Dit is de best scorende romantische komediefilm aller tijden, volgens IMDb

Dit is de best scorende romantische komediefilm aller tijden, volgens IMDb
Dit is de best scorende romantische komediefilm aller tijden, volgens IMDb
Anonim

Mensen houden van romantiek, en het maakt niet uit wanneer, waar of wie erbij betrokken is; liefde verkoopt. Maar zoals IMDb bewijst, verkopen sommige liefdesverhalen beter dan andere. Sommigen breken zelfs kassarecords omdat fans zo geobsedeerd zijn door romantische verhalen.

Als fans het hoofdpaar in de film niet helemaal kunnen verzenden, huilen over hun rommelige breuken en hun nog lang en gelukkig juichen terwijl de aftiteling begint, is het dan echt de moeite waard om naar een romance te kijken?

Nou, fans lijken met hun portemonnee te argumenteren dat romantische komedies echt zijn waar het om is. Hoewel de meest authentieke romantische films misschien geen kaskrakers zijn, is er één meer dan levensgrote romantische komedie die met gemak zijn geld verdiende.

En het was "groot" -- de meest winstgevende romantische komedie aller tijden, volgens IMDb, is 'My Big Fat Greek Wedding'.

De recordbrekende film werd uitgebracht in 2002 en was zo succesvol dat hij niet alleen miljoenen opleverde, maar ook een hele franchise voortbracht. Er werd een tv-serie gedraaid uit de verhaallijn op het grote scherm, en meer dan een decennium later kwam er een vervolg ('My Big Fat Greek Wedding 2') uit.

'My Big Fat Greek Wedding 2' Nia Vardalos en John Corbett
'My Big Fat Greek Wedding 2' Nia Vardalos en John Corbett

Het is duidelijk dat fans zoveel van de originele romantische komedie hielden, dat ze meer dan 10 jaar rondhingen om het vervolg te zien.

Maar hoeveel verdiende de eerste film aan de kassa? Zoals Box Office Mojo benadrukt, nam de film in 2002 maar liefst $ 241, 438, 208 mee naar huis.

Ondanks het enorme financiële succes heeft 'My Big Fat Greek Wedding' nooit de nummer één positie gehaald, noch de top vijf, of zelfs de top tien. Het nestelde zich net onder 'Sing' in termen van het worden van de meest winstgevende film ooit; de film uit 2016 bereikte een hoogtepunt van meer dan $ 270 miljoen.

Maar fans (en zelfs critici) van de romantische knee-slapper raakten geobsedeerd. Het verhaal van Toula en Ian begon als een toneelstuk, maar het veranderde in de mijl-hoge film en werd toen bijna twintig jaar lang onderdeel van de populaire cultuur.

Fans suggereren tegenwoordig zelfs dat de film een onderschatte klassieker is; Afgezien van de prestaties van de kassa, was niet iedereen (IE-recensenten) dol op de film. Toch vinden fans het leuk om intrigerende goudklompjes te vinden over de plot en de cast, zelfs vandaag nog.

IMdb-trivia bevat zulke leuke feiten als het detail dat in de trouwscène de bruidskant van de kerk gevuld was met de familie van Nia Vardalos. Bovendien werd de BFF van haar minnaar op het scherm gespeeld door Nia's toenmalige echtgenoot.

En misschien zijn dat het soort details die 'My Big Fat Greek Wedding' zo'n stukje filmgeschiedenis maken. Nou, dat, en het feit dat de cast zo moe was aan het einde van het filmen dat niemand de laatste dans correct deed.

Het maakte echter niet uit; de film verdiende duizenden keren zijn geld, per IMDb. En het zal zijn heerschappij waarschijnlijk nog vele decennia voortzetten!

Aanbevolen: