Dit is hoe 'Lucifer' Star D.B. Woodside voelt echt over Netflix

Inhoudsopgave:

Dit is hoe 'Lucifer' Star D.B. Woodside voelt echt over Netflix
Dit is hoe 'Lucifer' Star D.B. Woodside voelt echt over Netflix
Anonim

De bovennatuurlijke serie Lucifer (losjes gebaseerd op een DC Comics-personage) had in het begin alles in huis.

De show, die voor het eerst debuteerde op Fox, trok naar verluidt tijdens het eerste seizoen gemiddeld 4,6 miljoen kijkers. Fans werden aangetrokken door optredens van Tom Ellis als het titulaire personage, Lauren German als agent Chloe Decker en D. B. Woodside als de engel Amenadiel.

En dus, toen geruchten de ronde deden dat Fox de show annuleerde na het derde seizoen, maakten fans zich zorgen. Ze hielden van alles, van Tom Ellis' fancy looks op de set tot D. B. Woodside's traject door niet alleen het hedendaagse Lucifer, maar ook door de bovennatuurlijke serie Buffy uit de jaren 90.

Gelukkig kwam Netflix binnen en redde de dag. Kort nadat Fox de show had stopgezet, pakte de streaminggigant Lucifer op en begon onmiddellijk aan zijn vierde seizoen.

Net als Ellis en Decker, bleef Woodside ook in de show na de verhuizing naar Netflix. Hij bleef aan tot het laatste zesde seizoen van de show, dat een paar maanden geleden werd uitgebracht. Nu Netflix net een einde heeft gemaakt aan de run van Lucifer, vragen fans zich af hoe Woodside nu echt over het merk denkt.

Voor DB Woodside, werken met Fox aan Lucifer was een beetje ruw

Toen Fox de show voor het eerst oppikte, was het netwerk nauw betrokken bij de productie van het eerste seizoen. Het was iets waar de cast en crew aan moesten wennen, ook Woodside.

"Zoals iedereen weet, kunnen de eerste seizoenen een beetje ruw zijn omdat je nog steeds zoveel aantekeningen van het netwerk krijgt", vertelde de acteur aan Collider. “Dus dan ga je een andere kant op, en dan heeft het netwerk nog wat suggesties. En dan wil je misschien terug naar waar je begon. Het was zo'n seizoen, maar het was leuk.”

Misschien werden de dingen gemakkelijker naarmate de show vorderde naar de latere seizoenen. In 2018 maakte Fox echter duidelijk dat ze klaar waren met Lucifer nadat het minder dan geweldige beoordelingen had gekregen.

“Het werkte goed voor ons. [Maar] toen we dit seizoen ingingen, keken we naar de grootte van het publiek, dat behoorlijk smal begon te worden", zei Dana Walden, die toen CEO was van Fox Television, in een verklaring. "We hebben zojuist vastgesteld dat, gezien het feit dat het eigendom was van een externe studio, we op dat moment de economische aspecten niet konden rechtvaardigen." En daar kwam Netflix om de hoek kijken.

Hier is hoe D. B. Woodside voelt over Netflix

Lucifer zou zijn vroegtijdige einde hebben bereikt als Netflix niet had ingegrepen. Wat Woodside betreft, de acteur kon niet dankbaarder zijn. "We gingen van op tafel liggen, met het hoofd naar beneden in onze alcoholische dranken, om gered te worden door deze ongelooflijke fanbase en om opgepikt te worden door Netflix, wat een droomplek is om te werken", vertelde hij aan Showbiz Junkies."Ik vind het geweldig om met Netflix te werken en, zoals ik al zei, deze fans waren ongelooflijk."

Tegelijkertijd legde Woodside ook uit dat er een schril contrast is tussen het werken met een netwerk en het werken met een streamer aan een show.

“Persoonlijk denk ik dat netwerken tegenwoordig ouderwets zijn in de manier waarop ze omgaan met creatieve mensen. Netwerken hebben de neiging om met creativiteit om te gaan alsof het een bedrijf is. Ik denk dat mensen op bedrijfsniveau de behoefte voelen om hun baan te rechtvaardigen', legde de acteur uit.

“Ik denk dat dat de reden is waarom je een exodus hebt van netwerk-tv en dat veel artiesten nu op een streamingdienst willen zijn. Ja, het is minder geld; ja, het zijn minder afleveringen, maar je hebt zoveel meer creatieve vrijheid – dat geeft meer voldoening.” Woodside merkte ook op: "Ik heb het gevoel dat we allemaal iets hebben meegemaakt dat op Netflix werkte en dat we nooit de kans hebben gekregen om aan Fox te werken."

D. B. Woodside heeft ook achter de camera gewerkt sinds Lucifer naar Netflix is verhuisd

Voor Woodside gaf de voortzetting van de show op Netflix hem ook de kans om zelf wat camerawerk te doen terwijl hij de aflevering van seizoen zes regisseerde, Save the Devil, Save the World.

"Het was de meest uitdagende baan die ik ooit heb gehad, maar het was ook de meest lonende", merkte de acteur op over zijn regie-ervaring tijdens een interview met The Beat.

Woodside onthulde ook dat hij in het verleden ook enkele projecten heeft geregisseerd, maar dit was de eerste keer dat hij er een voor televisie deed.

“Dus, ik ben deze show heel, heel dankbaar”, merkte de acteur verder op. “Er waren mensen die na verloop van tijd werkten om mij de kans te geven om mezelf te bewijzen, en het is een gevecht, het is gewoon een constant gevecht. Ik heb het gevoel dat nu ik die onder mijn riem heb gekregen, ik dacht dat dat alles was, maar nu moet ik blijven vechten voor de volgende baan."

Fans kunnen genieten van alle zes seizoenen van Lucifer op Netflix, en de eerste cast zichzelf op sociale media en in andere projecten.

Aanbevolen: