MCU': Hier is hoeveel Bradley Cooper wordt betaald om Rocket Racoon te stemmen

Inhoudsopgave:

MCU': Hier is hoeveel Bradley Cooper wordt betaald om Rocket Racoon te stemmen
MCU': Hier is hoeveel Bradley Cooper wordt betaald om Rocket Racoon te stemmen
Anonim

Bradley Cooper staat misschien niet in de hoogste regionen van de rijkste acteurs ter wereld, maar hij heeft nog steeds een ongelooflijke hoeveelheid rijkdom. Volgens de laatste schattingen zou hij ongeveer $ 100 miljoen waard zijn.

Een deel van deze rijkdom zou afkomstig zijn van zijn werk in het Marvel Cinematic Universe, waar hij zijn stem leent aan het personage Rocket, een genetisch verbeterde wasbeer in de films Guardians of the Galaxy en Avengers.

Twee acteurs creëren 'Rocket'

Het eerste dat moet worden opgemerkt, is dat er twee acteurs nodig zijn om het personage Rocket daadwerkelijk te creëren. Cooper vertolkt het personage, maar is meestal niet aanwezig tijdens de hoofdfotografie. Sean Gunn - de broer van regisseur James - is de bewegingsreferentieacteur wiens bewegingen worden opgenomen en gebruikt om Rocket tot leven te brengen.

Bradley Cooper werd voor het eerst gecast in de rol in 2013 voor de eerste aflevering van Guardians of the Galaxy, die vervolgens in juli 2014 werd uitgebracht.

Directeur James Gunn liet doorschemeren dat er elementen binnen Marvel waren die niet helemaal overtuigd waren van Coopers optreden als Rocket. In een Twitter-uitwisseling met fans in december 2020 schreef Gunn: "Een exec - die niet langer bij Marvel Studios/Disney werkt - zag een vroege cut en zei: "Waarom hebben we geld betaald voor Bradley Cooper als hij niet eens klinkt als Bradley Cooper!?”"

Gunn legde verder uit waarom ze de acteur hadden aangenomen en waarom hij persoonlijk vond dat hij perfect was voor de rol. "Ik had zoiets van, we hebben hem ingehuurd omdat hij een geweldige ACTEUR is", schreef hij. "Dat is het punt! Hij creëert een KARAKTER!"

Bradley Cooper vertolkt het personage Rocket Raccoon
Bradley Cooper vertolkt het personage Rocket Raccoon

Dus hoeveel delen Marvel Studios en Disney om Cooper te betalen?

Verdiende $57 miljoen in 2019

In 2019 bijvoorbeeld, schatte Forbes dat Cooper in totaal $ 57 miljoen had binnengehaald. Dit was voor alle projecten die hij dat jaar en in de aanloop ernaartoe ondernam. Een van deze projecten was zijn uitvoering van Rocket, in Avengers: Endgame.

2019 was ook het jaar waarin de acteur schreef, produceerde en speelde in A Star Is Born, een passieproject dat hij uitvoerde samen met de ervaren zangvogel Lady Gaga. Er werd gemeld dat Cooper een gok nam en besloot af te zien van een salaris in het project, in plaats daarvan te kiezen voor een deel van de winst die de film zou maken.

A Star Is Born werd wereldwijd een sensationeel succes, want het bracht $ 436,2 miljoen op, vergeleken met het budget van $ 36 miljoen dat nodig was om te produceren. Van de meer dan $ 400 miljoen die de film aan winst maakte, zou Cooper ongeveer $ 40 miljoen hebben verdiend.

Het Forbes-rapport voorspelde dat van de in totaal $ 57 miljoen die de acteur dat jaar verdiende, slechts ongeveer $ 6 miljoen afkomstig zou zijn van zijn werk als Rocket on Avengers: Endgame. De de resterende $ 11 miljoen zou daarom toe te schrijven zijn aan ander werk dat Cooper rond die tijd deed.

Sinds 2019 de laatste keer is dat Rocket op het grote scherm verscheen, zou het ook redelijk zijn om aan te nemen dat de gerapporteerde $ 6 miljoen die Cooper verdiende met het optreden, het hoogste is dat hij tot nu toe voor de rol is betaald.

Aanbevolen: