De echte reden waarom Andrew Garfield werd losgelaten uit de Spider-Man-franchise

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Andrew Garfield werd losgelaten uit de Spider-Man-franchise
De echte reden waarom Andrew Garfield werd losgelaten uit de Spider-Man-franchise
Anonim

Andrew Garfield kreeg de rol van zijn leven nadat Sony hem had gecast als hun nieuwste Marvel Cinematic Universe-lid in Spider-Man, de superheld-rebootfilm uit 2014, The Amazing Spider-Man. De Britse acteur had zeker grote schoenen te vullen na het vertrek van Toby Maguire uit de franchise, die de live-action films praktisch zo succesvol maakte, om mee te beginnen.

Andrews versie van Spider-Man werd goed ontvangen na de langverwachte release van de film en fans waren over het algemeen tevreden met zijn optreden. De film bracht maar liefst $ 750 miljoen op aan de kassa, waardoor het voor Sony heel duidelijk werd dat deze franchise zijn momentum niet had verloren.

Een vervolg, getiteld The Amazing Spider-Man 2, werd kort daarna aangekondigd, met een releasedatum in mei 2014, waarmee nog eens $ 710 miljoen werd opgehaald voor de Hollywood-studio. Nou, de zaken namen een wending voor Andrew Garfield na een ruzie met Sony, waardoor hij uiteindelijk op de zwarte lijst van Hollywood kwam te staan. Dus, wat ging er echt mis? Laten we het uitzoeken!

Bijgewerkt op 30 september 2021, door Michael Chaar: In 2012 nam Andrew Garfield de rol aan van Peter Paker/Spider-Man in The Amazing Spider-Man. Hij hernam de rol opnieuw in 2014, maar een jaar later werd Garfield door Sony ontslagen nadat hij een grote conferentie in Brazilië had gemist die de derde Spider-Man-film met Andrew zou aankondigen. Welnu, dit leidde ertoe dat de acteur even op de zwarte lijst kwam te staan in Hollywood, omdat de execs bij Sony niet erg blij met hem waren. Gelukkig voor Andrew doen er niet alleen geruchten de ronde over een mogelijke terugkeer naar het Spider-Man-multiversum, maar hij zal ook verschijnen in de komende Netflix-film, Tick, Tick…Boom! die veel Oscar-buzz krijgt, wat bewijst dat ondanks de puinhoop waarin hij zich jaren geleden bevond, Andrew weer aan de top van zijn spel staat.

Waarom werd Andrew Garfield ontslagen?

Fans kwamen erachter wat er echt met Andrew Garfield en zijn relatie met Sony is gebeurd tijdens het beruchte gelekte e-mailschandaal over de studio in mei 2015. go” nadat hij niet was komen opdagen op een conferentie in Brazilië, waar zou worden aangekondigd dat er een derde film in de maak is en die naar verwachting in juli 2017 in de bioscopen zal verschijnen.

Andrew die niet aanwezig was om het nieuws met fans te delen, was een enorme teleurstelling voor Sony-baas Kaz Hirai, die ook naar het land was gevlogen alleen voor de aankondiging. Volgens Cinema Blend had de Hacksaw Ridge-ster geklaagd over een ziekte veroorzaakt door jetlag, waardoor hij zijn hotel waar hij verbleef niet kon verlaten na aankomst in Rio voor het evenement - maar het lijkt erop dat zijn voormalige collega's niet tevreden waren met zijn redenen.

Na de release van The Amazing Spider-Man 2 had Sony al gezegd dat ze van plan waren te werken aan een enorme uitbreiding van de franchise die zou bestaan uit een reeks spin-offs, die later verschillende crossover-films met Marvel's Avengers: Endgame en Infinity War samen met Captain America: Civil War uit 2016.

Tom Holland aan de redding

Aangezien Andrew niet kwam opdagen, verspilde Sony geen tijd met het annuleren van alle verdere projecten met de 37-jarige, wat betekende dat een derde aflevering nu was stopgezet en dat een nieuwe acteur de rol van Peter Parker toen de studio klaar was om aan een nieuwe reboot te gaan werken.

Het duurde echter niet lang, want slechts enkele maanden na zijn vermeende ontslag, werd Tom Holland gecast als de nieuwe Spider-Man, die zijn eerste verschijning maakte in Captain America: Civil War voordat hij zijn solo-speelfilmdebuut maakte in Spider-Man: Thuiskomst uit 2017. Zijn tweede film in de serie met Spider-Man: Far From Home uit 2019 presteerde zelfs nog beter, aangezien hij meer dan $ 1,1 miljard aan inkomsten genereerde.

Een ding dat niet kan worden ontkend aan de Spider-Man-franchise, is dat het niet uitmaakt hoe vaak de hoofdrolspeler wordt vervangen, deze specifieke films altijd een toegewijde fanbase zullen hebben die geen probleem lijkt te hebben met een nieuwe acteur die de rol om de paar jaar vertolkt. Hoewel het erop lijkt dat Tom nog minstens vier films zal blijven. Eind 2020 werd gemeld dat de 25-jarige in gesprek was om zijn contract te verlengen om Spider-Man te blijven spelen voor nog eens zes films.

Keren Andrew Garfield en Tobey Maguire terug?

Er waren geruchten dat Andrew en Tobey zich bij Tom zouden voegen voor een Multiverse-vervolg met Spider-Man: No Way Home, maar die onbevestigde berichten zijn sindsdien verpletterd door de "Chaos Walking"-ster, die zei dat hij had gelezen het hele script en verzekerde fans dat de acteurs die voorheen Spider-Man speelden niet betrokken zouden zijn bij de komende film.

In een interview met Esquire verzekerde Tom fans: Nee, nee, ze zullen niet in deze film verschijnen. Tenzij ze de meest enorme hoeveelheid informatie voor mij hebben verborgen, waarvan ik denk dat het een te groot geheim is om voor mij te bewaren. Maar vooralsnog niet. Het zal een voortzetting zijn van de Spider-Man-films die we hebben gemaakt.”

Andrew Garfield creëert Oscar Buzz

Ondanks de controverse rond Andrew Garfield tijdens zijn tijd als Peter Parker, is het duidelijk dat de betovering die Sony op Garfield uitsprak, waardoor hij tijdelijk op de zwarte lijst kwam te staan, nu is uitgewerkt! De acteur kwam relatief snel weer op gang en verscheen in een handvol films, waaronder Silence, The Eyes Of Tammy Faye en Under The Silver Lake, om er maar een paar te noemen.

Nou, niet alleen is hij terug aan de top van zijn kunnen, maar Garfield veroorzaakt nu een grote Oscar-buzz! De acteur heeft de rol van Jon op zich genomen in de aankomende film, Tick, Tick…Boom! die in november op Netflix zal verschijnen. Hoewel de Oscar-praat gewoon, nou ja… praat, lijkt het alsof Andrew een kans maakt om zijn allereerste Oscar-nominatie te ontvangen, wat bewijst dat hij terug is en nergens heen gaat.

Aanbevolen: