Dit is wat Carrie-Ann Moss heeft gedaan sinds 'The Matrix

Inhoudsopgave:

Dit is wat Carrie-Ann Moss heeft gedaan sinds 'The Matrix
Dit is wat Carrie-Ann Moss heeft gedaan sinds 'The Matrix
Anonim

Af en toe kan er een film langskomen en de wereld stormenderhand veroveren, waarbij een genre volledig opnieuw wordt gedefinieerd. Toen de jaren 90 ten einde liepen, schudde The Matrix de filmwereld wakker en introduceerde fans een nieuwe franchise die rijp was voor box office-potentieel. Jaren later, en die eerste Matrix-film wordt nog steeds uitgeroepen tot een van de beste actiefilms aller tijden.

Carrie-Anne Moss speelde Trinity in de trilogie en ze werd een begrip dankzij de franchise. Sindsdien is Moss actief gebleven in de branche en heeft ze veel meer gewerkt dan sommigen zouden vermoeden in de aanloop naar haar optreden in Matrix 4.

Laten we eens kijken wat de artiest heeft uitgespookt!

Ze verscheen in films zoals Disturbia

Carrie-Anne Moss Disturbia
Carrie-Anne Moss Disturbia

Voordat ze de rol van Trinity in The Matrix kreeg, had Carrie-Anne Moss al jaren in film- en televisieprojecten gewerkt om veel bekendheid en ervaring op te doen. The Matrix veranderde echter het spel voor de ster en van daaruit zou ze haar werk op het grote scherm voortzetten in andere succesvolle projecten.

De Matrix-trilogie liep van 1999 tot 2003, toen Revolutions de eerste trilogie afrondde. Van daaruit zou Carrie-Anne Moss geen tijd verspillen aan het landen van andere rollen. Het is belangrijk op te merken dat tussen haar Matrix-films de projecten Choclat en Memento zaten, waardoor de artiest meer fans en bijval kreeg. Vanaf dit punt zou het langzamer gaan in termen van grote kaskrakers.

Projecten als Suspect Zero, The Chumbscrubber, Fido en Snow Cake waren niet echt kaskrakers, maar ze lieten de artiest toe om te ontsnappen aan de beperkingen van een actiester. In 2007 kreeg ze een rol in Disturbia, wat een succesvol project werd. Silent Hill: Revelation uit 2012 was ook een bescheiden financieel succes aan de kassa.

Hoewel Moss bezig bleef, repliceerde ze niet hetzelfde soort groot financieel succes dat ze had gevonden met The Matrix. Desalniettemin bleef ze groeien als artiest en in de loop der jaren vertakt ze zich zelfs naar andere wegen, waaronder stemacteren in videogames.

Ze sprak Aria in de Mass Effect Game Series

Carrie-Anne Moss Aria
Carrie-Anne Moss Aria

Het is niet ongewoon om actiesterren hun personages te zien uitspreken in aanpassingen van videogames, maar niet al deze sterren zullen de stemacteursroute in andere games voortzetten. Carrie-Anne Moss kreeg echter de kans om een terugkerend personage uit te spreken in een enorme franchise voor videogames en greep de kans.

Je hoeft geen gamer te zijn om te weten dat de Mass Effect-franchise een enorm succes is geweest, en sinds 2010 zingt Carrie-Anne Moss Aria T'Loak in de serie. Dit was een geweldige manier voor Moss om succes te vinden in een nieuwe acteerbaan, en fans hebben genoten van wat ze met het personage heeft gedaan sinds ze haar meer dan tien jaar geleden tot leven bracht.

Zoals het er nu uitziet, heeft Carrie-Anne Moss Aria ingesproken in in totaal 2 Mass Effect-games, en haar personage zal verschijnen in Mass Effect: Legendary Edition 2021. Natuurlijk is Aria niet het hoofdpersonage van de franchise, maar Moss heeft geweldig werk geleverd in de rol. Misschien zal ze in de toekomst andere voice-acting banen voor andere videogames krijgen.

Tot die tijd moeten fans echt bewust worden gemaakt van wat ze op televisie heeft gedaan, omdat ze het veel drukker heeft gehad dan sommigen zouden vermoeden.

Ze was een groot deel van het Marvel Netflix-universum

Carrie-Anne Moss Jessica Jones
Carrie-Anne Moss Jessica Jones

Carrie-Anne Moss is misschien het best bekend voor het spelen van Trinity in de Matrix-films, maar haar werk op het kleine scherm was uitzonderlijk. Het was echt een tandje bijsteken toen ze werd gecast als Jeri Hogarth in Jessica Jones en vervolgens in andere Marvel-projecten op Netflix verscheen.

Hoewel ze in andere projecten op het kleine scherm was verschenen, liet haar tijd op Jessica Jones de fans zoemen. Moss was sensationeel tijdens het werken met Marvel, en ze zou in andere Marvel-shows zoals Daredevil, Iron Fist en The Defenders als Jeri Hogarth verschijnen. Hoewel deze personages waarschijnlijk niet in de eigenlijke MCU zullen verschijnen, was het toch geweldig om te zien wat ze konden doen terwijl ze de dag aan het redden waren op Netflix.

Naast Marvel is Moss ook te zien in shows als Chuck, Vegas en Tell Me a Story. Mensen houden van wat ze op het kleine scherm heeft gedaan, maar de echte buzz over Moss heeft betrekking op haar terugkeer naar de Matrix-franchise dit jaar. De vierde Matrix-film wordt een lust voor het oog en zal een bijdrage kunnen leveren aan de erfenis van de franchises.

Carrie-Anne Moss werd een begrip dankzij de eerste Matrix-film, en sindsdien heeft ze veel succes geboekt en is ze bezig gebleven.

Aanbevolen: