Waarom Craig Ferguson het heerlijk vond om auteurs op 'The Late Late Show' te hebben

Inhoudsopgave:

Waarom Craig Ferguson het heerlijk vond om auteurs op 'The Late Late Show' te hebben
Waarom Craig Ferguson het heerlijk vond om auteurs op 'The Late Late Show' te hebben
Anonim

Voordat hij in 2014 besloot zijn ambtstermijn bij The Late Late Show te beëindigen, bracht cabaretier Craig Ferguson zowel edgy als highbrow humor in wat voorheen een onderbelichte en ondergewaardeerde show was. Hoewel de show een heel andere richting is uitgegaan met gastheer James Corden, die handelde in de avant-garde comedy-elementen die Ferguson bracht om meer expliciete afhankelijkheid van beroemdheden te bevorderen, verdient Ferguson de eer voor het maken van The Late Late Show zo populair als het nu is.

Een ding dat Ferguson deed, en graag deed, was auteurs uitnodigen als gasten voor zijn show. Onder zijn lijst van eervolle genodigden waren Salman Rushdie, Neil Gaiman, John Irving en Anne Rice. De meeste late night talkshows hebben tegenwoordig niet veel schrijvers in de lucht, of als ze dat doen, zijn het meestal beroemdheden die toevallig ook boeken hebben geschreven, zoals Emily Ratajowksi die onlangs een boek schreef en het promootte op Late Night With Seth Meyers. Ferguson was anders dan andere late night hosts, zoals je later in dit artikel zal lezen, en hij is zelf ook een prominente auteur. Ferguson hield, voordat hij CBS verliet, een ooit geëerde traditie van late night talk in stand. Dit is waarom Craig Ferguson graag auteurs had bij The Late Late Show.

6 Craig Ferguson is erg geletterd

Veel mensen realiseren zich dit niet, maar Ferguson is ongelooflijk intelligent en zeer belezen. Behalve dat hij zelf schrijver is, worden zijn stand-uproutines meer geregistreerd als eenmansshows die alles over onze samenleving bespotten, inclusief zijn mede-Hollywood-beroemdheden. Ferguson is ook een enorme geschiedenisfanaat. Nadat hij Late Late had verlaten, had Ferguson een kortstondige show op het History Channel met de titel Join or Die, waar hij bizarre aspecten van de Amerikaanse geschiedenis zou bespreken. Ferguson is zo'n fan van geschiedenis, hij heeft een beroemde afbeelding van de Amerikaanse revolutie die is ontworpen door Benjamin Franklin, op zijn onderarm getatoeëerd. Leuk weetje: Ferguson's tatoeage zegt ook Join or Die.”

5 Craig Ferguson hield ervan zijn show anders te houden

Ferguson wist dat hij in een show met lage kijkcijfers zou komen, aangezien Late Late pas om bijna 01:00 uur wordt uitgezonden. Niet alleen dat, hij was relatief onbekend voordat hij de show kreeg, hoewel hij op dat moment als ondersteunend personage aan The Drew Carey Show werkte. Hij speelde Nigel Wick, Drew's drugsverslaafde Britse baas, wat grappig is omdat Ferguson vrij beroemd Schots is. Beide shows waren beroemd omdat ze meer waren dan traditionele talkshows en sitcoms, met bizarre stukjes zoals willekeurige muzikale sketches en pratende skeletten (zie hieronder). Auteurs in zijn show droegen bij aan de onderscheidende kwaliteit ervan.

4 Craig Ferguson heeft een hekel aan Hollywood Pandering

Kijk hoe Fegursons opkomt speciaal A Wee Bit O Revolution en je zult zien dat hoewel het zijn taak was om beroemdheden te interviewen, hij niet iemand was die een Hollywood-nep was zoals andere hosts zijn, zoals hoe sommigen zijn vervanger beschuldigen James Corden van een opportunistische panderer. In de routine is Ferguson heel openhartig over hoe hij geen "vrienden" is met andere beroemdheden uit zijn voormalige netwerk. Ferguson is ook erg bot over hoe sommige beroemdheden "hun mond moeten houden over dingen waar ze niets van weten!" Dat waren zijn exacte woorden over de controversiële uitspraken van Tom Cruise over geestesziekten. In tegenstelling tot sommige presentatoren en interviewers van hedendaagse talkshows, kan niemand Ferguson beschuldigen van toegeeflijkheid.

3 Het is een uitstervende kunst in talkshows

Om de een of andere reden verschijnen er steeds minder auteurs in talkshows 's avonds laat. Een interessante wending omdat ze ooit een hoofdbestanddeel waren voor gasten die waren uitgenodigd. Voordat Conan zijn show inkort tot een half uur, waren zijn gasten een beroemdheid, een gast van een seconde die meestal een regisseur, auteur of een beginnende komiek was, en een komedie of een muzikale act om af te ronden. Dit was de gebruikelijke formule die werd gevolgd door alle late shows, omdat het het model was dat werd opgesteld door een van de beste talkshowhosts die ooit heeft geleefd.

2 Het is een knipoog naar wijlen Johnny Carson

De bovengenoemde formule was de formule van Johnny Carson, de langstlopende presentator van The Tonight Show. Carson hield niet alleen van het hosten van beroemdheden en komieken, maar ook van auteurs en allerlei persoonlijkheden die in die tijd veel voorkwamen in de Amerikaanse nieuwskoppen. Zelfs Martin Luther King Jr verscheen een paar keer in The Tonight Show. Carson had ook het voorrecht om bevriend te raken met en grote Amerikaanse auteurs te interviewen, zoals Stephen King, Truman Capote en Steve Allen, die ook een hedendaagse presentator van een talkshow was die populair was in het tijdperk van Carson. Allen had ook verschillende auteurs in zijn show, waaronder Jack Kerouac.

1 Omdat waarom niet!?

Ferguson, ooit de rebel, had een van de minst wenselijke tijdvakken voor een show. Na middernacht is niet bepaald de beste tijd voor netwerkkijkers, en Ferguson was al iemand die het lage kijkerspubliek omarmde om weg te komen door zijn show anders te maken dan de rest, zoals hoe zijn sidekick Geoff Peterson was, het animatronic-kostuumdragende skelet. Met andere woorden, hij kon doen wat hij maar wilde, en als de intelligente man van de letteren die hij is, wilde hij schrijvers interviewen. Het is een tijdje geleden dat een schrijver zo veel indruk op de wereld heeft gemaakt dat hij een beroemdheid is geworden, en misschien zullen we binnenkort weer schrijvers op het podium zien schitteren met Jimmy Kimmel, Seth Meyers en Jimmy Fallon's Tonight Show.

Aanbevolen: