WandaVision's' meest diepgaande lijn van de serie

Inhoudsopgave:

WandaVision's' meest diepgaande lijn van de serie
WandaVision's' meest diepgaande lijn van de serie
Anonim

Critici hebben de neiging om MCU films en tv-programma's af te wijzen, simpelweg omdat ze gebaseerd zijn op striphelden. Martin Scorsese riep zelfs Marvel-films uit, wat suggereert dat ze niet echt cinema zijn. Gelukkig bewees de Disney+ serie WandaVision dat hij en de tegenstanders ongelijk hadden.

In aflevering 8 troostte Vision een rouwende Wanda, in de hoop haar wat troost te bieden. Ze bespraken Pietro's dood en Wanda voelde zich enorm belast door alle verliezen die ze had moeten doorstaan. Ze had daar reden toe, hoewel haar emoties haar op een duister pad leidden. Gelukkig herkende Vision dit op dat moment.

Ondanks dat hij nooit echt verdriet had meegemaakt, begreep hij wat Wanda doormaakte. En om haar te troosten, sprak de Android Avenger een zin uit die misschien wel het citaat is dat het meest geassocieerd zal blijven met WandaVision. Het gaat:

De lijn spreekt tot overlevenden die niet per se hun verdriet begrijpen in een tijd van verlies. Soms kan rouwen een gecompliceerde emotie zijn die op dit moment niet duidelijk is, en het kan ondraaglijk zijn. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) geeft een perfect voorbeeld, want het enige wat ze voelt is verdriet om haar overleden broer. Maar wat ze niet ziet, is dat de pijn voortkomt uit het zoveel van Pietro houden.

Vision's Insight

Afbeelding
Afbeelding

Wanda kon niet erkennen dat de constante pijn komt door de liefde die ze deelden, en verdrietig zijn over zijn verlies is het bewijs dat zijn leven iets betekende. Er was Vision (Paul Bettany) voor nodig om dat voor haar in perspectief te plaatsen, hoewel ze niet het soort verlies had meegemaakt dat uniek is voor Wanda's situatie. Maar dat louterende moment bleek een integraal onderdeel te zijn van Scarlet Witch die verder ging.

Wat nog belangrijker is, Vision's herinnering aan zijn geliefde liet een blijvende indruk achter op het publiek. De reacties variëren van volgers die het citaat delen op sociale media tot het maken van memes met de gelijkenis van Vision en Scarlet Witch. Het doet zoveel de ronde dat regisseur Matt Shakman een Q&A deed met IGN om het belang ervan te bespreken. Hij had veel te zeggen, hoewel de belangrijkste afhaalma altijd de menselijkheid van Vision was.

Een omstreden aspect van de visie van de MCU is zijn bewustzijn. Hij lijkt normaal en goedwillend genoeg, maar hij heeft geen ziel, dus sommige kijkers gaan ervan uit dat zijn emoties slechts een gecompliceerde reeks mechanische processen zijn die samenwerken. Natuurlijk suggereert het begrip van liefde, verlies en verdriet in de Visie iets anders. Bijna alsof hij een mens is.

Er kan worden beweerd dat Visie tekenen van een ziel heeft vertoond. Hij voelde emoties die Ultron niet kon bevatten, leefde mee met Wanda op onontgonnen terrein, en plaatste toen de mensen van Westview's geluk boven het zijne. Onthoud dat hij de Scarlet Witch had kunnen overtuigen om de Hex te verlaten, om hun ingebeelde leven samen voort te zetten, maar hij liet dat allemaal gaan voor de mensen. En dit was niet alleen een beslissing gebaseerd op het redden van de mensheid. De burgers van Westview hadden hun geest-gecontroleerde toestand kunnen doormaken zonder dat hen iets overkwam. Dus de beslissing van Vision om ze te bevrijden kwam niet voort uit het beschermen van mensen. Zijn morele redenering hield rekening met, en dat komt aardig in de buurt van het hebben van een ziel.

Wat betreft waar het diepgaande citaat vandaan komt, verdient de schrijver van WandaVision, Laura Donney, alle eer. Aflevering 8 is haar grootste prestatie tot nu toe, hoewel fans erop kunnen rekenen dat ze in de toekomst meer over haar zullen horen. Marvel zal de kans niet mislopen om gebruik te maken van zo'n getalenteerde schrijver, dus Donney heeft zeker een veelbelovende toekomst met de studio en mogelijk vele anderen. Wie weet schrijft ze zelfs nog een Disney+ serie. De lucht is de limiet.

Aanbevolen: