Hier is hoe Jim Parsons de rol van Sheldon op 'Big Bang Theory' bemachtigde

Hier is hoe Jim Parsons de rol van Sheldon op 'Big Bang Theory' bemachtigde
Hier is hoe Jim Parsons de rol van Sheldon op 'Big Bang Theory' bemachtigde
Anonim

Sheldon Cooper worden, veranderde de carrière van Jim Parsons. De acteur ving de bug toen hij een eerste-klasser was, maar 'The Big Bang Theory' stelde hem in staat een uitdagend (en goedbetaald) optreden aan te nemen dat zijn analytische kant sprak.

De rol leverde hem niet alleen een hoop geld op, maar het verstevigde zijn reputatie als een geweldige acteur. Tegelijkertijd raakte hij niet vastgeketend aan een specifiek type rol; Sheldon omvat komedie, drama en geekiness. Het kostte Jim niet veel moeite om naar andere projecten over te schakelen nadat 'Big Bang Theory' was afgerond.

Maar hoe werd Jim Sheldon? Nou, zelfs voordat hij de rol kreeg, investeerde Jim veel tijd in het intoetsen van zijn act -- en dat leverde hem uiteindelijk de baan op.

USA Today legde uit dat Parsons uren besteedde aan het uit het hoofd leren van 'complexe, wetenschappelijk dichte dialogen' en zich hield aan elk minuscuul detail dat de schrijvers voor Sheldon schetsten. Krantenkoppen als 'Jim Parsons pakt slimme komische rol' werpen een beetje licht; Jim is misschien geen natuurkundige, maar hij moest wel wat ingewikkelde wetenschappelijke dingen onthouden om Sheldon nauwkeurig te kunnen portretteren.

Dat maakte echter deel uit van de oproep, merkte Jim op in interviews. Het volledig omarmen van de noodzaak om de dialoog zorgvuldig te lezen, opnieuw te lezen en in wezen te belichamen (evenals de aantekeningen van de schrijvers over het gedrag van Sheldon) was een welkome uitdaging voor de doorgewinterde acteur.

En het wierp zijn vruchten af: zoals Glamour vertelde, was Jim's auditie met, onder andere belangrijke showrunners, Chuck Lorre, een showstopper. Chuck noemde het "een van de meest opzienbarende audities" die hij ooit in zijn leven had gezien, waarbij hij uitwerkte dat Jim letterlijk de auditie binnenliep met een "volledig gerealiseerd personage."

Zoals Lorre uitlegde, was elk element van Jim's Sheldon perfect: "Zijn lichaamstaal, zijn gebaren, zijn pauzes, zijn aarzelingen, zijn verbuigingen" waren allemaal "prachtig gemaakt."

Jim Parsons op set als Sheldon Cooper in 'Big Bang Theory&39
Jim Parsons op set als Sheldon Cooper in 'Big Bang Theory&39

Samenvattend zei Chuck: "hij heeft net de auditie vermoord."

Natuurlijk heeft Jim eerder in interviews gezegd dat het ondraaglijk was om te wachten op een terugbelverzoek. In plaats van binnen een paar uur gebeld te worden (of voordat hij zelfs maar de parkeerplaats had verlaten, zoals vaak gebeurde), moest Jim heel lang wachten om erachter te komen of hij de rol had gekregen.

De reden? Chuck wilde hem terugvragen voor een tweede auditie omdat hij niet zeker wist of Jim het echt nog een keer zou kunnen doen. Hij hoefde zich echter geen zorgen te maken -- Jim kwam opdagen en bleef 12 seizoenen lang verschijnen als Sheldon.

Na de ervaring die Jim's auditie was, zei Chuck: "Het was zo verrassend, we waren duidelijk in de aanwezigheid van schittering." Fans zijn het eens!

Aan de andere kant speelde Jim wel een grote rol in het einde van de show, maar fans hebben hem sindsdien vergeven - vooral omdat de volwassen Sheldon nu het verhaal vertelt van 'Young Sheldon', een andere hitshow voor CBS.

Aanbevolen: