Hier is waarom Daniel Day Lewis ziek werd tijdens het filmen van 'Gangs Of New York

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Daniel Day Lewis ziek werd tijdens het filmen van 'Gangs Of New York
Hier is waarom Daniel Day Lewis ziek werd tijdens het filmen van 'Gangs Of New York
Anonim

Van alle acteurs die het de afgelopen decennia in Hollywood hebben gemaakt, zou kunnen worden gesteld dat Daniel Day-Lewis de meest fascinerende is. Per slot van rekening is Day-Lewis waarschijnlijk de meest gerespecteerde acteur van zijn generatie, maar hij lijkt niet zoveel om die aanbidding te geven. In plaats daarvan lijkt Day-Lewis zo hard aan zijn uitvoeringen te werken, gewoon om zijn eigen drive te bevredigen om zich aan elk van zijn rollen te committeren.

Natuurlijk is Daniel Day-Lewis lang niet de enige acteur die extreme dingen heeft gedaan om een rol te spelen. De mate waarin Day-Lewis bereid is te lijden voor zijn kunst is echter legendarisch geworden. Hoewel mensen de neiging hebben om gefascineerd te zijn door verhalen over Day-Lewis' method acting, zijn de meeste bioscoopbezoekers zich niet bewust van wat ertoe leidde dat hij ziek werd op de set van Gangs of New York.

Een unieke acteur

Hoewel Daniel Day-Lewis zijn debuut op het grote scherm maakte in 1971, is hij op het moment van schrijven slechts in 23 films verschenen. Het blijkt dat de reden daarvoor is dat Day-Lewis bereid was rollen in grote projecten af te wijzen als hij er niet gepassioneerd over was.

Hoewel het triest is dat een acteur die zo getalenteerd is als Daniel Day-Lewis niet in meer films is verschenen, lijkt het in veel opzichten een goede zaak te zijn. Immers, als Day-Lewis niet zoveel zou geven om de rollen die hij op zich heeft genomen, zouden zijn uitvoeringen waarschijnlijk hebben geleden. Als je bedenkt hoe geweldig Day-Lewis was in films als My Left Foot, In the Name of the Father en Gangs of New York, is het maar goed dat hij zijn tijd niet verspilde aan de hoofdrol in andere projecten.

Meer beroemde verhalen

Als de meeste mensen aan Daniel Day-Lewis denken, is het eerste dat in je opkomt zijn geweldige uitvoeringen in een lange lijst met films. Het zal echter niet lang duren voordat de meeste bioscoopbezoekers de verschillende verhalen over Day-Lewis' toewijding aan methodacting ter sprake brengen. Het is bijvoorbeeld buitengewoon bekend dat terwijl Lincoln uit 2012 werd gefilmd, Day-Lewis werd aangesproken als "Mr. voorzitter” op de set. Hoewel sommige mensen misschien hebben aangenomen dat Day-Lewis alleen lage werknemers dwong hem zo te noemen, noemden alle andere sterren van de film hem ook "Mr. voorzitter”.

Hoewel het misschien raar lijkt dat iedereen Daniel Day-Lewis bij de naam van zijn personage noemt op de set, is hij degene die de grote offers brengt. Volgens rapporten neemt Day-Lewis zelfs dingen tot het uiterste die waarschijnlijk ondenkbaar zijn voor de meeste bioscoopbezoekers. Om bijvoorbeeld in de juiste ruimte te komen om The Crucible uit 1996 te maken, woonde Day-Lewis op een eiland dat geen stromend water of elektriciteit had. Bovendien bouwde hij het huis van zijn personage helemaal opnieuw en plantte hij velden met nauwkeurige 17-eeuwse gereedschappen. Verbazingwekkend genoeg ging hij door veel slechter voor een andere film.

Tijdens het filmen van het veelgeprezen gevangenisdrama In the Name of the Father uit 1993, heeft Daniel Day-Lewis zichzelf door behoorlijk extreme omstandigheden heen gebracht. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij op "gevangenisrantsoenen" is gegaan, waardoor hij 50 pond verloor en hij echte officieren inhuurde om hem drie dagen te ondervragen. Erger nog, Day-Lewis zou zichzelf laten opsluiten als hij niet voor de camera stond en hij moedigde iedereen die langs zijn cel liep aan om hem uit te schelden of koud water over hem te gooien.

Bendes van New York gaat fout

Van alle films die Daniel Day-Lewis tijdens zijn lange carrière heeft gemaakt, zou kunnen worden gesteld dat Gangs of New York de meest indrukwekkende was. De film deed immers solide zaken aan de kassa, wordt met veel plezier herinnerd door kijkers en won of werd genomineerd voor een extreem lange lijst met prijzen. Veel fans beschouwen de film zelfs als praktisch perfect, afgezien van hun problemen met het optreden van Cameron Diaz in de film.

Hoewel het duidelijk is dat Daniel Day-Lewis alles geeft aan elke rol die hij op zich neemt, leek het altijd waarschijnlijk dat hij iets meer om Gangs of New York zou geven. Die film werd tenslotte geregisseerd door een van de beste filmmakers aller tijden, Martin Scorsese. Hoe dan ook, het zou voor niemand als een verrassing moeten komen dat Day-Lewis methode-acteren naar een ander niveau heeft getild tijdens het maken van de film.

Volgens rapporten was Daniel Day-Lewis een echte handvol tijdens het maken van Gangs of New York op locatie in Rome. Bijvoorbeeld, in een poging om het personage van de gemene Bill "the Butcher" Cutting te worden, liep Day-Lewis voor eigen rekening door Rome en maakte hij ruzie met vreemden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, aangezien Gangs of New York zich afspeelt in de jaren 1800, stond Day-Lewis erop een periode-nauwkeurige jas te dragen. Helaas was de jas gewoon niet warm genoeg, dus kreeg Day-Lewis een longontsteking. In een beweging die zo dwaas was dat het moeilijk te overdrijven is, weigerde Day-Lewis toen moderne medicijnen te nemen voor zijn kwaal en volgens sommige rapporten stierf hij bijna.

Aanbevolen: