Pretty In Pink' Regisseur Howard Deutch praat over het dumpen van het originele einde voor het 35-jarig jubileum

Pretty In Pink' Regisseur Howard Deutch praat over het dumpen van het originele einde voor het 35-jarig jubileum
Pretty In Pink' Regisseur Howard Deutch praat over het dumpen van het originele einde voor het 35-jarig jubileum
Anonim

Terwijl de cultklassieker Pretty in Pink uit 1986 zijn 35e verjaardag viert, vertelt regisseur Howard Deutch het verhaal achter het originele einde dat de film voor altijd zou hebben veranderd.

Tijdens de eerste testscreening kregen mensen te zien dat Andie (Molly Ringwald) beste vriend Dukie (Jon Cryer) koos in plaats van de knappe, elite Blane (Andrew McCarthy) op het bal.

"Tot dat moment was de vertoning als een rockconcert geweest. En we kwamen aan het einde en ze begonnen te boeien," zei Deutch. "Dat jonge publiek, ze wilden niet dat Molly bij John Cryer terecht zou komen. De meisjes zeiden: 'Vergeet de politiek. We willen dat ze de schattige jongen krijgt.'"

De onverwachte reactie liet Deutch en scenarioschrijver John Hughes versteld staan, overmand door schaamte.

"We hadden allebei een hartaanval", zei hij. “De film speelt als gangbusters. En toen kwam het einde, het bal, en Jon krijgt Molly. Ze liepen bijna naar buiten en ik zei: ‘Ik kan niet geloven dat dit gebeurt.’”

Met nog maar één dag om het alternatieve einde opnieuw op te nemen, schreef Hughes een nieuwe conclusie waardoor Andie voor Blane koos. In de originele versie kwam Blane opdagen met een andere prom-datum en zag hij er zielig uit. In de vernieuwde versie gaat hij alleen naar het schoolbal, met een verwoestende blik. Hij bekent zijn liefde voor Andie en ze vertrekken samen.

Cryer wilde niet dat de film alleen met Duckie zou eindigen. Kristy Swanson, die vooral bekend is vanwege haar rol in Buffy the Vampire Slayer, werd later gecast als de nieuwe liefdesbelang van Duckie.

Aan het einde van de volgende schermtest werden mensen gek op het nieuwe einde. Deutch beschreef het publiek als "tevreden, voldaan en verheugd."

Ringwald was het met de verandering eens, hoewel ze suggereerde dat haar chemie met Duckie beter zou zijn geweest als Robert Downey Jr. de rol had gespeeld.

Ze heeft in het verleden zelfs gezegd dat de relatie tussen Andie en Duckie niet zou hebben gewerkt omdat Duckie stiekem homo was.

"Duckie weet niet dat hij homo is. Ik denk dat hij van Andie houdt op de manier waarop [mijn homoseksuele beste vriend] altijd van me hield", vertelde ze aan Out Magazine. "Dat einde viel zo plat - het bombardeerde bij alle vertoningen. Ik besefte het toen niet - ik wist gewoon dat mijn personage niet bij hem zou moeten eindigen, omdat we niet zo'n chemie hadden."

Cryer ontkende later die beweringen en Deutsch was het met hem eens over de kwestie. Ik denk niet dat hij het zo speelde. Ik denk dat hij een geweldig personage heeft gecreëerd dat niet voor niets zoveel tijd heeft volgehouden, 'zei hij.

Jaren later is Deutch nog steeds trots op het succes en de cultstatus die Pretty in Pink door de jaren heen heeft opgebouwd. Hoewel fans zijn hand dwongen om zijn oorspronkelijke plan te wijzigen, is Deutch nog steeds tevreden met het einde van de film.

"De film was succesvol", zei hij. "Ik lig [alleen] wakker van andere films die niet succesvol waren."

Als je het 35-jarig jubileum wilt vieren en de nostalgie van Pretty in Pink opnieuw wilt beleven, kun je de film streamen op YouTube.

Aanbevolen: