10 verrassende feiten over de cast van 'Mrs. Amerika

Inhoudsopgave:

10 verrassende feiten over de cast van 'Mrs. Amerika
10 verrassende feiten over de cast van 'Mrs. Amerika
Anonim

Mrs. America is een van de belangrijkste politieke shows van dit moment. De serie speelt zich af tijdens de proclamatie van het Gelijke Rechten-amendement, en toont de vrouwen die betrokken waren bij de historische beweging, het verzet waarmee ze te maken kregen uit de meest conservatieve sectoren, en hun overwinningen.

Met iconische actrices in de hoofdrol, zoals Cate Blanchett, Sarah Paulson, Uzo Aduba en vele anderen, was de show een gegarandeerd succes. Nu, voor degenen die van Mrs. America houden, of degenen die nog niet zijn begonnen met kijken en meer willen weten over de mensen erin, hier zijn enkele interessante feiten over de cast.

10 Cate Blanchett werkte met Woody Allen

Cate Blanchett, Blauwe Jasmijn
Cate Blanchett, Blauwe Jasmijn

De hoofdpersoon van Mrs. America, de enige echte Cate Blanchett, is een van de grootste actrices van haar tijd, en als zodanig heeft ze een zeer kleurrijke en grote carrière gehad. Dat omvat de hoofdrol in een Woody Allen-film met de titel Blue Jasmine. Ze kreeg lovende recensies en het was een geweldige ervaring voor haar. De New Yorker zei dat Cate in de film "de meest gecompliceerde en veeleisende uitvoering van haar carrière geeft".

De actrice was het er tot op zekere hoogte mee eens. "Dat was de uitdaging om te spelen," zei ze. "Jasmine is in en uit… afhankelijk van de cocktail van drugs en alcohol die ze op een bepaald moment gebruikt."

9 Sarah Paulsons ongewone liefdesverhaal

Mensen hebben allerlei opmerkingen gemaakt over de huidige liefdesaffaire van Sarah Paulson, maar ze heeft altijd gereageerd met de klasse en elegantie waar iedereen haar om kent. Ze heeft al een paar jaar een relatie met actrice Holland Taylor en mensen waren verrast door het leeftijdsverschil tussen de twee. De ster van Mrs. America en American Horror Story had er het volgende over te zeggen:

"Mijn keuzes in romantische partners waren niet conventioneel, en daarom maakt het idee dat het 'anders' is het dwingend. Als mijn levenskeuzes moesten worden voorspeld op basis van wat er van mij werd verwacht van een gemeenschap aan beide kanten, waardoor ik me echt in een keurslijf voel, en ik wil dat niet voelen… wat ik absoluut kan zeggen is dat ik verliefd ben, en die persoon is toevallig Holland Taylor."

8 Uzo Aduba speelde in 'Orange Is The New Black'

Uzo Aduba's rol in Mrs. America kan niet meer verschillen van de rol die ze speelde in Orange Is the New Black. In de laatste speelde ze een mentaal onstabiele gevangene, Suzanne "Crazy Eyes" Warren, die erg slim was, maar ook onvolwassen en vluchtig, wat haar soms gevaarlijk maakte.

Ze speelde haar rol zeven jaar vlekkeloos en het personage was helemaal niet gemakkelijk. Ze kreeg lovende kritieken en won zelfs een Emmy Award. Haar talent en veelzijdigheid als actrice zijn uitmuntend, en dat bewijst ze al jaren keer op keer.

7 Rose Byrne werkte met Judd Apatow

Rose Byrne had een zeer moeilijke en belangrijke taak als een van de grootste activisten van de afgelopen eeuw, Gloria Steinem, en ze heeft geweldig werk geleverd. Deze serie heeft duidelijk veel voor haar betekend, maar een ander project waar ze erg trots op was, was Juliet, Naked, een romantische komedie gebaseerd op een gelijknamige roman uit 2009, geschreven door Nick Hornby. Ze werkte eraan samen met veel geweldige professionals, waaronder de ongelooflijke Judd Apatow, de koning van de komedie, die de film produceerde.

6 Elizabeth Banks was in 'The Hunger Games'

Sommige fans van Mrs. America weten het misschien niet of herinneren het zich niet, maar Elizabeth Banks maakte deel uit van de geweldige productie van The Hunger Games. Ze speelde Effie Trinket, de escorte van de tributen uit District 12, en Elizabeth hield van het personage en begreep haar heel goed, ondanks al haar gebreken.

"Weet je, Effie eist geen manieren en toewijding voor shts en gegiechel. Ze doet het omdat ze weet dat als je de dingen niet volgens het boekje doet in de hoofdstad, er een prijs is om betalen", legde ze uit. "En Effie is niet geïnteresseerd in het betalen van prijzen. Ze is erg geïnteresseerd in de status-quo. Ze is bang voor verandering. En, weet je, uiteindelijk zal bewezen worden dat ze in dit geval aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat."

5 James Marsden speelt de hoofdrol in 'Dead To Me'

James Marsdens werk in Mrs. America is opmerkelijk, maar zijn optreden in Dead to Me is gewoon adembenemend. Samen met Christina Applegate en Linda Cardellini speelt hij de hoofdrol in de serie, eerst als Steve, Linda's ex-verloofde, en vervolgens als Ben, Steve's tweelingbroer die vervolgens de love interest van Christina's personage wordt. James zei dat, hoewel het misschien gemakkelijk lijkt, het spelen van een tweeling een zeer complexe zaak is.

"Het is duidelijk dat met een tweeling ze echt op dezelfde manier beginnen - er zijn bepaalde dingen die je aangeboren bent als je de wereld in komt en je bent op een bepaalde manier gecodeerd, maar dan ben je ook helemaal gevormd en gevormd door hoe mensen je behandelen. We wilden gewoon iets anders doen dan alleen mijn haar aan de andere kant scheiden en [Ben] in een paar Dockers en een Patagonia-vest gooien."

4 Kayli Carter werkte samen met Kevin Costner en Diane Lane

Niet iedereen heeft de kans om in een film te spelen met legendes als Kevin Costner en Diane Lane, twee acteurs die in totaal drie Oscars hebben gewonnen voor hun geweldige carrière. Kayli mocht het scherm met hen delen in de film Let Him Go, die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Larry Watson die in 2013 uitkwam. Ze speelde Lorna Blackledge, George (Kevin) en Margaret's (Diane) dochter-in- law, die na het verlies van haar man verstrikt raakt in een gewelddadige relatie. Het is een intense, boeiende film die iedereen zou moeten zien.

3 Ben Rosenfield deed een documentaireserie

Ben Rosenfield-fans kunnen de documentaireserie van de acteur The Family bekijken op Netflix. Ze zullen er zeker geen spijt van krijgen. De serie gaat over een conservatieve christelijke groep die in de volksmond bekend staat als de Family of the Fellowship, en onderzoekt de geschiedenis ervan en de invloed die het door de jaren heen op de Amerikaanse politiek had. Hoewel het een politieke productie is en dat is misschien niet voor iedereen weggelegd, is het een zeer interessant project dat zeer geprezen is door critici.

2 Het werk van Olivia Scriven in 'Black Conflux'

"Hoe succesvol het deze verhalende schijnbewegingen ook maakt, Black Conflux is een constant visueel genot. Door een gedeelde mantra aan te nemen om 'het raar te maken', accentueren Dorsey en cameraman Marie Davignon het drama met prachtige beelden, van weelderige luchtfoto's van het wilde, waterige landschap van Newfoundland tot betoverende uitgebreide close-ups van bruisend frisdrank en wegschietende insecten."

Dat was de recensie die The Hollywood Reporter gaf aan de onafhankelijke film Black Conflux van Olivia Scriven uit 2019. Het ontving twee Canadese Screen Award-nominaties en het was een project waar Oliva erg trots op was. Opnieuw bewees ze zichzelf als actrice voor de wereld.

1 Jake Lacy's grote doorbraak

Jake Lacy, het kantoor
Jake Lacy, het kantoor

Toen Jake Lacy zijn rol kreeg in Mrs. America, had hij al een behoorlijk indrukwekkend acteerwerk opgebouwd. Maar veel mensen weten misschien niet hoe hij is gekomen waar hij is. Zijn grote doorbraak kwam toen hij nog maar een worstelende jongeman was. Hij was naar New York verhuisd nadat hij theater had gestudeerd aan de universiteit en hij begon klusjes te doen terwijl hij constant audities ging doen, in een poging de rol te krijgen die zijn leven zou veranderen. Dat was voor hem de sitcom Better With You. Hij mocht in een paar afleveringen spelen en daarna werd hij gecast voor de laatste twee seizoenen van The Office. Daarna nam zijn carrière een vlucht.

Aanbevolen: