begint naar beneden te draaien, zet dan de televisie aan, verander een patroon, laat iemand die je kent naar je toe komen en je een klap op je hoofd geven. Sla jezelf in je been, of rook… Rook zoveel als je kunt.' Dus ik was die Grinch die zat [die rook nabootste en zichzelf in zijn been sloeg]."

Bij het roken moest Jim natuurlijk een lange sigarettenhouder gebruiken om te voorkomen dat het jakhaarkostuum in brand vloog.

"Ik heb de make-up 100 keer gedaan…" zei Jim, bijna twee decennia later nog steeds uitgeput door de gedachte eraan. "Weet je wat me er nog meer doorheen heeft geholpen? De Bee Gees."

Aanbevolen: