Deze controversiële ster heeft een rol in Jurassic Park afgewezen voor een film waar niemand ooit van heeft gehoord

Inhoudsopgave:

Deze controversiële ster heeft een rol in Jurassic Park afgewezen voor een film waar niemand ooit van heeft gehoord
Deze controversiële ster heeft een rol in Jurassic Park afgewezen voor een film waar niemand ooit van heeft gehoord
Anonim

Zodra een acteur het in Hollywood maakt, verandert de dynamiek van hun carrière plotseling. De meeste acteurs zullen tenslotte elke auditie doen die ze vroeg in hun carrière kunnen krijgen, maar sterren die heel veel projecten krijgen aangeboden, zijn in staat om rollen de hele tijd af te wijzen. Hoewel dat zeker klinkt als een betere positie om in te zijn, kan het soms problematisch zijn. Een acteur kan immers niet zeker weten hoe succesvol een film zal zijn op basis van zijn script alleen. Als gevolg hiervan zijn veel sterren eerlijk geweest over het feit dat ze spijt hebben gehad van het afwijzen van grote rollen.

Helaas voor een filmster uit de jaren '90 maakten ze de fout om een van de hoofdrollen in de actiekaskraker Jurassic Park af te wijzen. Bovendien bleek de film die ze kopten een totale flop te zijn. Natuurlijk zijn Jurassic Park-fans duidelijk blij met de acteurs die in de film schitterden, maar in dit geval zouden ze vooral dolgelukkig moeten zijn. Immers, net als veel andere sterren die zijn geannuleerd, werd deze acteur die Jurassic Park afwees zeer controversieel.

Welke acteur koos de hoofdrol in een vergeten film in plaats van Jurassic Park?

Op 24 augustus 1992 begon de belangrijkste fotografie van een film die zou uitgroeien tot een van de meest succesvolle en universeel geliefde films aller tijden, Jurassic Park. Zoals fans van de Jurassic-franchise ongetwijfeld al zullen weten, speelde Sam Neill Dr. Alan Grant in Jurassic Park, Jurassic Park III en Jurassic World Dominion. Wat fans echter misschien niet weten, is dat dat bijna niet het geval was, aangezien andere acteurs eerst de rol kregen aangeboden en deze afwezen.

Omdat Jurassic Park algemeen wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden, is er veel aandacht besteed aan de productie van de film. Er werd bijvoorbeeld een boek uitgebracht met de titel "The Making of Jurassic Park". Dankzij dat boek is bekend dat William Hurt werd gevraagd om Dr. Alan Grant te spelen en dat hij de rol afwees zonder zelfs maar het script van Jurassic Park te lezen. In plaats daarvan koos Hurt ervoor om te schitteren in een film genaamd Mr. Wonderful.

Een romantische komedie die in 1993 werd uitgebracht, Mr. Wonderful kostte naar verluidt ongeveer $ 13 miljoen om te produceren en bracht iets meer dan $ 3 miljoen op aan de kassa. Bijna helemaal vergeten, er zijn maar twee manieren waarop Mr. Wonderful vandaag relevant is en een daarvan is dat Hurt ervoor koos om erin te schitteren in plaats van Jurassic Park. De enige andere reden waarom Mr. Wonderful opmerkelijk is, is dat het werd geregisseerd door Anthony Minghella en de volgende twee films die hij regisseerde waren The English Patient en The Talented Mr. Ripley.

Waarom William Hurt een controversiële filmster is

Tijdens de lange carrière van William Hurt werd hij een zeer gerespecteerde en succesvolle acteur. Geprezen voor zijn werk in films als Broadcast News, A History of Violence, Altered States, Children of A Lesser God en nog veel meer, won Hurt een lange lijst prijzen, waaronder een Oscar. Voor jongere filmfans wordt Hurt het best herinnerd voor het spelen van Thaddeus "Thunderbolt" Ross in verschillende Marvel Cinematic Universe-films.

Toen William Hurt begin 2022 overleed, vierden veel mensen zijn duidelijk succesvolle en invloedrijke acteercarrière. Veel andere mensen wezen er echter op dat onder alle vieringen van de prestaties van Hurt de beschuldigingen tegen hem werden genegeerd. Twee ex-vriendinnen van Hurt beschuldigden hem tenslotte van abse.

In 2009 bracht de Oscar-winnende acteur Marlee Matlin een autobiografie uit met de titel "I'll Scream Later". In haar boek beschrijft Matlin het mentale en fysieke misbruik dat ze beweerde te hebben geleden tijdens haar relatie met Hurt. Matlin schreef bijvoorbeeld dat nadat ze haar Oscar had gewonnen, een jaloerse Hurt haar uitschold en dat wanneer ze verbaal vochten, ruzies vaak gewelddadig werden, waardoor ze blauwe plekken kreeg. Bovendien zegt Matlin dat Hurt zich na een nachtje drinken ooit aan haar heeft opgedrongen. In 2016 beschuldigde auteur Donna Katz, die ooit met Hurt uitging, hem van huiselijk geweld tijdens hun relatie die plaatsvond van 1977 tot 1980.

Meestal, wanneer beroemdheden beschuldigd worden van abse, ontkennen ze de beschuldigingen zelf of via hun publicisten. Als het echter om William Hurt gaat, is dat niet precies wat er is gebeurd. In plaats daarvan legde Hurt een verklaring af over de beschuldigingen van Marlee Matlin die haar beweringen tegen hem niet uitdrukkelijk weerlegden.

“Mijn eigen herinnering is dat we ons allebei verontschuldigden en dat we allebei veel hebben gedaan om ons leven te helen. Natuurlijk heb ik dat gedaan en bied ik mijn excuses aan voor de pijn die ik heb veroorzaakt. En ik weet dat we allebei gegroeid zijn. Ik wens Marlee en haar familie niets dan goeds toe.” Wat de beschuldigingen van Donna Katz tegen William Hurt betreft, hij heeft haar beweringen nooit erkend voordat hij enkele jaren later stierf.

Aanbevolen: