MCU: Dit is waarom 'Inhumans' een totale ramp was

Inhoudsopgave:

MCU: Dit is waarom 'Inhumans' een totale ramp was
MCU: Dit is waarom 'Inhumans' een totale ramp was
Anonim

De meest succesvolle franchises ter wereld missen tegenwoordig zelden als het gaat om hun grootste projecten, en dat is precies waarom ze zo lang kunnen gedijen. Franchises zoals Star Wars, DC en de MCU weten allemaal hoe ze het beste uit hun films en shows kunnen halen, maar ondanks het succes dat ze hebben gevonden, is het niet altijd gegarandeerd dat ze iets maken werk.

In 2017 wilde de MCU zijn werk op het kleine scherm uitbreiden en hiervoor riepen ze de hulp in van de Inhumans. Deze groep had een mooie aanhang dankzij de strips, en daar wilde Marvel op inspelen. Het zou echter vreselijk mis gaan met de show.

Laten we terugkijken en zien waarom Inhumans zo'n catastrofale flop werd voor Marvel.

De vreselijke IMAX-release

In mensen
In mensen

In tegenstelling tot een normaal televisieaanbod, wilde Marvel iets groots en gewaagds doen voor de première van Inhumans. Ze wilden mensen echt verkopen over het feit dat deze serie groter zou worden dan het leven, dus uiteindelijk gebruikten ze IMAX als het eerste releaseplatform voor de serie.

De mensen bij Marvel moeten er enorm zeker van zijn geweest dat mensen bereid zouden zijn om serieus geld uit te geven om het debuut van een televisieserie in het theater te bekijken, en het toevoegen ervan aan IMAX-schermen betekende ook dat mensen naar moet iets meer betalen dan de normale ticketprijs.

Inhumans kreeg een tab om de eerste twee afleveringen op het IMAX-platform uit te zenden, en deze bizarre keuze leverde slechte resultaten op. Volgens Deadline kon Inhumans slechts $ 3,5 miljoen op het grote scherm verzamelen. Dit was helemaal niet waar de studio op hoopte, en het was ook een teleurstelling voor IMAX, die ook in het project investeerde.

IMAX CEO Rich Gelfond zou zeggen: In de toekomst zijn we van plan een meer conservatieve benadering te volgen die consistent is met de Game of Thrones-benadering van kapitaalinvesteringen en inhoud. We zullen conservatiever zijn bij het overwegen om ons eigen kapitaal te investeren; en zo ja, in welke mate.”

Deze enorme blunder zorgde ervoor dat de show op het verkeerde been begon, en helaas zou het vanaf dat moment niet veel beter worden.

De beoordelingen waren er niet

In mensen
In mensen

Om een show op het kleine scherm te laten duren, moet er een publiek zijn. Een studio zal tenslotte nooit investeren in iets waar mensen niet in geïnteresseerd zijn, en dit was weer een stukje van de puzzel waarom Inhumans zo'n ramp was voor Marvel.

Mensen waren duidelijk niet geïnteresseerd in wat Marvel hier op tafel bracht, omdat de beoordelingen niet om over naar huis te schrijven waren. Wat erger is, is dat de kijkcijfers bleven dalen naarmate de show vorderde, wat betekent dat niemand echt bleef rondhangen om het volledige verhaal te krijgen.

Dit project leek vanaf het begin echt geplaagd, en het is geen wonder dat het uiteindelijk mislukte. Het moest een film zijn en werd toen naar het kleine scherm geschud zonder alle toeters en bellen die het nodig had. Vroege previews zorgden ervoor dat de show er goedkoop en ondergefinancierd uitzag. Koppel dat aan de studio die wil dat mensen betalen om de eerste twee afleveringen te zien, en een ramp dreigt.

Uiteindelijk wist Marvel dat ze serieuze problemen met de show hadden. Het IMAX-debuut flopte, de kijkcijfers waren er niet, en het ergste van alles was dat niemand echt genoot van wat ze zagen.

De show kreeg slechte recensies

In mensen
In mensen

Sommige shows kunnen in het begin genoegen nemen met teleurstellende beoordelingen als mensen de show leuk lijken te vinden, maar Inhumans wreef iedereen de verkeerde kant op. Dit is iets waar de MCU tegenwoordig nooit mee te maken heeft, en het is duidelijk dat ze veel hebben geleerd van de ramp die Inhumans was.

De show staat momenteel op 11% op Rotten Tomatoes, wat absoluut verschrikkelijk is. Critici vonden niets aan deze show, en dit speelde een rol bij het annuleren. Om het nog erger te maken, de score van het publiek is slechts 44%, wat betekent dat de gemiddelde Joe het ook niet leuk vond.

Alles werkte tegen deze show van het bloeien van de sprong, en tegenwoordig is het een pijnlijke herinnering dat enorme franchises nog steeds af en toe kunnen slingeren en missen.

Marvel maakt zich op om in de toekomst verschillende shows op Disney+ te doen. Als ze niet leren van de fouten van Inhumans, kunnen ze zich in een vergelijkbare positie bevinden zodra WandaVision in januari wordt uitgerold.

Aanbevolen: