Law And Order': hoeveel wordt Mariska Hargitay betaald om Olivia Benson te spelen?

Inhoudsopgave:

Law And Order': hoeveel wordt Mariska Hargitay betaald om Olivia Benson te spelen?
Law And Order': hoeveel wordt Mariska Hargitay betaald om Olivia Benson te spelen?
Anonim

Law & Order: Special Victims Unit (SVU) is een van de langstlopende shows aller tijden en is sinds 1999 in de lucht. haar afleveringen, actrice Mariska Hargitay, die Olivia Benson portretteert, is centraal gebleven.

Andere acteurs zijn misschien gekomen en gegaan, maar Hargitay bestaat al sinds het begin. En aangezien de actrice ongetwijfeld de belangrijkste ster van de show is, vragen fans zich af hoeveel ze tegenwoordig per aflevering verdient.

Ze deed mee aan de show direct na een periode in een populair medisch drama

Hargitay was een behoorlijk gevestigde actrice lang voordat ze werd gecast in Law & Order: SVU. In haar vroegere jaren speelde ze in verschillende tv-series en films (ze wordt nog steeds herinnerd voor haar optreden in Leaving Las Vegas en haar rol in Lake Placid). Tegelijkertijd zijn fans zich er misschien niet van bewust dat Hargitay ooit een terugkerende gastrol speelde in de hitserie ER (ze verscheen tijdens het vierde seizoen van de show).

Rond de tijd dat ze haar ER-gasten aan het afronden was, was Hargitay op zoek naar een volgende komedie. Maar toen kwam het script voor Law & Order: SVU naar haar toe. “Ik herinner me dat ik het pilotscript kreeg; het heette destijds Sex Crimes', herinnert Hargitay zich tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter. “Mijn agent zei: ‘Luister, deze show, het is erg donker. Ik weet niet of het iets voor jou is.’ Maar toen las ik het. En ik zei: 'Wacht, dit is waar we het elke week over gaan hebben? Ik herinner me dat ik er zo hartstochtelijk over was, en er niet bang voor was, vreemd genoeg.”

Toen ze de rol kreeg, ging Mariska Hargitay snel aan het werk

Zo begon Hargitay zich voor te bereiden op de rol. Om te beginnen ging ze naar New York om een veldles te krijgen. "Ik begon mee te rijden en ontmoette echte SVU-detectives", onthulde de actrice. "Ik hing rond op het terrein."

Tegelijkertijd nodigde de maker van de show, Dick Wolf, Hargitay ook uit om een evenement bij te wonen voor het programma Seksuele Aanranding en Geweld Interventie en het bleek een behoorlijke eye-opener te zijn. "Ik heb vernomen dat een op de vier vrouwen zal worden aangevallen op hun 18e verjaardag, een op de drie vrouwen in hun leven, een op de zes mannen in hun leven", herinnert ze zich. "Ik ging, 'Wacht even, wat?!' Ik kon die statistieken gewoon niet downloaden."

In het begin had ze ook een co-lead

Toen Law & Order: SVU begon, had Hargitay's Olivia een partner in collega-detective Elliot Stabler (Christopher Meloni). Na 12 seizoenen samen te zijn geweest, verliet Meloni echter abrupt de show. "Ik was gewoon zo verdrietig, omdat we dit ding zijn begonnen en samen hebben gebouwd", vertelde Hargitay aan People of Meloni's beslissing om te vertrekken. "Ik moest zoveel mentale gymnastiek doen en een soort heruitvinding in mijn eigen geest doen, wat natuurlijk een geschenk bleek te zijn, zoals elke vorm van groei is. Maar ik was bang; Ik was verdrietig.”

Toen Meloni vertrok, dachten sommigen misschien dat Law & Order: SVU er niet meer zou zijn. "De meeste mensen dachten dat het jaar erna het laatste jaar zou zijn", vertelde Wolf aan AP. Maar toen bewees Hargitay dat ze in haar eentje een serie kon dragen en fans waren meer dan onder de indruk. "Mariska is meer dan opgevoerd", legde Wolf uit. "Ze is de bougie, de leider, het gezicht van de show."

Hoeveel verdient Mariska Hargitay in Law & Order: SVU?

De ster zijn van een Emmy-winnende serie (Hargitay won zelf ook een Emmy voor haar vertolking van Benson) heeft zeker zijn voordelen! In het verleden verdiende Hargitay naar verluidt $ 450.000 per aflevering, waarmee ze in 2014 de op één na best betaalde televisieactrice was. Sindsdien was de prijs van de actrice ook flink gestegen.

Rapporten geven aan dat Hargitay ongeveer $ 540.000 per aflevering van de show verdient. Forbes bevestigde dit zelfs enigszins toen uit het rapport van 2018 bleek dat de actrice $ 13 miljoen verdiende tijdens het werken aan het 19e seizoen van de show. Dergelijke inkomsten kunnen ook verklaren hoe Hargitay de afgelopen jaren een geschat vermogen van $ 100 miljoen heeft weten te behalen.

Vandaag is Hargitay niet alleen bezig met Law & Order: SVU. Ze heeft ook gewerkt aan de nieuwe Law & Order spin-off, Law & Order: Organised Crime. In de show keert Meloni terug naar het Law & Order-universum terwijl Stabler een nieuwe taskforce leidt die achter het machtigste misdaadsyndicaat in New York aan gaat.

De serie maakte zijn debuut via een tweedelig cross-over-evenement met Law & Order: SVU. Daardoor hebben Hargitay en Meloni na al die jaren weer veel samengewerkt. En als je het hen vroeg, voelde het goed. "Het was Pavloviaans: bel die bel en je komt direct in Stabler en Benson", legde Meloni uit. Hargitay voegde er ook aan toe: "Er was zoveel steno tussen ons, wat allemaal teruggaat op het vertrouwen dat we hebben."

Ondertussen blijft wat Wolf betreft Law & Order: SVU zo lang mogelijk in de lucht. Grotendeels dank aan Hargitay. "Als je de juiste persoon erbij krijgt, werkt het jarenlang", legde hij uit.

Aanbevolen: