Volgens variatie is dit de beste realityshow aller tijden

Inhoudsopgave:

Volgens variatie is dit de beste realityshow aller tijden
Volgens variatie is dit de beste realityshow aller tijden
Anonim

Reality-tv is een wilde plek met een uniek stigma en is al tientallen jaren een steunpilaar op het kleine scherm. Netwerken hebben het goed gedaan met hun aanbod, en zelfs streamingdiensten, zoals Netflix, komen in actie.

Door de jaren heen zijn sommige realityshows memorabel geweest en zijn andere geflopt. Al deze shows boden waarheden en leugens die ervoor zorgden dat kijkers terug bleven komen voor meer, en degenen die hebben doorstaan, worden beschouwd als een van de beste ooit gemaakt.

Variety heeft een lijst samengesteld met de beste realityshows aller tijden, en bovenaan staat een show die al eeuwen bestaat. Laten we eens kijken wie de rest heeft overwonnen.

Welke realityshow is de beste aller tijden volgens variëteit?

De geschiedenis van reality-tv is echt fascinerend, omdat er door de jaren heen een aantal ongelooflijke wendingen zijn geweest. Veel netwerken hebben verschillende formaten en shows geprobeerd, en hoewel een paar in staat zijn geweest om instellingen te worden, zijn anderen ten onder gegaan en schandelijk geworden. Het maakt niet uit hoe goed een realityshow het heeft gedaan, ze hebben allemaal een hand gehad bij het maken van de shows waar we nu van genieten.

Net als andere genres op het grote of het kleine scherm, is er een realityshow voor iedereen die er is. Op zoek naar een wedstrijdshow die mensen tot het uiterste drijft? Reality-tv heeft u gedekt. Op zoek naar een geweldige datingshow? Reality TV heeft u daar ook gedekt. Heb je een realityshow nodig die is gericht op buitensporige individuen die buitensporige dingen doen? Ja, je snapt het punt.

Omdat er in de loop van de tijd zoveel opmerkelijke reality-tv-programma's zijn verschenen, is het logisch dat sommige gewoon beter zijn dan andere. Variety stelde zelfs een lijst samen van wat volgens hen de beste realityshows aller tijden waren, en de twee beste shows zijn echte klassiekers.

'The Real World' kwam dicht bij de toppositie

Volgens de mensen van Variety is The Real World de op één na grootste realityshow aller tijden. Ja, het succes van deze show is een enorme reden waarom MTV in de jaren negentig een enorme verschuiving in de inhoud begon te zien, maar de impact die de show heeft gehad op reality-tv en op de popcultuur v alt niet te ontkennen.

"De uiterste eenvoud van het concept om zeven vreemden in een hippe binnenstadsruimte te gooien, ze samen te laten leven en ze te filmen terwijl hun verschillende perspectieven/levenservaringen/vooroordelen beginnen te botsen en combineren, was een diep radicaal idee in de begin jaren '90, en hoewel de show zou eindigen in overcomplicaties en MTV's afdaling in de Spring Break-cultuur, blijft het ideaal van "The Real World" ongerept als altijd", schrijft Variety.

Dit slaat de spijker op zijn kop. De serie veranderde het spel voor het netwerk en voor reality-tv, en het is niet te zeggen hoe de dingen eruit zouden zien als deze show niet van de grond was gekomen toen MTV nog steeds muziek speelde.

De echte wereld is geweldig, maar niet geweldig genoeg om de realityshow omver te werpen die op de eerste plaats stond.

'Overlevende' op nummer één

Op nummer één staat Survivor, een van de beste allround tv-shows ooit gemaakt.

De jaren 2000 waren echt een wilde tijd voor reality-tv, en netwerken stonden erop de meest buitensporige concepten uit te proberen. Survivor bood een uniek contrast, omdat het relatief eenvoudig van aard was, maar absoluut boeiend om naar te kijken.

Survivor begon zijn succesvolle run op het kleine scherm in 2000 en is sindsdien een enorme hit.

Variety vatte de dingen briljant samen en schreef: "En nu, na een pandemiejaar waarin schijnbaar iedereen die je kent zichzelf afleidde van de wereld door de 40 seizoenen van de show te marathoneren, is 'Survivor' naar voren gekomen als een van de grote tv-instellingen - "60 Minutes" maar met verborgen immuniteitsidolen en Jeff Probst als een wild-eyed, altijd knutselen Mike Wallace."Reality TV" zoals we het kennen werd een genre onder de paraplu van het fenomeen "Survivor", en het staat vandaag de dag nog steeds met "Survivor" als vaandeldrager."

Het is echt ongelooflijk om te zien wat de show de afgelopen 22 jaar en 40 seizoenen heeft kunnen bereiken, en je kunt maar beter geloven dat de show nog een hele tijd zal blijven bestaan. Zolang de show in de lucht is, zullen miljoenen mensen afstemmen om te zien hoe het de schipbreukelingen vergaat.

De meningen kunnen hierover verschillen, maar bij Variety wordt Survivor beschouwd als de grootste realityshow aller tijden.

Aanbevolen: