Casting J.J. Abrams' 'Lost' was totale chaos, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Casting J.J. Abrams' 'Lost' was totale chaos, hier is waarom
Casting J.J. Abrams' 'Lost' was totale chaos, hier is waarom
Anonim

Verloren mede-bedenker J. J. Abrams en Damon Lindelof hadden 11 weken om de pilot voor Lost te schrijven, casten, filmen en monteren. Volgens een fascinerend making-of-artikel van Empire Online had ABC veel geïnvesteerd in het script. Het was oorspronkelijk het geesteskind van Llyod Braun bij ABC, maar de oorspronkelijke scenarioschrijver leverde werk in waar hij niet blij mee was. Dit is wat ABC inspireerde om J. J. in dienst te nemen, die dankzij Alias al naam op de televisie maakte, evenals Damon, die opkomend was en een vriendschap had met de toekomstige Stark Trek-regisseur.

Gezien de financiële beperkingen en de strakke deadline J. J. en Damon kregen, was het casten van de show nog belangrijker dan normaal. Filmmakers hebben immers vaak wat meer tijd om de juiste acteurs voor elke rol te vinden… Maar niet hier… Zo hebben de twee filmmakers deze fenomenale cast weten samen te stellen.

Casting tijdens het schrijven betekende dat dingen on-the-fly veranderden

Tegenwoordig weten fans alles over de cast van Lost, inclusief al hun vermogen. Maar het grootste deel van de cast was lang niet zo populair als toen ze voor het eerst werden gecast. En een minder bekend feit over het maken van Lost is dat het castingproces gewoon totale chaos was. Een deel van de reden was dat J. J. en Damon castten de show terwijl ze het schreven om hun strakke deadline voor de levering van de pilot te halen.

"God weet alleen hoe het allemaal is afgelopen, want het was chaos", zei castingdirecteur April Webster tegen Empire Online. "Ze voegden karakters toe en veranderden voortdurend anderen. Hurley was oorspronkelijk een 50-jarige redneck NRA-man. Uiteindelijk werd hij gespeeld door Jorge omdat JJ hem de avond ervoor had gezien op Curb Your Enthusiasm, een drugsdealer spelend."

"Ik herinner me dat ik een Hurley-analyse las en er stond "roodhemd" in", zei Jorge Garcia, die Hurley speelde. "Ik realiseerde me niet dat het een Star Trek-referentie was en dat hij zou sterven. Ik dacht dat hij gewoon een rood shirt droeg."

Echter, Damon en J. J. raakte gehecht aan Jorge als Hurley en ze besloten het personage niet te doden.

De cast van verloren
De cast van verloren

De juiste gezichten vinden voor evoluerende personages

Wat de hoofdpersoon van Jack betreft, er werd naar veel acteurs gekeken, waaronder Jon Hamm voordat hij de hoofdrol in Mad Men won. Uiteindelijk werd de rol van Jack aan Matthew Fox gegeven.

"Ik werd tien dagen voordat we begonnen te filmen gecast", zei Matthew Fox. "Meestal lees ik dingen voordat ik naar vergaderingen ga. Maar er was geen script. Toen ik eindelijk naar iets kon kijken, zette JJ me in een kamer en deed hij elke 20 minuten de deur open, zeggend: 'Wat denk je ? Wat denk je?' Ik zei: 'Je moet me laten uitpraten!' Maar ik was weggeblazen, vanaf de eerste pagina. Het beeld van een man die wakker wordt in een bamboebos, gekleed in een pak, was ongelooflijk intrigerend."

Lost was een startpunt voor de carrières van acteurs als Evangeline Lily, die geen eerdere acteercredits had behalve een commercial. Wat Josh Holloway betreft, hij had het geld echt nodig. Verloren 'gered' hem.

"Ik had een algemene vergadering met JJ en Damon", zei Dominic Monaghan, die Charlie speelde en vooral bekend is om zijn rol in The Lord of the Rings. "We gingen zitten en praatten over The Office, Alan Partridge, al die Engelse komedie. De dag nadat Return Of The King alle Oscars had gewonnen, belde mijn agent om te zeggen dat ik de rol kreeg aangeboden. Ik was een beetje in een toestand."

De cast van Lost ocean crash
De cast van Lost ocean crash

Sommige acteurs waren buitengewoon gemakkelijk te casten, zoals Maggie Grace, Terry O'Quinn, Naveen Andrews en Emilie De Ravin. Anderen waren een beetje ingewikkelder…

Wat betreft de karakters van Sun en Jin, ze waren aanvankelijk bedoeld om compleet anders te zijn. Maar door het castingproces veranderde dit.

"Sun en Jin waren een veel ouder stel, een oma en een opa", zei Damon Lindelof. "En ze waren Japans. Maar Yunjin [Kim] kwam binnen om voor Kate te lezen en was zo geweldig dat we ze Koreaans en jonger hebben gemaakt."

"Ik had duidelijke bedenkingen over mijn karakter", zei Daniel Dae-Kim, die Jin speelde. "Als iemand die heel voorzichtig is geweest om geen stereotypen te portretteren, toen ik zag dat Jin geen Engels sprak en, laten we zeggen, niet aardig was tegen zijn vrouw, aarzelde ik. JJ en Damon zeiden: 'Vertrouw ons. Dingen op deze show zijn niet noodzakelijk wat ze lijken.'"

Dit werd uiteindelijk de boodschap van de hele serie. De show leek één ding, maar het waren eigenlijk meerdere andere dingen tegelijk. Hoewel sommige acteurs daar aarzelden, realiseerden ze zich al snel dat dit een zeer uniek project was. Eentje die het grootste deel van hun carrière zou lanceren, of op zijn minst een vaste baan zou geven voor vele jaren.

Aanbevolen: