Heeft Jim Carrey echt een salaris van $ 0 aangenomen voor 'Ja, man'?

Inhoudsopgave:

Heeft Jim Carrey echt een salaris van $ 0 aangenomen voor 'Ja, man'?
Heeft Jim Carrey echt een salaris van $ 0 aangenomen voor 'Ja, man'?
Anonim

Komediefilms hebben een geweldige manier om mensen samen te brengen terwijl ze een tijdje hysterisch lachen. Sommige sterren, zoals Seth Rogen, hebben door de jaren heen geld verdiend door in geweldige komische films te spelen. Voordat Rogen in de jaren 2000 in de plooi kwam, plaveide Jim Carrey de weg in de jaren 90.

Tenzij je het hebt meegemaakt, kunnen de meesten zich niet voorstellen hoe populair Carrey in de jaren 90 was, en hij heeft zijn succes jarenlang voortgezet. Normaal gesproken zou hij een enorm salaris eisen voor een project, maar voor Yes Man koos Carrey voor een onconventionele benadering voor zijn betaling.

Laten we terugkijken naar het salaris van Jim Carrey voor Yes Man.

Hij stemde in met een voorafbetaling van $ 0

Jim Carrey Yes Man
Jim Carrey Yes Man

Een van de meest ongelooflijke aspecten van een enorme Hollywood-ster zijn, is het feit dat je miljoenen dollars kunt binnenhalen voor slechts een paar maanden werk op de set van een film. Het verkrijgen van deze loonstrookjes is het doel van vrijwel elke artiest, maar desondanks zijn sommige mensen bereid om loonsverlagingen te accepteren om te schitteren in een bepaald project waarin ze geïnteresseerd zijn. Voer Jim Carrey in, die ermee instemde een salaris van $ 0 te nemen om te schitteren in de film, Ja Man.

Het is belangrijk op te merken dat Jim Carrey, voordat hij zich aanmeldde om te schitteren in Yes Man, al een legende was in de filmindustrie. Terwijl hij zijn start maakte in comedy en in televisieshows als In Living Color, werd hij in de jaren 90 een wereldwijde superster met comedyfilms die regelmatig de kassa veroverden. Films als Dumb and Dumber, Ace Ventura: Pet Detective, Liar Liar en meer hebben er allemaal toe bijgedragen dat Carrey een begrip werd en hem vervolgens miljoenen dollars opleverde.

Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière was het niet ongebruikelijk dat Jim Carrey een salaris van $ 20 miljoen verdiende om in een film te spelen. Het salarisniveau van $ 20 miljoen is gereserveerd voor alleen de grootste sterren in de branche, wat laat zien hoeveel succes Jim Carrey was tijdens zijn topjaren.

Dus toen het nieuws bekend werd dat hij geen geld aannam om te schitteren in de film Yes Man, waren mensen een beetje sceptisch. Het bleek dat de filmlegende een paar trucjes in petto had om ervoor te zorgen dat hij geld verdiende.

Hij verzamelde geld op de achterkant

Jim Carrey Yes Man
Jim Carrey Yes Man

Als je een ster bent die groot genoeg is in de filmindustrie, kun je bepaalde rimpels in je contracten bedingen die je zullen helpen veel meer geld te verdienen dan wat je zou krijgen voor een basissalaris. Dit is de route die Jim Carrey nam toen hij zich aanmeldde om in Yes Man te verschijnen door ermee in te stemmen een deel van de winst van de film te nemen in plaats van alleen een vast bedrag.

Dit is een enorme gok voor elke ster, omdat er gewoon geen manier is om te weten hoe een film zal presteren aan de kassa. Het is waar dat de grootste sterren in de filmindustrie gewend zijn aan succesvolle projecten die aanzienlijke winsten opleveren, maar zelfs Hollywood-zwaargewichten zijn niet immuun voor het uitbrengen van een film die uiteindelijk slecht flopt aan de kassa.

Ondanks dat hij wist dat hij een enorm risico nam door dit soort contracten te ondertekenen, was Jim Carrey nog steeds bereid de dobbelstenen te gooien om te zien hoeveel geld hij op de lange termijn kon binnenhalen. Dit werd uiteindelijk een geniale zet van de acteur, die vervolgens een enorm bedrag verdiende.

Carrey verdiende ongeveer $ 35 miljoen

Jim Carrey Yes Man
Jim Carrey Yes Man

Yes Man, uitgebracht in 2009, werd een groot succes aan de kassa voor Jim Carrey en de rest van de cast die betrokken was bij het tot leven brengen van de film. De film was in staat om $ 223 miljoen op te halen aan de wereldwijde kassa, wat betekent dat het in vergelijking met het budget een mooie winst voor de studio zou opleveren. Het betekende ook dat Jim Carrey een groot deel van dat geld zou krijgen.

Er is gemeld dat Jim Carrey meer dan $ 35 miljoen verdiende voor de hoofdrol in de film, wat tot nu toe zijn hoogste salaris is. Zoals we eerder vermeldden, is $ 20 miljoen meestal het toppunt van dingen voor acteurs, dus het feit dat Carrey in staat was om nog eens $ 15 miljoen te verdienen door simpelweg een risico te nemen met deze film, is ongelooflijk.

Jim Carrey heeft misschien geen basissalaris verdiend voor de hoofdrol in Yes Man, maar de betaling die hij mee naar huis nam van de winst van de film was veel hoger dan wat hij zou hebben gekregen met alleen een standaardsalaris.

Aanbevolen: