De Ricardos zijn': hier is waarom Twitter mikt op de lijn van Nicole Kidman

Inhoudsopgave:

De Ricardos zijn': hier is waarom Twitter mikt op de lijn van Nicole Kidman
De Ricardos zijn': hier is waarom Twitter mikt op de lijn van Nicole Kidman
Anonim

Biopic 'Being The Ricardos' heeft geleid tot een gesprek op Twitter nadat een regel van hoofdpersoon Nicole Kidman als anachronistisch werd beschouwd.

Geregisseerd door Aaron Sorkin, concentreert het drama zich op de relatie tussen Lucille Ball (Kidman) en haar co-ster en uiteindelijk echtgenoot, Desi Arnaz (Javier Bardem). De film is onlangs opnieuw onder vuur komen te liggen, nadat hij werd bekritiseerd omdat hij een Spanjaard in een Cubaanse rol had gecast en omdat hij de rol van Ball niet had gegeven aan 'Will &Grace'-ster Debra Messing, wiens gelijkenis met de comedienne in griezelige zin.

Nicole Kidman And The Gaslighting Line In 'Being The Ricardos'

In een sindsdien verwijderde tweet wees schrijver Roxane Gay er aanvankelijk op dat Kidmans personage Lucille Bardem's Arnaz vertelde haar geluiden niet te "gaslighten" omdat de term niet veel werd gebruikt in de jaren 1950 (de tijd dat Sorkin's film wordt voornamelijk ingesteld).

Gaslighting is het manipuleren van iemand met psychologische middelen, waardoor die persoon gaat twijfelen aan zijn eigen gezond verstand. De term werd voor het eerst gebruikt in de psychologische thriller 'Gaslight' uit 1944 met Ingrid Bergman in de hoofdrol als een vrouw die door haar man wordt aangestoken.

Na de tweet van Gay begon Twitter met een discussie over de vraag of de term in de jaren vijftig zou zijn gebruikt.

"Gaslight de film, met in de hoofdrol Ingrid Bergman, kwam uit in 1944 en de term werd daardoor algemeen gebruikt. Het was een populair boek vóór de film", merkte iemand op in reactie op Gay's opmerking.

Gaslight begon trending op Twitter na de reactie van Gay

De schrijver reageerde vervolgens op het Twitter-debat en noemde het "absurd".

"Terwijl ik sliep, hebben jullie de gaslichttrend gemaakt. Dit is absurd. Wil je dat ik zeg dat ik het mis heb, zodat je me op mijn plaats kunt zetten? Dat is prima. Ik heb het mis. Jullie experts op I Love Lucy en gaslighting hebben gelijk. Bedankt voor het onderwijs. Fijne feestdagen en blijf veilig daarbuiten, " schreef Gay.

Hoewel de term zijn oorsprong vond in 1944 en daarom plausibel is voor gebruik in de jaren 1950, lijkt het alsof hij pas recentelijk populair is geworden.

"De antwoorden hierop van mensen die de oorsprong van de term uit de jaren '40 kennen (zoals ik zeker weet Roxane ook) en proberen te beweren dat het toen in de volkstaal werd gebruikt zoals het nu is, is een hele begin van gaslighting, " merkte een Twitter-gebruiker op.

'Being The Ricardos' werd op 10 december in de bioscoop uitgebracht en kan nu worden gestreamd op Amazon Prime Video.

Aanbevolen: