Hoe Glenn Close de rol van Cruella De Vil in '101 Dalmatians' bemachtigde

Inhoudsopgave:

Hoe Glenn Close de rol van Cruella De Vil in '101 Dalmatians' bemachtigde
Hoe Glenn Close de rol van Cruella De Vil in '101 Dalmatians' bemachtigde
Anonim

Het is veilig om te zeggen dat kinderen uit de jaren 90 Cruella de Vil in 101 Dalmatiërs nooit zullen vergeten.

Hoewel de oudere generaties Glenn Close kennen van Fatal Attraction en de jongere generaties haar kennen van Guardians of the Galaxy, zal de generatie tussen haar altijd kennen als de Disney-schurk, of zoals Close haar graag noemt: een Disney heks.

Nu krijgen de jongere generaties een reboot van de klassieke schurk, maar ze wordt niet gespeeld door Close. De nieuwe Cruella wordt gespeeld door Emma Stone en we weten nu al dat ze net zo angstaanjagend zal zijn als haar voorganger.

Maar terwijl we wachten op de nieuwe film, laten we eens kijken hoe Close een van haar beroemdste rollen kreeg en hoe ze een deel van Cruella dicht bij haar hart hield…letterlijk.

Cruella
Cruella

De regisseur wist dat hij onmiddellijk dichtbij wilde komen voor Cruella

Overal waar je het vraagt, zullen ze zeggen dat Close perfect was als Cruella in de Disney-live-actionfilm uit 1996 en het vervolg uit 2000, 102 Dalmatians, maar de regisseur wist het vanaf het begin.

Regisseur Stephen Herek heeft gezegd dat voordat hij iets anders over de film wist, hij wist dat hij Close voor de schurk wilde hebben. "Toen ik me eindelijk toezegde de film te maken, dacht ik als eerste aan Cruella, puur kwaad, en Glenn kwam meteen in me op."

Misschien kwam dat door haar angstaanjagende momenten in Fatal Attraction, waar ze een psychotische stalker speelde nadat ze een one night stand had met Michael Douglas. Niemand kon die eindigende badkamerscène vergeten. Ze speelt het achterbakse personage perfect, maar daarvoor had Close nooit echt de slechterik gespeeld.

Eerst intrigeerde Cruella Close niet, en Herek moest haar overhalen om het personage te spelen.

Cruella
Cruella

"Cruella was milquetoast en nam bijna een achterbank naar Jasper en Horace…. Er is ook een enorme hoeveelheid degradatie overladen op Cruella," zei hij. "Dat was ook een deel van Glenns terughoudendheid, in varkensslib, slijm, enzovoort. Toen ze er eindelijk in zat, raakte ze er echt in. Ik wil zeggen dat ze een doorzetter is, maar het was meer dan dat."

Close is het er niet mee eens; ze nam de rol omdat het beter was dan terug te gaan naar de ijskoude regen van Engeland.

"Na de eerste take wilde ik niet de koude lucht in, dus bleef ik maar een beetje. Dat was het goede deel van de dag," zei ze.

"Het ergste was dat ik vanaf dat moment die jas moest dragen, die ongeveer 90 pond was, en volledig slank moest zijn voor elke opname en elke scène. En de pruik. God! Het was als een koe Ze hebben het een nacht in de koelkast gezet om te voorkomen dat het bederft omdat er ook eieren in zaten."

Cruella
Cruella

Haar kostuums waren misschien lastig om te dragen, maar ze moet ze leuk hebben gevonden, zelfs een beetje omdat ze ze allemaal mee naar huis nam.

Close heeft een zeer belangrijke clausule in haar contract

In een gesprek voor Variety's Actors on Actors-serie vertelde Close Pete Davidson dat ze een clausule in haar contract had waarin staat dat ze al haar kostuums krijgt voor de afgelopen 30 jaar.

Dus om Cruella te spelen, moest Disney ermee instemmen haar al haar extravagante kostuums te geven, inclusief het jasje en de pruik die ze niet graag droeg… zelfs als ze duurder waren dan ze dachten. Ze zei dat Disney probeerde een maas in de wet te vinden om uit de deal te komen, maar ze hield vast aan haar wapens en stond het niet toe.

"Ik kreeg in mijn contract dat ik al mijn kostuums die ik in de film droeg, mocht houden," zei ze. "Toen ze erachter kwamen hoe duur ze waren, waren ze niet blij dat het in mijn contract stond. Ze wilden nog een kopie maken, een andere set, voor mij. Ik zei nee."

Cruella
Cruella

De kostuums zijn gemaakt door de met een Oscar bekroonde ontwerper Anthony Powell en Rosemary Burrows, en Close heeft alles wat ze hebben ontworpen. Maar ze staan niet meer te stofzuigen in haar kast. Ze schonk ze aan de Indiana University, waar ze zich in een "apocalypsbestendig" gebied bevinden om ze veilig te houden. Maar alleen al aan hen denken, maakt haar verdrietig.

Dus ik heb alle Cruella-kostuums van beide films… sterker nog, ik heb een enorme kostuumcollectie die nu op de Indiana University staat. Ik vind het opwindend omdat ik klanten eerlijk gezegd net zo belangrijk vind als een samenwerking als de regisseur. Ik ben er echt trots op dat al die kostuums gered zullen worden', vervolgde ze tegen Davidson.

Ze onthulde ook dat ze de filmmakers vertelde dat ze wilde dat haar personage enkele van de klassieke regels zou zeggen die in de originele geanimeerde versie voorkomen om het personage nog kwaadaardiger te maken.

"Ik vroeg om een deel van de originele dialoog van de animatiefilm omdat ze zei: 'Chloorvorm ze! Verdrink ze!' Het zijn echt vreselijke dingen', zei ze tegen Davidson. "Ik realiseerde me dat hoe gemener ze was, hoe beter ze was."

Cruella
Cruella

Een tijdje terug sprong Close terug in Cruella voor Bette Midler's jaarlijkse New York Restoration Project Halloween-inzamelingsactie, maar ze droeg niet haar echte Cruella-kostuum. Ze kan het personage niet van zich afschudden, ze vindt het zo leuk.

Wat Stone's Cruella betreft, Close zal niet ver weg zijn. Ze stapt achter de schermen om de film te produceren en kijkt hoe het personage dat ze beroemd heeft gemaakt een frisse nieuwe reboot krijgt. Maar als Close sentimenteel wordt over het kijken naar een jongere ster die Cruella speelt, hoeft ze alleen maar naar Indiana University te gaan om haar oude kostuums te zien en te passen en zich weer de koningin van de schurken te voelen.

Aanbevolen: