Hier is wie Adam Sandler oorspronkelijk wilde schitteren in 'Anger Management

Hier is wie Adam Sandler oorspronkelijk wilde schitteren in 'Anger Management
Hier is wie Adam Sandler oorspronkelijk wilde schitteren in 'Anger Management
Anonim

Adam Sandler speelde in (en produceerde) tal van hitfilms. Niet alleen dat, hij heeft zijn vrienden aan boord gekregen voor enkele van de meest epische films plus een paar totale flops. Hoe dan ook, alles waar Sandler's naam aan vast zit, verdient veel bekendheid.

Dus toen het tijd was om de sterren van 'Anger Management' te casten, grepen de acteurs waarschijnlijk hun kans, toch? Niet precies.

Adam zelf wilde dat een bepaald iemand met hem in de film zou schitteren, maar uiteindelijk kwam het er niet op aan de ster te casten die hij het liefste had.

In tegenstelling tot veel van Adams andere projecten, werd deze niet door hem geregisseerd -- maar als hoofdrolspeler had Sandler veel invloed op de film. Bovendien was zijn bedrijf (Happy Madison Productions) ook betrokken bij het productieproces.

Dat betekende natuurlijk niet dat Adam alle soorten aantrekkingskracht had als het op casting aankwam. IMDb suggereert dat de rol van Dr. Buddy Rydell volledig bedoeld was voor een andere acteur. Fans weten dat Jack Nicholson uiteindelijk de rol heeft gekregen -- en in alle opzichten is dat geweldig gebleken.

Nicholson hielp de grappige momenten van de film af te ronden, hoewel de film niet helemaal goed werd ontvangen door fans. Dus misschien was het beter geweest als Adam Eddie Murphy aan boord had gekregen zoals hij het bedoeld had!

Eddie Murphy heeft een lange komische geschiedenis -- en zijn films hebben een waanzinnige hoeveelheid geld opgebracht -- maar hij was duidelijk niet geïnteresseerd in de rol. Hoewel het mislopen van Murphy misschien niet de grootste misstap in de film was.

Volgens IMDb waren Bill Murray, Dustin Hoffman en Robert De Niro andere kanshebbers voor de rol van Dr. Buddy. Het is duidelijk dat het casten van een van die beroemde gezichten de film - zowel ten goede als ten kwade - enorm had kunnen veranderen.

Jack Nicholson en Adam Sandler in 'Anger Management&39
Jack Nicholson en Adam Sandler in 'Anger Management&39

Natuurlijk denken bepaalde critici dat de film hoe dan ook gedoemd was te mislukken. Roger Ebert noemde het concept "geïnspireerd", maar zei dat de uitvoering van de film "lame" was. Hoewel hij het een van Adams beste films noemde, legde hij ook uit dat het verre van Nicholsons beste was.

Zelfs de goed afgeronde cast -- waaronder Marisa Tomei, Woody Harrelson, John Turturro, January Jones, Heather Graham en Luis Guzmán -- was niet genoeg om de film te redden. Om nog maar te zwijgen, talloze celebs hadden cameo's; Derek Jeter en Rudy Giuliani bijvoorbeeld.

De grootste valkuil, zei Ebert, was dat Adams karakters altijd zo op elkaar lijken. Hij suggereerde dat Nicholson, een goed presterende industrie, de film had kunnen redden als Adam hem dat had toegestaan.

Maar echt, veel fans genoten van de film -- en het inspireerde zelfs een spin-off-serie met de toen in ongenade gevallen (en onlangs ontslagen uit 'Two and a Half Men') Charlie Sheen. Dus misschien was het toch niet helemaal verschrikkelijk zonder Eddie Murphy.

Aanbevolen: