De controversiële realityshow die na 1 aflevering werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De controversiële realityshow die na 1 aflevering werd geannuleerd
De controversiële realityshow die na 1 aflevering werd geannuleerd
Anonim

In deze tijd is het kleine scherm op zoveel manieren veranderd, en het was fascinerend om te zien hoe het zich allemaal ontvouwde de afgelopen jaren. Streamingplatforms zoals Netflix en Disney+ zijn groter dan ooit en netwerken draaien overuren om ervoor te zorgen dat ze geen publiek verliezen.

Realityshows nemen veel zendtijd in beslag op tv, en het is altijd interessant om terug te kijken naar de shows van weleer, vooral degenen die langskwamen en hun deel van de controverse opriepen. Eén zo'n show kwam langs en kon maar één aflevering duren voordat hij uit de boot viel.

Laten we eens kijken naar reality-tv en de controversiële show die snel eindigde.

Reality TV nam de jaren 2000 stormenderhand

Het reality-tv-genre is er een dat kan blijven bestaan op een manier die maar weinigen jaren geleden hadden kunnen voorspellen. Simpel gezegd, het gaat nergens heen, ondanks dat velen het als een genre van slechte, hersenloze kwaliteit beschouwen.

Toch, ondanks de kritiek, bevinden enkele van de grootste shows zich in het reality-genre. Miljoenen mensen stemmen af op deze shows, en daarom blijven netwerken ze elk jaar uitpompen.

Mensen houden van het genre, en er kan een psychologische reden zijn waarom.

"Vooral reality-televisie geeft ons een vals gevoel dat we de mensen die we op het scherm zien echt kennen. Dit gevoel van een persoonlijke relatie wordt versterkt met het 'reality'-label, ook al zijn we ons ervan bewust dat het sterk overdreven, "zei Dr. Jana Scrivani, een klinisch psycholoog.

Wat de reden ook is, mensen blijven afstemmen en netwerken zullen altijd hun best doen om te zien wat voor soort realityshow er zal blijven.

Gezien de aard van het genre en het feit dat netwerken er alles aan zullen doen om een succesvolle realityshow te maken, is het logisch dat er door de jaren heen een aantal controversiële aanbiedingen zijn geweest.

Reality-tv-shows waren in het verleden controversieel

Een van de interessante dingen van controversiële realityshows is dat ze in alle vormen kunnen voorkomen, maar er gebeurt iets echt unieks wanneer datingshows controversieel worden. Er zijn een aantal bizarre concepten uitgezonden op netwerktelevisie, en deze shows hebben nog steeds mensen aan het hoofd krabben.

Joe Millionaire, die op onverklaarbare wijze terugkeert, was erop gericht vrouwen te laten geloven dat ze een kans hadden en met een miljonair te daten, om erachter te komen dat de man gewoon een gewoon persoon was zonder een overvloed aan rijkdom.

Hoewel het geen datingshow was, was The Swan een controversiële show, en het ging allemaal om het nemen van 'onaantrekkelijke' vrouwen en het gebruik van plastische chirurgie om ze de beste versie van zichzelf te maken. Moeilijk te geloven dat zo'n show ooit echt heeft bestaan, eerlijk gezegd.

Die twee voorbeelden waren controversieel, en terecht, maar ze duurden in ieder geval langer dan een enkele aflevering.

'Who's Your Daddy' werd geschrapt na één aflevering

Who's Your Daddy Reality-show
Who's Your Daddy Reality-show

In wat een van de meest bizarre en controversiële realityshows van zijn tijd moet zijn, was Who's Your Daddy een realityshow uit 2005 met vrouwen die voor adoptie waren geplaatst toen ze nog kinderen waren en die hen lieten raden wie hun biologische vader was een kamer vol mannen. Ja, je leest het goed.

De bizarre show, die werd gepresenteerd door Finola Hughes, trok natuurlijk de aandacht van veel mensen, maar niet op de manier waarop het netwerk had gehoopt. Deze show leek gewoon bizar wreed, en de dingen werden snel emotioneel.

Nu, hier is het grove aan de show: het ging allemaal om bedrog.

Zoals The Wrap opmerkt: "De mannen zouden worden beloond met geld als ze haar konden laten denken dat ze hun dochter was, maar de show werd opgeschort na slechts één zeer controversiële aflevering."

De deelnemer zou zes cijfers winnen als ze de juiste keuze maakten, maar een verkeerde selectie zou de vals geïdentificeerde vader het geld opleveren, terwijl de deelnemer nog steeds contact zou kunnen maken met hun biologische vader. Bruto.

De pilot-aflevering was de enige die het daglicht zag, en de andere afleveringen werden bekrast. Technisch gezien werd dit geclassificeerd als een speciale en geen echte aflevering, maar uiteindelijk noemen we het wat het was: een mislukking.

Who's Your Daddy is een van de meest bizarre en controversiële shows in zijn tijd, en daarom was het een enorme mislukking. De enige aflevering die wel werd uitgezonden, zag de deelnemer haar vader correct identificeren en won daarbij $ 100.000.

Aanbevolen: