Mijn zogenaamde leven: wat de cast nu doet

Inhoudsopgave:

Mijn zogenaamde leven: wat de cast nu doet
Mijn zogenaamde leven: wat de cast nu doet
Anonim

Het is 26 jaar geleden dat de cult-dramaserie My So-Called Life van 1994 tot 1995 voor een eenzaam seizoen op ABC werd uitgezonden. Twee en een halve decennia later herinneren fans zich nog steeds liefdevol die fictieve studenten die Liberty High bezochten in de buitenwijk Three Rivers in Pittsburgh. Angela Chase (Claire Danes) en haar team deelden de beproevingen en beproevingen van een tiener uit de jaren 90, en we kregen te zien dat de volwassenen in hun leven het niet veel beter deden.

We zullen misschien nooit weten of Angela en Jordan Catalano tot het uiterste gingen, of Rickie een leider werd in de LGBTQ+-gemeenschap, of dat Chase's huwelijk eindelijk in het stof beet dankzij Graham's dwalende oog, maar we weten wel wat er met de acteurs die enkele van onze oh zo herkenbare personages speelden.

10 Claire Danes

Sinds de hoofdrol als Angela, is Denen overgestapt van tieneridool naar serieuze actrice met een tussenstop aan de Yale University (ze stopte na twee jaar.)

De bekroonde actrice speelde in Romeo + Juliet tegenover Leonardo DiCaprio, en vele andere films op groot scherm, evenals de HBO-productie van Temple Grandin waarvoor ze een Emmy, Golden Globe en SAG Award ontving. Haar meest recente claim to fame is SHOWTIME's Homeland, waarvoor ze ook talloze prijzen heeft ontvangen. Ze is sinds 2009 getrouwd met acteur Hugh Dancy en ze hebben twee kinderen.

9 Jared Leto

Waar ga je heen nadat je Jordan Catalano, ook bekend als de coolste man op tv, hebt gespeeld? Nou, Jared Leto ging verder als leadzanger van de band Thirty Seconds to Mars, en verhuisde naar filmsterrenterritorium met bijrollen in How to Make an American Quilt, The Thin Red Line, Girl, Interrupted, Fight Club, American Psycho, Requiem voor een droom, paniekkamer, vlaggen van onze vaders om er maar een paar te noemen.

Hij verliet het acteren in 2012 om zijn regiedebuut te maken en zich te concentreren op zijn muzikale carrière. Hij keerde terug naar het scherm om Rayon te spelen, een drugsverslaafde transgendervrouw met aids in Dallas Buyers Club in 2013, waarvoor hij een Academy Award, Gold Globe en SAG Award voor beste mannelijke bijrol verdiende. Hij speelde de joker in Suicide Squad uit 2016.

8 A. J. Langer

Post de internationale bekendheid die ze vergaarde door haar rol als Rayanne Graff, ze speelde in verschillende series die nooit het niveau van bekendheid bereikten (ook bekend als ze gingen nergens heen) als haar geliefde voormalige 19-delige show.

In 2005 trouwde Langer in roy alty: Lord Charles Peregrine Courtenay (de 19e graaf van Devon voor zijn vrienden) die ze in 2002 ontmoette. “We ontmoetten elkaar in een bar in Vegas. Hij wist niet dat ik actrice was. Ik wist niet dat hij een kasteel had.” De gravin van Devon stopte met acteren om de twee kinderen van het paar op te voeden, maar keerde in 2011 terug naar het kleine scherm om een castlid te worden bij Private Practice. In 2014 verliet Langer, die aan fibromyalgie lijdt, het bedrijf opnieuw om permanent met haar gezin naar Londen te verhuizen.

7 Devon Odessa

BFF werd frenemy Sharon Cherski was het meisje dat we van tijd tot tijd graag haatten, maar uiteindelijk kwam ze bij en sloot zich aan bij Angela's nieuwe binnenste cirkel.

Hoewel Odessa consequent is blijven werken aan televisieprogramma's zoals Private Practice, Touched by an Angel en That's So Raven, evenals in films tot ongeveer 2011. Ze verscheen opnieuw in 2018 met acteren in de korte film Knipperen. Ze is ook een producent. Odessa is een echtgenote en moeder die met haar gezin in Los Angeles woont.

6 Wilson Cruz

Enrique "Rickie" Vasquez maakte van Cruz de eerste acteur die een openlijk homoseksueel personage speelde in een hoofdrol in een televisieserie. Sindsdien heeft hij genoten van een bloeiende carrière in film en televisie en was hij verbonden aan andere hitshows zoals Party of Five, Noah's Arc, Red Band Society, Star Trek: Discovery, 13 Reasons Why en The Bravest Knight.

Cruz is al lang een pleitbezorger voor LGBTQ- en POC-jongeren vanwege de teleurstellende ervaring die hij heeft opgedaan bij zijn ouders met wie hij zich sindsdien heeft verzoend. Hij is een GLAAD-staflid sinds 2012.

5 Devon Gummersall

Brian Krakau is springlevend. Op het scherm was hij de slimme jongen die het meisje niet kreeg, maar nadat de show was afgelopen, kreeg hij veel rollen op televisie in shows als Felicity, Mad Men en iZombie. Hij was ook te zien in de Will Smith-kaskraker Onafhankelijkheidsdag.

Als lid van de Director's Guild of America en als schrijver heeft Gummersall ook een succesvolle carrière achter de camera achter de rug door scripts te schrijven voor episodische televisieshows en documentaires, korte films en indies te regisseren. Naast zijn filmwerk was Devon mede-oprichter van het in LA gevestigde theaterensemble The Piece Project.

4 Bess Armstrong

De rol van Angela's moeder Patty was een geweldige rol, maar eigenlijk slechts een van de vele voor deze doorgewinterde actrice.

Nadat de serie was afgelopen, zette Armstrong haar legendarische carrière voort met hoofdrollen in film en op televisie. ging verder met het spelen van Lydia James; De moeder van Haley James Scott in een ander tienerdrama, One Tree Hill. Sindsdien heeft Armstrong een terugkerende rol gehad in Showtime's House of Lies en verscheen hij op hits als NCIS, Drop Dead Diva, Longmire, Switched At Birth, True Blood en meest recentelijk Bosch. Ze is sinds 1985 getrouwd met acteur/producent John Fiedler en had drie kinderen.

3 Tom Irwin

Irwin alleen de cast als gewaardeerde acteur en lid van de prestigieuze Steppenwolf Theatre Company of Chicago. Toen de show eenmaal was afgelopen, ging zijn illustere carrière verder met belangrijke rollen in film en televisie.

Zijn recente spraakmakende rol is in The Morning Show met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon in de hoofdrol als Fred, het hoofd van het televisienetwerk dat het ochtendprogramma voor vrouwen produceert en die verantwoordelijk was voor het verdoezelen van de seksuele intimidatie die werd onthuld doorMeToo-beschuldigingen geuit tegen het voormalige anker van de show, gespeeld door Steve Carrell.

2 Lisa Wilhoit

Na de annulering van haar populaire tv-serie had het irritante zusje Danielle talloze maar vrij kleine rollen op televisie, waaronder 7th Heaven, Social Studies, The Tom Show en Grieks.

Haar succes in de showbusiness is gekomen door een stemactrice te zijn. Sinds 2000 heeft Wilhoit verschillende rollen geuit in de geestige geanimeerde komische hit Family Guy, waaronder die van Connie D'Amico. Ze heeft ook achtergrondstemmen opgenomen voor meer dan veertig films, radiocommercials en tekenfilms. De inwoner van Hollywood, Californië komt uit een showbusinessfamilie: haar grootvader scoorde films, haar vader was een geluidseffectenredacteur en haar neven en nichten speelden de zonen van John Stamos op Full House.

1 Jeff Perry

Een ander lid/oprichter van de gewaardeerde Steppenwolf Theatre Company uit Chicago, Perry had een lange en gevierde carrière voordat hij werd getikt om Richard Katimski te spelen, de leraar en homo-mentor van Rickie in My So-Called Life.

Toen de show voorbij was, ging hij verder waar hij was gebleven als een veelgevraagd acteur in films als Wild Things en op tv, met name met zijn opvallende bijrollen in Nash Bridges, Prison Break, Scandal, Grey's Anatomy, en meest recentelijk Dirty John. Hij is momenteel bezig met het filmen van de televisieserie, Inventing Anna.

Aanbevolen: