Is John Travolta geannuleerd? Een diepgaande blik op zijn controverses

Inhoudsopgave:

Is John Travolta geannuleerd? Een diepgaande blik op zijn controverses
Is John Travolta geannuleerd? Een diepgaande blik op zijn controverses
Anonim

Door de jaren heen heeft John Travolta plotselinge hoogtepunten in zijn carrière en monumentale dieptepunten meegemaakt. Met uitzondering van Nicolas Cage is er misschien geen andere acteur die zo gedenkwaardig is geworden als Travolta. Van de hoofdrol in een film geregisseerd door Limp Bizkit-frontman Fred Durst (ja, echt) tot zijn voortdurende promotie van de controversiële Scientology Kerk, Travolta is al lang onderwerp van twist. Maar er is naar verluidt een nog duisterder kant aan de acteur.

De waarheid is dat John Travolta een van de meest verdeeldheid zaaiende figuren in Hollywood blijft, hoewel hij uitstekend werk heeft geleverd door zijn vele controverses laagdrempelig te houden. Maar in het tijdperk van de zogenaamde annuleercultuur, kunnen we niet anders dan ons afvragen of het einde eindelijk nabij is voor de acteur. Is John Travolta geannuleerd? Laten we eens goed kijken naar zijn controverses.

10 De LGBT+-gemeenschap verzette zich tegen zijn rol in 'Hairspray'

John Travolta en Nikki Blonsky in de remake van Hairspray uit 2007
John Travolta en Nikki Blonsky in de remake van Hairspray uit 2007

John Waters' musical Hairspray uit 1988 wordt al lang erkend als een iconisch embleem van de LGBT+-cinema, en ook als een baanbrekende voorloper van de body positivity-beweging. Dienovereenkomstig richtten fans zich op Travolta's casting in de remake van 2007. LGBT+-activisten riepen op tot een boycot, met het argument dat de Scientology Kerk inherent homofoob is.

Als reactie vertelde Travolta aan The Scoop: "Er is niets homo in deze film. Ik speel geen homoseksuele man. Scientology is op geen enkele manier homofoob. Sterker nog, het is een van de meest tolerante religies. Iedereen is geaccepteerd." Volgens de huidige maatstaven was dit een behoorlijk verwerpelijke reactie, aangezien Travolta lijkt te impliceren dat de film met homothema's een slechte zaak is, terwijl hij ook de lange geschiedenis van homofobe praktijken van Scientology negeert.

9 Die vroege ochtendgymnastiekverhalen

Volgens een Hollywood-gerucht dat lang blijft hangen, is John Travolta in het geheim homoseksueel. Travolta's seksuele voorkeur gaat natuurlijk niemand iets aan, maar het gaat om een vermeend gedragspatroon als het gaat om zijn omgang met jonge mannen.

Verschillende mannen zijn naar voren gekomen die beweren dat Travolta om 3 uur 's nachts naar sportscholen gaat, waarbij veel van de verhalen worden ondersteund door selfies die de gymbezoekers met de acteur maakten. Volgens een van de mannen gedroeg Travolta zich ongepast jegens hem in de douches.

8 Hij werd geconfronteerd met een rechtszaak wegens seksueel wangedrag

Over zijn vermeende ongepaste gedrag met jonge mannen gesproken, John Travolta werd in 2012 geconfronteerd met een rechtszaak wegens seksueel wangedrag. Een 21-jarige masseur beschuldigde hem van herhaalde seksuele intimidatie. Het verhaal bleef jarenlang vakkundig begraven, maar dook in 2017 weer op na de MeToo-beweging.

De masseur beweert dat het incident plaatsvond in 2000, toen een massage die hij de acteur gaf een griezelige wending nam, waarbij Travolta naar verluidt zichzelf blootlegde en onzedelijke seksuele opmerkingen maakte. Een tweede masseur kwam toen naar voren met soortgelijke beweringen.

7 Fans twijfelen aan de rol van Scientology bij de dood van zijn zoon en vrouw

Tragisch genoeg verloor Travolta zijn 16-jarige zoon, Jett, in 2009 nadat hij een aanval kreeg. In 2020 stierf zijn vrouw, actrice Kelly Preston, op 57-jarige leeftijd aan kanker. Critici van Scientology hebben betoogd dat de religie fel gekant is tegen de moderne geneeskunde, waardoor fans zich afvroegen of Scientology een rol speelde bij de dood van Jett en Kelly.

Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat Travolta en Preston hebben geprobeerd de ziekte van hun zoon te genezen met de door Scientology goedgekeurde "ontgifting", die bestaat uit een dieet en frequente sauna's als middel om het immuunsysteem te zuiveren, in plaats van medicatie. Dit heeft geleid tot speculatie dat een soortgelijk alternatief medicijnregime werd gebruikt in een poging om de borstkanker van Preston te behandelen.

6 Die enge Scarlett Johansson Kiss

Door de jaren heen is er geen gebrek aan rare momenten bij de Oscars. In 2015 werd de ceremonie nog vreemder toen John Travolta besloot zijn innerlijke griezel te uiten door een duidelijk ongemakkelijke Scarlett Johansson ongepast te kussen en aan te raken.

Het moment verbaasde de kijkers, die ook zijn vreemde gedrag jegens Idina Menzel het jaar ervoor opmerkten (berucht, Travolta sprak de naam van de Oscar-winnaar verkeerd uit als "Adele Dazeem") en dreigende blikken naar Benedict Cumberbatch.

5 Leah Remini zegt dat Travolta weg kan komen met moord

Een vocale ex-scientoloog, actrice Leah Remini is niet bang om de huiveringwekkende waarheid van de religie aan het licht te brengen. Dienovereenkomstig maakte ze een aantal geweldige beweringen tijdens een optreden in The Joe Rogan Experience in 2017.

Ze beweerde dat Travolta een van de machtigste mensen in de Scientology Kerk is en een Khakhan is, wat in feite zegt dat je een ander mens kunt doden. andere manier." Joe Rogan was zichtbaar geschokt en vroeg: "Dus hij mag mensen doden?" huiveringwekkend, Remini antwoordde: "Ja."

4 Hij maakte controversiële opmerkingen over geslacht en ras

Op het filmfestival van Cannes 2018 werd John Travolta ondervraagd over zijn opvattingen over ras en geslacht. In een onstuimige reactie voerde Travolta aan dat de MeToo-beweging een "laatste redmiddel" zou moeten zijn, voordat hij protesten bekritiseerde en beweerde dat hij "niet veel verschillen tussen de seksen maakt". Met betrekking tot ras zei hij dat hij zichzelf zag als een 'burger van de wereld'.

De laatste reactie van de acteur werd beschouwd als gelijk aan kleurenblindheid, een ideologie die is bekritiseerd vanwege het negeren van systemisch racisme.

3 Er gaan geruchten dat hij al jaren affaires heeft

Ondanks zijn vele oprechte eerbetoon aan overleden vrouw Kelly Preston, gaan er al lang geruchten over Travolta's vermeende homoseksuele affaires. Piloot Doug Gotterba, die een aantal jaren voor Travolta werkte, beweerde dat hij een 6-jarige affaire had met de acteur.

Bovendien zijn er verschillende andere verhalen geweest over Travolta die zogenaamd affaires had met mannen, waaronder de volwassen artiest Paul Barresi. Hoewel deze vermeende relaties plaatsvonden voordat Travolta met Preston trouwde, werd hij tijdens zijn huwelijk nog steeds beschuldigd van ongepast seksueel gedrag jegens mannen.

2 Een ongevoelig portret van een autistische man, boze critici

In 2019 speelde John Travolta in een van de slechtste films uit zijn hele carrière, The Fanatic, geregisseerd door Limp Bizkit-frontman Fred Durst. Travolta speelt een autistische man die gevaarlijk geobsedeerd is door een acteur en zijn aanstootgevende vertolking van het personage werd door critici bekritiseerd.

"Maar wat de film echt verachtelijk maakt, is Travolta's gebruik van klassiek autistisch gedrag om Moose te portretteren", schreef The Guardian in zijn vernietigende recensie van de film. Zoals we hebben gezien in Sia's film, Muziek, zijn niet-autistische mensen die autistische karakters spelen bijna altijd flagrant.

1 Dit is waarom hij beschermd is tegen annulering

Ondanks zijn vele controverses blijft John Travolta een belangrijke Hollywood-speler. Als invloedrijk lid van de Scientology Kerk heeft John Travolta naar verluidt zijn eigen maffia om hem te beschermen tegen annulering.

"Hij heeft gewoon een donkere kant en hij is roekeloos… Mensen van zijn niveau zien nooit de lelijke kant van de kerk. Bovendien heeft hij OSA [Scientology's Office of Special Affairs] als zijn eigen privé-maffia als hij in problemen", vertelde ex-scientoloog Jeffrey Augustine aan The Daily Beast. Hoewel dit misschien wat vergezocht lijkt, is de Scientology Kerk ongetwijfeld machtig. Kijk maar naar de inmenging in het verkrachtingsproces van Danny Masterson.

Aanbevolen: