Daniel Radcliffe werd betrapt met een batterijpakket tijdens het filmen van Harry Potter

Inhoudsopgave:

Daniel Radcliffe werd betrapt met een batterijpakket tijdens het filmen van Harry Potter
Daniel Radcliffe werd betrapt met een batterijpakket tijdens het filmen van Harry Potter
Anonim

Onderschat de adelaarsogen van sommige fans niet.

Ze zijn buitengewoon goed in het opsporen van enkele van de moeilijkst te vinden fouten in film en televisie, die zelfs de filmmakers niet hebben opgemerkt. Herinner je je Daenerys' Starbucks-koffiekopje of Brans waterfles achter zijn voet in Game of Thrones nog? Wat dacht je van de nieuwste beroemde fout; de "Jeans Guy" gespot in The Mandalorian? Er zijn gewoon te veel fouten, we zouden door kunnen gaan.

Maar sommige van de fouten die fans vinden zijn waanzinnig en zullen je ogen doen tranen van zoveel in de hoofdrol om ze te vangen. We weten allemaal dat soms zelfs de kleinste onnauwkeurigheden opduiken, maar maakt het echt uit wanneer een klein ding niet op zijn plaats is tussen de opnamen? Soms zijn er duidelijke fouten, maar knipperen en misschien zie je die ook niet eens.

Of je hebt een arendsoog en vang ze meteen, of je bekijkt iets een miljoen keer en ontdekt ze dan. Het kostte ons slechts 20 jaar om Harry Potter en de Steen der Wijzen te kijken, om de Hagrid-robot te zien die Robbie Coltrane in sommige opnamen vervangt. Nu kunnen we het niet ongedaan maken.

Over Harry Potter gesproken, dat is een andere franchise met een groep fans met arendsogen die niets zullen missen. Zelfs geen haartje misplaatst of een simpele verandering van hemd… of een klein strijdpak blijft onopgemerkt.

Harry's hemdwissel
Harry's hemdwissel

De batterijpakketten waren een van de meest voor de hand liggende fouten

Er zijn in de loop der jaren talloze fouten gevonden in de Harry Potter-films. Enkele van de meest bekende gebeuren ook in enkele van de snelste scènes. Knipper en je mist Hermeliens handdoekwissel in Goblet of Fire, Ron's verschillende onderbroeken in Chamber of Secrets, Harry's hemdwissel in Order of the Phoenix en de overduidelijke cameraman op de achtergrond tijdens het duel van Harry en Malfidus in Chamber of Secrets.

De cameraman
De cameraman

We kunnen doorgaan. Is het je ooit opgevallen hoe Harry's wonden vaak veranderen of verdwijnen, of dat er geen glas in sommige van zijn glazen zit. Of wat dacht je van het kleine plukje haar dat uit de tulband van professor Quirrell gluurt of de lichte beweging die Griphooks kussen in hetzelfde shot. We merkten niets van deze dingen totdat iemand ze jaren later aanwees.

Een fout die voor ons iets duidelijker is, is de scène met het batterijpakket. Battery packs worden natuurlijk veel gebruikt bij het maken van films. Vaak heeft een acteur of actrice een batterijpakket, meestal discreet op een veilige plek aan zijn persoon bevestigd, om microfoons van stroom te voorzien, als de ruimte moeilijk is om geluid op te nemen. Batterijpakketten minimaliseren ook het gebruik van stopcontacten en verminderen daardoor het ontstaan van draden, wat schadelijk kan zijn voor iedereen die erover zou kunnen struikelen. Kortom, ze zijn een uitkomst voor buitenscènes.

Vooral in scènes op het terrein van Zweinstein.

De batterijpakketten
De batterijpakketten

Dat gezegd hebbende, is het gek dat niemand in het montageteam van Warner Bros. heeft opgemerkt hoe zichtbaar de accu's van Daniel Radcliffe en Emma Watson waren in een scène van Prisoner of Azkaban.

Je kunt ze helder zien in de scène waarin Harry en Hermelien terug in de tijd zijn gereisd om Scheurbek en Sirius te redden. Ze gaan naar Hagrids hut, verschuilen zich achter de gigantische pompoenen en trekken de aandacht van hun vroegere zelf voordat Perkamentus en Droebel ze te pakken krijgen. Onze eerste glimp van de batterijpakketten gebeurt tijdens deze scène. Ze staan een beetje aan de zijkant en je kunt zien dat ze hun lichaam op een bepaalde manier proberen te kantelen om ze helemaal aan het begin van de onderstaande video te verbergen.

Als de andere Harry, Ron en Hermelien vertrekken, zien we de roedels nog duidelijker nadat ze zijn teruggekeerd om zich achter de pompoenen te verstoppen om te praten over hoe Scheurbek te bevrijden. Je kunt de vorm van het batterijpakket van Watson heel duidelijk zien bij markering 2:23 in de video.

Dan kun je de bult van Radcliffe's roedel zien wanneer hij Scheurbek stilletjes van zijn kettingen gaat bevrijden bij markering 2:29, en nog duidelijker bij markering 2:36. Dan verdwijnen ze op magische wijze in de volgende opname.

De batterijpakketten zijn waarschijnlijk een van de bekendere fouten in Harry Potter, dus iedereen die aan de film heeft gewerkt, inclusief de redacteuren die ze hebben gemist en de hogere mensen, weet waarschijnlijk dat ze er nu zijn. Alleen denken we niet dat ze de luxe hebben om hun fouten uit te wissen die de makers van Game of Thrones hadden toen het internet ontplofte over Daenerys' Starbucks-beker. Ze gingen terug en bewerkten het volledig, maar de enige manier waarop die batterijpakketten zullen verdwijnen, is als ze teruggaan en het doen voor een heruitgave van de film. Dat is bijna net zo moeilijk als een verdwijnende spreuk.

Aanbevolen: