Keanu Reeves gaf toe dat hij het script van dit vervolg haatte

Keanu Reeves gaf toe dat hij het script van dit vervolg haatte
Keanu Reeves gaf toe dat hij het script van dit vervolg haatte
Anonim

Het is moeilijk om alle succesvolle films en epische acteerrollen van Keanu Reeves te tellen (of te rangschikken). Maar hoewel veel van zijn optredens superberoemd zijn - de 'Matrix'-franchise, om te beginnen - wat minder bekend is, zijn de films die hij volledig heeft doorgegeven.

Hoewel hij acteren bijna helemaal oversloeg ten gunste van een andere carrière, heeft Keanu sindsdien heel weinig filmkansen afgewezen. En degenen waar hij nee tegen heeft gezegd, hadden een aantal interessante consequenties.

Nogmaals, Keanu heeft ook ja gezegd tegen sommige films waar fans hun hoofd bij zouden schudden. De heropleving van 'Bill &Ted' leek bijvoorbeeld een beetje op het grijpen naar de strohalmen van de vroegere glorie van de jongere acteurs.

Hoe dan ook, er was minstens één film waar Keanu nee tegen zei, en met een goede reden: hij had gewoon een hekel aan het script. Zoals Closer Weekly citeerde, had Reeves veel geweldige ervaringen tijdens het filmen van de originele film 'Speed'. Naast Sandra Bullock speelde Keanu een actieheld die een bus vol mensen redde van naderend onheil.

Maar toen het tijd was om 'Speed 2' te bespreken, was Keanu het niet helemaal eens met de plot. Hij legde uit dat hij na het lezen van het script, waarin stond dat de actie op een cruiseschip zou plaatsvinden, wist dat hij bezwaar moest maken.

In een verschijning op 'Jimmy Kimmel' in 2015, merkt Closer Weekly op, Keanu legde zijn redenering uit om Sandra en regisseur Jan De Bont te redden: "Het ging over een cruiseschip … een cruiseschip is zelfs langzamer dan een bus en ik zei: 'Ik hou van jullie, maar ik kan het gewoon niet.'"

De studio achter de originele film was Fox, en na het enorme succes van 'Speed' wisten ze natuurlijk dat een vervolg veel geld zou kunnen opleveren. Het spelbreker was dat Keanu een belangrijke betaaldag afwees toen hij de rol weigerde, maar het bleek uiteindelijk goed voor hem te zijn.

Sandra Bullock en Jason Patric in 'Speed 2: Cruise Control&39
Sandra Bullock en Jason Patric in 'Speed 2: Cruise Control&39

De studio, aan de andere kant, schakelde Jason Patric in als Sandra's nieuwe co-ster, en de film werd gebombardeerd. Keanu werd ook op de zwarte lijst gezet om met de studio samen te werken; 'Speed' kwam uit in 1994 en pas in 2008 werd Reeves teruggevraagd.

De grap was echter op Fox -- Keanu kreeg lovende kritieken voor een lange lijst met films terwijl hij op de 'zwarte lijst' stond. Het is duidelijk dat Fox's zwarte lijst niet betekende dat Hollywood op de zwarte lijst kwam te staan. In feite was die periode toen Keanu begon te spelen in de 'Matrix'-films.

De filmgevangenis bleek niet zo erg te zijn voor Keanu, hoewel Fox misschien spijt heeft gehad van hun beslissing om hem over het hoofd te zien nadat hij hun gewaardeerde vervolg had afgewezen. Gelukkig voor hen had Keanu geen kwade wil jegens de studio en voegde hij zich later bij hen voor meer acteerwerk.

Hij is misschien een snob over één aspect van zijn werk en publieke persoonlijkheid, maar Keanu is behoorlijk bescheiden als het gaat om optredens en kansen delen met zijn medeacteurs.

Aanbevolen: