De waarheid over het casten van 'Mijn zogenaamde leven

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Mijn zogenaamde leven
De waarheid over het casten van 'Mijn zogenaamde leven
Anonim

Als je er echt over nadenkt, is de cast van My So-Called Life echt speciaal. Dit is tenslotte de show die zowel de carrière van Claire Danes als die van Jared Leto heeft gelanceerd. Natuurlijk is Jared Leto nu vooral bekend vanwege het spelen van The Joker in de DCEU en vanwege zijn zeer verdachte capriolen op de set. Maar voor alles stond hij bekend als een hartenbreker in de show van Winnie Holzman uit de jaren 90, die zich richtte op Claire Danes, de toekomstige ster van Homeland.

Hoewel My So-Called Life maar één seizoen duurde, had het een enorme impact op de popcultuur en heeft het nog steeds een toegewijde fanbase. Het lijdt geen twijfel dat zovelen het nog steeds als een geweldige show beschouwen vanwege de casting…

Mijn zogenaamde leven cast (1)
Mijn zogenaamde leven cast (1)

Waarom het casten van tieners zo belangrijk was

Winnie Holzman werd door producers Ed Zwick en Marshall Herskovitz gevraagd om My So-Called Life te maken nadat ze met z'n drieën aan Thirtysomething hadden gewerkt. Het hele idee voor het drama van een half uur dat uiteindelijk My So-Called Life werd, was gericht op hoe het eigenlijk was om een tienermeisje te zijn.

"Wat Marshall en Ed tegen me gooiden was: 'Laten we een show doen over een jong tienermeisje en het zo authentiek mogelijk maken.' Toen we hierover begonnen te praten, had ik er helemaal niet aan gedacht om tieners te schrijven", legt bedenker Winnie Holzman uit in een interview met Elle Magazine. "Ik stond op het punt 40 te worden; ik had een dochter van ongeveer 7. [Ter voorbereiding] gaf ik twee of drie dagen les aan middelbare scholieren. Toen ik naar deze plek ging, Fairfax High in Los Angeles, waren er zoveel momenten van zintuiglijke herinneringen die de middelbare school voor mij terugbrachten: het geluid van de bel. Het gevoel opgesloten te zitten in de kamer. De kinderen vallen in slaap in de klas. De rommeligheid van de gangen. Het gekletter van kluisjes. Deze dingen waren zo suggestief, en ik weet dat ze wat dingen voor mij hebben ontgrendeld. En een vrouw die aan Thirtysomething werkte en onze scriptcoördinator werd voor My So-Called Life, vertelde me dat ze een jong tienernichtje had dat Angela heette. Ik had een telefoongesprek met [Angela] en het raakte me echt. Ik herinner me dat ze iets zei als: 'Jongens hebben het gewoon zo makkelijk.' En dat zit in de pilot. Dus heb ik het personage Angela genoemd, deels ter ere van haar."

Vanwege Winnie's ervaring met echte tieners, realiseerde ze zich hoe belangrijk het was om leeftijdsgeschikte acteurs in de rol te casten, vooral omdat de show gebaseerd was op het gevoel van authenticiteit. In de jaren negentig was het populair om twintigers en zelfs dertigers als tieners te casten. Nu ik erover nadenk, hetzelfde gold voor de jaren 2000, 2010 en zelfs vandaag. Dit komt vooral omdat de filmmakers zich geen zorgen hoeven te maken over werktijdbeperkingen voor tieners en oudere acteurs kunnen laten zien in meer wulpse scènes.

Maar dat kon Winnie allemaal niet schelen. Ze wilde echt.

My So Called Life Cast Claire danen (1)
My So Called Life Cast Claire danen (1)

De cast bij elkaar brengen

Winnie's eerste taak was om een jonge acteur te vinden die het karakter van Angela tot leven kon brengen. Terwijl de studio een aantal opties bekeek, las Winnie slechts twee acteurs voor. Alicia Silverstone, die toen 16 jaar oud was, en Claire Danes, die 13 was.

"Niet beledigend voor Alicia, maar Claire was de persoon vanaf het moment dat we haar zagen. Onze enige twijfels waren hoe jong ze was, het feit dat ze in New York woonde en naar LA moest verhuizen… zullen haar ouders zeggen ja? Zal ze dit aankunnen? We wilden haar altijd al, "zei Winnie.

Claire Danes werd 15 vlak voordat ze de piloot filmde, waarmee ze de jongste persoon op de set was. De op één na jongste was Decon Gummersall, die Brian Krakow, Angela's buurman, speelde. Hij was 15. De rest was ongeveer 18 jaar oud, wat betekent dat ze zich geen zorgen hoefden te maken over schoolopleiding of het hebben van een ouder in de buurt. De oudste acteur was Jared, die 21 was. Dit maakte het een beetje ongemakkelijk omdat de 14-jarige Claire moest smachten over Jareds personage Jordan Catalano.

My So Called Life Cast jared leto
My So Called Life Cast jared leto

Het hele castingproces was buitengewoon gemakkelijk voor Winnie, volgens haar interview met Elle. Ze beweerde dat iedereen die ze wilde voor de personages was gecast.

"Het was de eerste piloot waarvoor ik ooit auditie deed", zei Wilson Cruz, die Ricky Vasquez speelde. "Mijn agent zei: 'Je zou dit moeten lezen, er zit een rol in die je misschien herkent', wat volgens mij de code was voor 'Hé homoseksueel, je zou dit moeten spelen!' Dus ik las het, en natuurlijk had ik het gevoel dat iemand me in mijn middelbare schooltijd had gevolgd en het allemaal in een script had gezet."

Hoewel de meeste cast van de show enthousiast waren om daar te zijn, leek Jared Leto wat bedenkingen te hebben.

"Jared Leto Ik herinner me dat ik erg terughoudend was, " legde Winnie uit. "Ik kreeg te horen dat hij niet zeker wist of hij wilde acteren, maar hij kwam binnen en we deden auditie voor hem; we vroegen hem om tegen een muur te leunen en zijn ogen te sluiten. Hij was aanvankelijk geen vaste serie, maar zodra we wierp hem en keek naar hem, we zeiden meteen: 'We moeten hem elke week hebben.' Ik weet nog dat ik me afvroeg of hij het wel zou doen."

Gelukkig voor hen deed hij dat. Helaas voor hen werd de serie geannuleerd voordat een tweede seizoen werd bereikt. Maar dat betekent niet dat het eerste seizoen niet helemaal betoverend was dankzij de geweldige cast.

Aanbevolen: