De echte reden dat CBS Craig Ferguson heeft aangenomen

Inhoudsopgave:

De echte reden dat CBS Craig Ferguson heeft aangenomen
De echte reden dat CBS Craig Ferguson heeft aangenomen
Anonim

Als je 's avonds laat naar de televisie kijkt, zie je veel van hetzelfde. Je hebt de neiging om een stel mannen van middelbare leeftijd in een pak en stropdasgrappen te zien die een team van schrijvers zorgvuldig heeft bedacht op de ochtend van het opnemen. Dat wil niet zeggen dat dit een slechte zaak is. Per slot van rekening trokken mensen als Johnny Carson en David Letterman een enorm publiek, inspireerden ze komieken en maakten ze uiteindelijk veel van hun carrière. Maar het is veel van hetzelfde. Dat kan echter niet gezegd worden van toen Craig Ferguson The Late Late Show presenteerde.

Hoewel Craig ook een (bijna) man van middelbare leeftijd in een pak was, nam hij de baan van nachtgastheer op zich en maakte er iets van, helemaal van hemzelf. Hij slaagde erin om tegelijkertijd iets te maken dat functioneerde als een late night show, maar ook het genre hekelde. Een van de meest bekende manieren waarop hij dit deed, was door een homoseksueel robotskelet te maken als zijn hulpje. Hij boog ook niet voor netwerkdruk om Britney Spears aan te vallen. Craig marcheerde op het ritme van zijn eigen trom, improviseerde de meeste van zijn shows en maakte op authentieke wijze contact met zijn gasten. Maar al deze aspecten maakten hem tot een zeer onconventionele keuze voor CBS en uitvoerend producent van The Late Late Show Peter Lassally. Dit is de echte reden waarom Craig is aangenomen…

Het proces van het vinden van een vervanger voor Craig Kilborn

The Late Late Show was een uur programmeren op CBS dat eigendom was van David Letterman. Bij het onderhandelen over zijn deal om The Late Show te hosten, eiste David een extra uur dat hij kon profiteren van een vervolgshow. In de loop der jaren is die nachtelijke show door een aantal mensen georganiseerd. Momenteel is het James Corden en vóór Craig was het een komiek genaamd Craig Kilborn die besloot zijn functie te verlaten, waardoor uitvoerend producent Peter Lassally een uitdaging vormde.

"Toen zei ik tegen World Wide Pants [het productiebedrijf van David Letterman] en CBS: 'Ik wil minstens vier weken verschillende gasthosts om te proberen de volgende gastheer te vinden'", zei Peter Lassally in een interview met Emmy TV Legends.

In die periode van vier weken vermoeide The Late Late Show 25 verschillende gastgastheren. Onder deze personen waren Craig Ferguson, zijn baas en castmate in The Drew Carey Show (Drew Cary), Jason Alexander uit Seinfeld, David Duchovny uit Californication en The X-Files, Tom Arnold, Rosie Perez, Aisha Tyler, D. L. Hughley, Michael Ian Black en Adam Carolla.

Nadat de on-air audities voorbij waren, presenteerden een aantal andere grote sterren de show terwijl Peter, David Letterman en de leidinggevenden van CBS beraadslaagden over wie ze de show permanent wilden hosten. Samen hebben ze het teruggebracht tot vier personen.

"Van de vier was Craig Ferguson de echte off-beat keuze," legde Peter Lassally uit."Ik was erg bezorgd dat zijn dikke Schotse accent een groot nadeel zou zijn en dat mensen hem niet zouden begrijpen. Ik vond echter al het andere aan hem geweldig. Michael Ian Black was de keuze van het hoofd van Worldwide Pants, die was de man die Craig Kilborn koos."

Peter zei verder dat hij de strijd tegen het hoofd van Worldwide Pants niet wilde verliezen, aangezien deze persoon de persoon was die Peter vasthield aan Craig Kilborn, die hij echt niet mocht. In feite beweerde hij dat Craig Kilborn "zeer beperkt" was.

Hoe Peter Lassally CBS overtuigde om Craig Ferguson in dienst te nemen

Om Michael Ian Black, de keuze voor World Wide Pants, niet te hoeven inhuren, liet Peter de vier potentiële gastheren de nu in ongenade gevallen Les Moonves (het voormalige hoofd van CBS) ontmoeten nadat elk van hen was gegeven een volledige week gasthosting van The Late Late Show. Dit hielp CBS ertoe te bewegen niet te stemmen voor wie World Wide Pants wilde inhuren en wie David Letterman wilde inhuren. Dit komt omdat Craig Ferguson elektrisch was in vergaderingen.

"Craig zou een kamer binnenlopen en het gewoon overnemen en geliefd zijn bij zowel mannen als vrouwen en iedereen charmeren. Een van de andere kandidaten maakte nooit oogcontact met Les Moonves."

Dit is iets wat Les Moonves echt niet leuk vond. De andere twee kandidaten Les was noch hier noch daar over… Dus, omdat Craig Ferguson authentiek een kamer kon werken, werd hij het hoofd van CBS' eerste keuze.

Toen het tijd was om te stemmen, besloot David Letterman zijn stem uit te brengen aan Peter, die de keuze had om te kiezen met wie het hoofd van World Wide Pants wilde of wie CBS wilde.

Peter geloofde in Craigs vermogen om een bredere doelgroep te bereiken dan alle andere hosts, en hij mocht hem persoonlijk… Dus hij was de man voor de baan.

Aanbevolen: