Hebben de juridische problemen van Kodak Black zijn carrière voor altijd veranderd?

Inhoudsopgave:

Hebben de juridische problemen van Kodak Black zijn carrière voor altijd veranderd?
Hebben de juridische problemen van Kodak Black zijn carrière voor altijd veranderd?
Anonim

Kodak Black is een van de bekendste artiesten in het hiphopgenre. Met alleen al meer dan 20 miljoen streams op Spotify moet hij niet lichtvaardig worden opgevat. Maar zelfs met al zijn succes lijkt Kodak niet uit de problemen te blijven. De rapper uit Zuid-Florida is sinds 2015 meer dan acht keer gearresteerd met aanklachten variërend van gewoon cannabisbezit tot seksbatterij. Na vele aanklachten te hebben bestreden, is hij net vrijgelaten uit de gevangenis en hopelijk zal hij zijn oude manieren veranderen, maar zijn criminele geschiedenis is uitgebreid. De carrière van de kunstenaar leek in de lift te zitten totdat zijn juridische problemen alles veranderden.

Kodak Black, de maker van het nummer Tunnel Vision, was een naam die heel snel in populariteit groeide en in korte tijd veel fans wist te veroveren. Toen hij nog maar 22 jaar oud was, behaalde hij zoveel succes in de industrie dat hij met bekende artiesten werkte. Als bewijs hiervan heeft Kodak meerdere nummers gehad die de top van de Billboard-hitlijsten bereikten, waaronder een aanbevolen nummer: ZEZE met Travis Scott en Offset, dat piekte op nummer 2. Helaas heeft hij vanwege zijn strafblad het respect verloren van zijn fans.

Heeft Kodak Black zijn carrière verpest?

Hoewel Kodak enkele fans en respect van veel mensen heeft verloren, v alt niet te ontkennen dat hij een getalenteerde artiest is. De fans van de rapper waren teleurgesteld na zijn opmerkingen over de vrouw van Nipsey Hussle tijdens een live-video op Instagram, enkele ogenblikken nadat hij stierf. Zijn carrière bevindt zich sindsdien in een neerwaartse spiraal en het zou officieel kunnen eindigen na de rommelige juridische gevechten waarin hij betrokken is geraakt.

De kunstenaar heeft het grootste deel van zijn leven in en uit de gevangenis gezeten. Hij heeft een lange criminele geschiedenis, beginnend op zeer jonge leeftijd, en hij leek altijd een tweede kans te krijgen, maar die is hem uiteindelijk afgenomen. Zijn juridische problemen begonnen in 2015 toen hij werd gearresteerd voor diefstal, mishandeling, ontvoering, rijden met een geschorst rijbewijs en bezit van wiet. Dit zorgde ervoor dat hij maandenlang opgesloten zat, en het zette ook een pauze in zijn carrière, die toen net begon te stijgen.

Kodak Black's meest alarmerende juridische problemen

Kodak Black's eerste grote arrestatie was toen zijn hit Skrt wereldwijd aan populariteit begon te winnen. Op 14 oktober 2015 werd Kodak door de politie aangehouden voor het bezit van marihuana en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Maar daar stopt het niet. Toen de politie via het systeem de echte naam van Kodak (Dieuson Octave, of Bill Kahan Kapri) tegenkwam, realiseerden ze zich dat de rapper openstaande bevelschriften had voor diefstal, mishandeling en ontvoering.

Vanaf daar werd de hiphopartiest in hechtenis genomen en kreeg hij een aanklacht tegen in totaal vijf aanklachten. De rapper werd een paar dagen vastgehouden zonder borg, maar kreeg uiteindelijk een vast bedrag en werd even later vrijgelaten.

De tweede arrestatie vond iets meer dan twee maanden later plaats, op 25 december 2015. Op die eerste kerstdag reed Kodak rond toen hij werd aangehouden door de politie van St. Lucie. Tijdens de stop vond de politie marihuana en drugsgerei op de artiest en beschuldigde hem van bezit van 20 gram of minder marihuana en drugsgerei. De rapper werd kort nadat hij was geboekt opnieuw op borgtocht vrijgelaten.

Kodak Black's eindeloze juridische problemen

Het volgende incident was op dat moment niet per se een arrestatie, maar leidde later in het jaar tot een arrestatie, en dat is het incident dat plaatsvond in een Comfort Suites Hotel in South Carolina. Volgens berichten zou Kodak na zijn optreden in de nachtclub Treasure City op 6 februari 2016 seksueel wangedrag hebben gepleegd bij een tiener.

Het slachtoffer beweerde dat Kodak haar kleren scheurde en haar beet. Er werden destijds geen aanklachten ingediend, maar er vond een onderzoek plaats omdat de beschuldigingen geloofwaardig genoeg leken voor de autoriteiten. De rapper verliet de staat echter voordat ze hem konden ondervragen.

Op 21 april 2016 vond opnieuw een arrestatie plaats in Hallandale Beach, Florida. Volgens de politie was het voertuig van Kodak betrokken bij een drugsdeal. De politie ging door met het aanhouden van de rapper, maar hij probeerde de politie te ontwijken in plaats van mee te werken. Na een beetje kat-en-muisspel werd Kodak uiteindelijk door de autoriteiten aangehouden toen ze marihuana op hem vonden en een geladen Glock 23.40 kaliber pistool dat hij in een nabijgelegen container probeerde te dumpen.

Toen het allemaal gezegd en gedaan was, werd de artiest op drie beschuldigingen gedagvaard: wapenbezit door een veroordeelde misdadiger, bezit van marihuana en vluchten voor de politie. Op een gegeven moment liet hij iedereen geloven dat hij uit de problemen zou blijven en zijn leven zou veranderen. Dat duurde echter niet lang. Met Kodaks criminele verleden denken fans dat er niet veel hoop meer voor hem is.

Aanbevolen: