Dit is hoeveel Jordan Belfort wordt betaald voor zijn motiverende toespraken

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Jordan Belfort wordt betaald voor zijn motiverende toespraken
Dit is hoeveel Jordan Belfort wordt betaald voor zijn motiverende toespraken
Anonim

Toen Jordan Belfort een jonge man was die opgroeide in New York, had hij waarschijnlijk nooit gedacht dat zijn toekomst een periode in de gevangenis zou inhouden, of een biografische film over de opkomst en ondergang van zijn carrière, geregisseerd door de weergaloze Martin Scorsese.

Maar nu, een paar maanden voor zijn 60e verjaardag, is hij een van de meest herkenbare gezichten op Wall Street en daarbuiten, dankzij de veelgeprezen film uit 2013, The Wolf of Wall Street. De film werd aangepast van zijn eigen memoires met dezelfde naam, en zag Leonardo DiCaprio in de hoofdrol als Belfort zelf.

Zijn huidige vermogen wordt geschat op ongeveer $ 100 miljoen in het rood. Hij heeft zichzelf tegenwoordig gerestyled als motiverende spreker. Via dit medium kan hij op zijn minst proberen die som met vijf cijfers dichter bij nul te brengen voor elke toespraak die hij houdt.

Perfect materiaal voor een aanpassing op groot scherm

Het boek dat Belfort in 2007 schreef, was al vóór de film zelf een groot succes. Een kritiek op de publicatie op Kirkus Reviews verklaarde enkele van de elementen die het perfect materiaal maakten voor een aanpassing op groot scherm.

'Het is grof, zeker, en vulgair - en geweldig om te lezen. Belfort vertoont vuile schrijfvaardigheden die veel basispunten boven zijn lastige soortgenoten liggen. Zijn kroniek eindigt met zijn arrestatie wegens fraude. Nu, met 22 maanden in de verdrukking achter hem, werkt hij aan zijn volgende boek,' zei de recensie, noemde hem 'een eigenwijs slechte jongen van financiën' en vatte het boek samen als 'vermakelijk als pulpfictie en echt als een federale aanklacht. '

www.instagram.com/p/CT7-S9RBpDR/

Het succes dat de film bracht bracht Belfort naar een heel andere stratosfeer. Zoals het hoort, was dit geen kans die de ondernemer in hem ooit zou laten voorbijgaan. Bovenop de verhoogde verkoop voor zijn boek en roy alty's verdiend met een foto die wereldwijd meer dan $ 350 miljoen opbracht aan de kassa, veranderde hij zichzelf in een businesscoach en mentor. Het is een behoorlijk lucratieve onderneming gebleken.

Beta alt nog steeds voor de zonden van zijn verleden

In 2014, terwijl hij nog steeds op de golf van succes van de Scorsese-productie zat, schatte Bloomberg dat hij voor elke toespraak die Belfort gaf, ongeveer $ 30, 000 mee naar huis zou kunnen nemen. Alleen al dat jaar zou hij naar verwachting het noorden verdienen van $ 100 miljoen van zijn seminars, evenals roy alty's van boek en film.

Leonardo DiCaprio als Jordan Belfort in 'The Wolf of Wall Street&39
Leonardo DiCaprio als Jordan Belfort in 'The Wolf of Wall Street&39

Dat gezegd hebbende, beta alt de zakenman nog steeds voor de zonden van zijn verleden. De 22 maanden die hij achter de tralies doorbracht, waren een serieuze klim van het parket, in ruil voor zijn getuigenis tegen andere louche spelers en dealers in de industrie. Als onderdeel van deze pleidooiregeling stemde Belfort ermee in om elk jaar 50% van zijn inkomen te besteden aan het vergoeden van slachtoffers van zijn uitgebreide frauderegelingen.

Als we het parket in New York moeten geloven, is Belfort echter nauwelijks veranderd sinds zijn criminele dagen. Een rapport uit 2014 beweerde dat hij had geweigerd betalingen te doen aan de overheid, evenals aan individuen en bedrijven die hij verschuldigd was, ondanks het feit dat hij dat jaar enorme bedragen verdiende. Soortgelijke beweringen werden opnieuw gedaan in 2018, zelfs toen de mercurial-verkoper over de hele wereld bleef galopperen onder het mom van motiverend spreken.

'Heeft wat kleingeld rondslingeren'

Overheidsadvocaten hadden in 2018 een zaak tegen Belfort voor een rechter in Brooklyn aanhangig gemaakt en beweerden dat hij nog steeds ongeveer $ 97 miljoen schuldig was van de $ 110,4 miljoen die hij bij zijn veroordeling in 2003 aan verschillende partijen moest betalen. beweerde dat hij tussen de jaren 2015 en 2018 bijna $ 10 miljoen had verdiend met alleen spreekbeurten, en dat al dat geld naar zijn eigen zak was gegaan.

De voorzitter van de Amerikaanse districtsrechter was niet in het minst onder de indruk en zei: "Sorry dat ik zijn drukke schema onderbreek, hij zal hierheen moeten komen zodat we grip kunnen krijgen op wat er aan de hand is… Het lijkt erop dat hij wat kleingeld dat rondslingert."

twitter.com/wolfofwallst/status/1458836861015584769

Dit soort cijfers gaan alleen maar verder om de scherpzinnigheid van Belfort op het gebied van verkoop te benadrukken. Soo Youn, een journalist die voorheen bij de Hollywood Reporter werkte, woonde een van zijn seminars bij, een onderneming die haar naar verluidt $ 89 terugbracht. Dit zou betekenen dat de 'Wolf', zonder extra sponsorovereenkomsten, bijna 350 aanwezigen per toespraak zou hebben getrokken om de $ 30.000 te bereiken.

Belfort is in oktober van dit jaar voor de derde keer getrouwd met een model met de naam Cristina Invernizzi. Met het grootste deel van zijn schulden nog intact en zijn rokkenjager-neigingen verre van dood, is het duidelijk dat de 'Wolf of Wall Street' zichzelf nog steeds op de eerste plaats zet.

Aanbevolen: