Voordat hij een ster werd, verscheen Timothee Chalamet in deze hitshow

Inhoudsopgave:

Voordat hij een ster werd, verscheen Timothee Chalamet in deze hitshow
Voordat hij een ster werd, verscheen Timothee Chalamet in deze hitshow
Anonim

Als het gaat om populaire jongere acteurs die grote stappen maken in het vak, komen maar weinig jongens in de buurt van Timothee Chalamet en de hype die hij nu heeft. De acteur heeft de afgelopen jaren furore gemaakt met enkele hitfilms en hij heeft een paar grote projecten in het verschiet.

Voordat hij een populaire acteur was, was Chalamet nog steeds op zoek naar een carrièreboost, en dit leidde ertoe dat hij werd gecast in een van de meest populaire shows aller tijden.

Laten we terugkijken en zien in welke grote show een jonge Timothee Chalamet te zien was.

Hij was op een aflevering van Law & Order

Timothee Chalamet Law & Order
Timothee Chalamet Law & Order

Timothee Chalamet is tegenwoordig misschien een opmerkelijke acteur, maar voordat hij grote rollen in grotere projecten begon te krijgen, was hij een kindacteur die nog steeds op zoek was naar de rol die hem op de kaart zou zetten. Gedurende die tijd scoorde Chalamet een rol in Law & Order helemaal terug in 2009.

In de aflevering "Pledge" speelde Chalamet een personage genaamd Eric Foley, en deze rol duurde slechts de enige aflevering. Dit was de eerste grote acteerrol van Chalamet op het kleine scherm, en hoewel het niet per se degene was die hem in een ster veranderde, was het toch een mooie eer voor de jonge artiest om te hebben. Hij is officieel een van de vele sterren die een vroege rol speelden in Law & Order.

Datzelfde jaar zou Chalamet een rol scoren in de televisiefilm, Loving Leah, wat een nieuwe boost was voor zijn jonge filmografie. Nogmaals, niets bijzonders, maar het was een teken dat netwerken een gevestigd belang hadden in de jonge acteur uit New York en dat er een hoop potentieel was voor toekomstig succes.

Hoewel het enige tijd zou duren om de zaken uiteindelijk uit te werken, was Timothee Chalamet uiteindelijk in staat om een paar rollen te vinden die hem zouden helpen het niveau van bekendheid te bereiken dat hij nu heeft.

Chalamet breekt uit

Timothee Chalamet Lady Bird
Timothee Chalamet Lady Bird

Zo geweldig als het vroege televisiewerk was voor de jonge Chalamet, het zou zijn werk op het grote scherm zijn dat zijn carrière echt op gang zou brengen. Hij was niet van de ene op de andere dag een succes, maar na verloop van tijd zou hij zijn naam op de kaart zetten met een reeks solide optredens.

In 2014 scoorde hij de rol van een jonge Tom Cooper in Interstellar, wat op dat moment een enorme overwinning was voor de acteur. Het was niet per se een groot deel, maar de film was een enorm succes, wat betekent dat een groot publiek de kans kreeg om Chalamet op het grote scherm te zien. Het jaar daarop had hij optredens in enkele kleinere films en in een bescheiden succes met Love the Coopers.

2017 zou een enorm keerpunt zijn voor de acteur nadat hij werd genomineerd voor Beste Acteur bij de Academy Awards voor zijn optreden in Call Me by Your Name. Dit zette hem officieel op de kaart en van daaruit zou hij verder bouwen aan zijn succes. Datzelfde jaar zou hij ook te zien zijn in Lady Bird, wat opnieuw een enorm succes betekende voor de jonge acteur.

In 2018 ging het een beetje langzamer, maar in 2019 was de acteur een hoofdrolspeler in Little Women, wat een enorme hit was aan de kassa. Hij had zomaar een reeks hitfilms op zijn naam staan en was een bonafide ster in het vak. Dit zorgt er natuurlijk voor dat fans zich afvragen wat zijn volgende zet zal zijn.

Wat is de toekomst voor de acteur

Timothee Chalamet Dune
Timothee Chalamet Dune

In 2021 zal Timothee Chalamet de hoofdrol spelen in Dune, dat potentieel heeft om een aantal grote cijfers te halen aan de kassa nu de zaken weer gestaag opengaan. Het zou een kans kunnen zijn voor Chalamet om zijn carrière in een mum van tijd naar een ander niveau te tillen.

Chalamet is ook gepland om te verschijnen in Wes Anderson's The French Dispatch en in Don't Look Up. The French Dispatch bevat artiesten als Benicia del Toro, Tilda Swinton en Frances McDormand, terwijl Don't Look Up onder meer Jennifer Lawrence, Cate Blanchett en Leonardo DiCaprio te zien krijgt. Onnodig te zeggen dat 2021 het grootste jaar van Chalamet tot nu toe wordt.

Er zijn berichten dat Chalamet een sterke kanshebber is om een jonge Willy Wonka op het grote scherm verderop te spelen, wat een nieuwe grote kans voor de ster zou kunnen zijn. Hij verloor jaren geleden door Spider-Man te spelen, dus dit zou een geweldige kans voor hem kunnen zijn om een iconisch personage te spelen.

Timothee Chalamet is groter dan ooit, maar het is nog steeds cool om te zien dat er een moment was dat hij nog steeds probeerde het groot te maken.

Aanbevolen: