Voor de MCU verscheen Anthony Mackie in deze hitshow

Inhoudsopgave:

Voor de MCU verscheen Anthony Mackie in deze hitshow
Voor de MCU verscheen Anthony Mackie in deze hitshow
Anonim

De MCU is tegenwoordig de dominante kracht in de entertainmentindustrie, en terwijl andere franchises grote dingen doen, proberen ze allemaal gewoon Marvel bij te houden. De franchise veroverde het grote scherm terwijl ze miljarden verdienden, en ze zijn nu klaar om ook het kleine scherm te domineren.

Anthony Mackie zit sinds 2014 in de franchise en hij heeft fantastisch werk geleverd als Sam Wilson. Voordat hij Captain America speelde, was Mackie echter een kleinere artiest die een rol kon spelen in een hitshow om zijn naamswaarde te vergroten.

Laten we eens kijken in welke show Anthony Mackie verscheen voordat hij Captain America was.

Mackie verscheen op ‘Law & Order: Criminal Intent’

Anthony Mackie Law & Order
Anthony Mackie Law & Order

Anthony Mackie is tegenwoordig een echte ster en er is bijna niemand in de buurt die hem niet herkent van een van zijn vele succesvolle rollen in Hollywood. In het begin van zijn carrière was Mackie echter niet zo groot als hij nu is. Hij kreeg echter rollen in projecten om zijn kredieten te versterken. Tijdens het eerste deel van zijn carrière verscheen Mackie in een aflevering van Law & Order: Criminal Intent.

Mackie's enige optreden in de show vond plaats in 2003 in de aflevering "Pravda", de vijfde aflevering van seizoen 3. Voordat hij een rol in de show boekte, had Mackie weinig credits op zijn naam staan. Het jaar daarvoor verscheen hij in 8 Mile als Popa Doc, en hij verscheen ook in de show As If als een niet-gecrediteerde bar-patroon. Terwijl 8 Mile zijn status al vroeg een enorme boost gaf, was Law & Order een andere kans voor de acteur om zijn capaciteiten te laten zien voor een groot publiek.

In plaats van een terugkerende rol duurde Mackie's Law & Order-aanstelling slechts één aflevering. Hierdoor kan de artiest er nu aanspraak op maken een van de vele opmerkelijke sterren te zijn die op een bepaald moment in hun Hollywood-reis een rol speelden in de hitshow. Op dit moment is het verschijnen in ten minste één van de Law & Order-shows een recht van doorgang.

Na Law & Order zou Mackie doorgaan met inpluggen en uiteindelijk de rol bemachtigen die alles voor hem veranderde.

Hij neemt de vlucht als Falcon in de MCU

Anthony Mackie Falcon
Anthony Mackie Falcon

Toen werd aangekondigd dat Anthony Mackie naar de MCU zou komen om de Falcon te spelen, waren fans enthousiast over het vooruitzicht dat de held zich zou ontwikkelen tot een belangrijke speler in de franchise. Hoewel Falcon niet het meest populaire personage in de strips is, heeft de MCU het goed gedaan door kleinere personages te nemen en ze een enorm platform te geven. Zijn introductie in Captain America: The Winter Soldier uit 2014 was de perfecte manier om zijn tijd in de MCU een kickstart te geven.

Tot nu toe is Anthony Mackie te zien geweest in 6 MCU-films, waaronder Infinity War en Endgame. Langzaam maar zeker heeft zijn personage wat tijd gekregen om zich te ontwikkelen en populair te worden bij fans, maar tot voor kort werd hij altijd gedegradeerd naar een ondersteunende rol. In het begin was dit prima, maar fans wilden meer van Falcon zien en meer te weten komen over een van de beste vrienden van Steve Rogers.

Eindelijk, in 2021, werd Disney+ het platform voor The Falcon and the Winter Soldier, een hele miniserie gewijd aan de twee beste vrienden van Steve Rogers en hun ontwikkeling. Dit was op zijn beurt de serie die een grote verandering teweegbracht voor Mackie's Sam Wilson.

De nieuwe Captain America

Anthony Mackie Captain America
Anthony Mackie Captain America

Debuteert op de hielen van WandaVision dat een fenomeen werd, The Falcon and the Winter Soldier voelde veel meer als een enorme MCU-film, en hoewel fans zouden willen dat er nog een paar afleveringen hadden kunnen zijn, v alt niet te ontkennen dat de hele wereld keek naar deze show. Het ging over complexe thema's als racisme en representatie, en fans werden getrakteerd op Sam's reis van Falcon naar Captain America.

De laatste aflevering van de show zag een gepassioneerde Sam Wilson eindelijk de rol op zich nemen die werd geplaagd in Endgame, en zijn nieuwe pak is nu al een van de coolste in de MCU. Nu er een nieuwe Captain America is, is de MCU al bezig hem naar het grote scherm te brengen voor een grote film.

Voor Anthony Mackie was zijn reis van hulpje naar grote speler ongelooflijk om te zien ontvouwen zich de afgelopen 7 jaar. Het feit dat Marvel daadwerkelijk een personage had dat de mantel van een gevallen held op zich nam, zoals ze zouden doen in de strips, is gewoon ongelooflijk, en het laat zien hoe geweldig werk de franchise heeft gedaan om te bouwen tot waar ze nu zijn.

Anthony Mackie is nu misschien Captain America, maar zijn begin in entertainment is terug te voeren op die eenmalige rol in Law & Order.

Aanbevolen: