Waarom de makers van 'The O.C.' oorspronkelijk Adam Brody 'haatten

Inhoudsopgave:

Waarom de makers van 'The O.C.' oorspronkelijk Adam Brody 'haatten
Waarom de makers van 'The O.C.' oorspronkelijk Adam Brody 'haatten
Anonim

Lang voordat hij zijn relatie met Leighton Meester begon, verwierf Adam Brody mainstream bekendheid door zijn rol als Seth Cohen in Fox' tienerdrama The O. C., die voor het eerst werd uitgezonden in 2003. Fans van de show noemen Seth Cohen vaak als hun favoriete personage, en hij had destijds absoluut een grote impact op de popcultuur. Seth moedigde tieners aan om hun gekheid te omarmen en gaf ze iemand om naar op te kijken als ze het gevoel hadden dat ze er niet bij hoorden. En er is waarschijnlijk niemand anders die Seth Cohen zo perfect voor elkaar had kunnen krijgen als Adam Brody.

Adam Brody wist voor het eerst dat hij acteur wilde worden nadat hij als klerk bij Blockbuster had gewerkt. Sindsdien heeft hij veel werk gestoken in het aanscherpen van zijn vak en het recht doen aan zijn rollen. Maar toen hij auditie deed voor The O. C.’s makers voor het eerst, waren ze minder dan onder de indruk. Lees verder om erachter te komen waarom!

Adam Brody als Seth Cohen

De O. C. debuteerde op het Fox-netwerk in 2003 en won meteen miljoenen trouwe fans. De show volgt het leven van een groep rijke tieners die in Newport Beach in Californië wonen. Een van de populairste personages van de show, tot op de dag van vandaag, is Seth Cohen, die werd gespeeld door Adam Brody.

Seth heeft de harten van fans over de hele wereld veroverd, maar hij is geen doorsnee hartenbreker. Dit geeky personage is geschreven om diegenen te vertegenwoordigen die het gevoel hadden dat ze niet op de middelbare school pasten. Voordat de show begint, is Seth een outcast die wordt gemeden door de rest van zijn klasgenoten.

Er is een speciaal soort acteur voor nodig om een karakter zo lief als Seth tot leven te brengen. De makers van de show kozen uiteindelijk voor Adam Brody, die begrijpelijkerwijs niet wil praten over The O. C. tegenwoordig veel voor de rol van Seth, maar in het begin waren ze niet zo overtuigd.

Josh Schwartz's eerste indruk

Josh Schwartz creëerde The O. C. en diende als producer bij de show, dus zijn mening telt voor veel. Toen Adam Brody binnenkwam voor zijn eerste auditie, wist hij Schwartz niet te imponeren. Sterker nog, hij maakte niet eens indruk op hem. Maar zijn problemen met Brody hadden niet te maken met zijn talent of geschiktheid voor de rol. Zijn bot om te plukken was meer met Brody's arbeidsethos en houding.

"Het was het pilotseizoen en hij [Brody] deed tientallen audities", zei Schwartz in een interview met The Daily Beast (via Cheat Sheet), "en hij nam niet echt de moeite om de regels te leren, dus hij kwam net binnen en ik dacht: 'Welke scène is hij aan het doen? Komt dit zelfs uit onze show?'”

Indruk op de castingdirecteur

Dus als hij zo'n verschrikkelijke eerste indruk achterliet op de persoon wiens mening er het meest toe deed, hoe heeft Adam Brody dan uiteindelijk de rol van Seth Cohen gekregen?

Hoewel Josh Schwartz Brody 'haatte', zag de castingdirecteur Patrick Rush vanaf het begin zijn potentieel. Het kwam tot een punt waarop ze worstelden om iemand te vinden die Seth kon spelen. Op dat moment stelde Rush Schwartz voor om Brody terug te bellen en hem nog een kans te geven.

"En ik dacht: 'Die vent?'", herinnerde Schwartz zich. "Ik had een hekel aan die man. Hij leerde niet eens de woorden!”

Een tweede kans

Uiteindelijk ging Schwartz tegen zijn gevoel in en riep Brody terug voor een tweede kans. Deze keer was de jonge acteur veel beter voorbereid. Hij repeteerde goed voor de auditie en kon hen zijn ware potentieel laten zien.

“Maar hij kwam terug, leerde de woorden en hij was geweldig,” zei Schwartz.

Brody's kritiek op de show

Kritiek gaat twee kanten op. Hoewel Josh Schwartz oorspronkelijk een probleem had met Adam Brody's gebrek aan voorbereiding op zijn eerste auditie, heeft Brody zich sindsdien uitgesproken over elementen van de show waar hij geen fan van was, ook al vond hij het heerlijk om in de show in het algemeen aanwezig te zijn.

In het bijzonder genoot hij niet van de aflevering 'The Mallpisode' van seizoen twee: "Ik herinner me alleen maar dat ik dacht: 'Oh nee, dit voelt zo los van wat het was'", onthulde hij (via Digital Spy). Hij was ook geen fan van de manier waarop de relatie van zijn personage op het scherm met Summer Roberts zich afspeelde, waarbij de twee zo vaak uit elkaar gingen en weer bij elkaar kwamen: "En ik had het gevoel, nog steeds het gevoel, als we een jaar uit elkaar gebleven en het publiek [was] dolgraag om ze weer bij elkaar te hebben, maar ze kunnen het gewoon niet redden, ik denk dat [we] daar wat meer uit hadden kunnen halen."

De culturele impact van Seth Cohen

Uiteindelijk werd Adam Brody geboren om Seth Cohen te spelen. De show zou waarschijnlijk niet zo'n succes zijn geweest zonder Brody's kijk op Seth, want dat is een van de meest innemende elementen die zoveel die-hard fans hebben gewonnen.

Hoewel Brody nu Seth Cohen heeft verlaten, begrijpt hij waarom Seth zo'n hit was bij fans. Josh Schwartz vatte het mooi samen op het ATX TV Festival in 2016: "Ik denk dat [hij] een stem gaf aan een soort jongen die, als ze eenmaal naar de universiteit gingen, het goed zou doen, het geweldig zou doen, maar op de middelbare school, waar conformiteit de sleutel is, dat soort kinderen die zich niet helemaal kunnen conformeren en daar een beetje buiten willen leven, niet echt iemand hadden om echt naar op het scherm te kijken die al die kwaliteiten had en het meisje, als nou."

Aanbevolen: