De duistere inspiratie achter 'Desperate Housewives

Inhoudsopgave:

De duistere inspiratie achter 'Desperate Housewives
De duistere inspiratie achter 'Desperate Housewives
Anonim

Een populaire tv-show kan uit het niets komen, en dankzij grote netwerken en streamingplatforms zoals Netflix en Disney+ zijn er meer televisiemedia te consumeren dan ooit tevoren. Dit betekent dat er veel meer concurrentie is, maar dat er iets spectaculairs nodig is om op te vallen.

In de jaren 2000 kregen fans een aantal geweldige shows, waaronder Desperate Housewives. De serie was donkerder van aard dan sommigen hadden verwacht, hoewel het over het algemeen een mooie balans had. Het bleek dat de inspiratie achter de show duister was, en de maker van de show nam die inspiratie en rende er meteen mee naar de top.

Laten we terugkijken op Desperate Housewives en de inspiratie erachter.

De jaren 2000 hadden een aantal geweldige shows

Elk decennium is het de bedoeling om iets nieuws en geweldigs te doen op zowel het grote als het kleine scherm, en dit leidt tot ongelooflijke nieuwe aanbiedingen, evenals een paar beslissingen waar je je hoofd over gaat breken. De jaren 2000 waren toevallig een decennium dat verbazingwekkende dingen deed met zijn televisiewerk.

De jaren 90 waren een perfecte storm van klassieke shows, namelijk sitcoms zoals Seinfeld en Friends, en de jaren 2000 leken de lat hoger te leggen in andere genres. Hierdoor was er geen gebrek aan geweldige shows waar fans op konden afstemmen en regelmatig naar konden kijken.

Alleen al de jaren 2000 waren verantwoordelijk voor geweldige shows zoals Dexter, Alias, The Wire, Lost, Breaking Bad, Mad Men, True Blood, Scrubs en The Office. Dat is een waanzinnig gestapelde reeks shows, en het krast nauwelijks het oppervlak van wat het decennium te bieden had.

Als we kijken naar andere geweldige shows die hun debuut maakten in de jaren 2000, is er geen manier waarop we kunnen afzien van het benadrukken van Desperate Housewives, wat nogal een fenomeen was.

'Desperate Housewives' was een sensatie

In oktober 2004 maakte Desperate Housewives zijn debuut op televisie, en dankzij het interessante uitgangspunt, de scherpe schrijfstijl en de geweldige cast werd de show een sensatie en domineerde al snel het kleine scherm en de media.

Voordat de show van start ging, zat bedenker Marc Cherry, die eerder aan andere shows zoals The Golden Girls had gewerkt, in de problemen en had hij een overwinning hard nodig.

"Ik had $ 100.000 schulden bij mijn moeder. Ik heb jaren zonder sollicitatiegesprek voor een baan gehad. Niemand dacht dat ik iets was. Ik had vrienden die een tijdje niet eens belden. En toen Ik [schreef] dit script omdat het mijn poging was om mensen te laten zien dat ik een betere schrijver was dan ze misschien dachten, " onthulde Cherry.

8 seizoenen en 180 afleveringen was Desperate Housewives het gesprek van Hollywood. Er was niet alleen veel drama met de personages van de show, maar ook drama achter de schermen kroop ook in de krantenkoppen. Simpel gezegd, mensen waren gefascineerd door zo ongeveer alles wat met de show te maken had.

Het algemene concept voor deze show is in het minst geen licht, en zoals Cherry onthulde, is een behoorlijk donker moment wat uiteindelijk de creatie van de show inspireerde.

De duistere inspiratie achter dit alles

Dus, wat in de wereld was de inspiratie achter Desperate Housewives die samenkwamen en zich ontwikkelden tot een hit op het kleine scherm? Het blijkt dat Cherry's moeder een opmerking tegen hem maakte terwijl ze naar een duister nieuwsbericht keek, en de ernst van haar woorden raakte een snaar bij de schrijver.

Het nieuwsbericht behandelde een tragisch verhaal over een moeder die haar eigen kinderen verdronk, wat ongelooflijk donker en schokkend was voor iedereen om te horen.

"Ik draaide me naar haar toe en zei: 'Goh, kun je je voorstellen dat een vrouw zo wanhopig is dat ze haar eigen kinderen pijn zou doen?' En mijn moeder haalde haar sigaret uit haar mond en draaide zich naar mij om en zei: 'Ik ben daar geweest'", onthulde Cherry.

Dit was het moment dat alles veranderde voor Cherry, en al snel begon hij te werken aan wat Desperate Housewives werd. De woorden van zijn moeder hadden zo'n invloed op hoe alles werd gevormd, en ze inspireerde zelfs een personage in de show.

Volgens Cherry: "Mijn moeder vindt het geweldig dat Marcia Cross haar speelt omdat ze vindt dat dat haar op de een of andere manier mooier maakt."

Zoals we al hebben besproken, werd Desperate Housewives een van de meest populaire shows op televisie, en liet een enorme erfenis achter voor andere shows om waar te maken. Het is verbazingwekkend om te denken aan de situatie waarin Cherry zich bevond voordat de show toesloeg, en het feit dat de donkere woorden van zijn moeder uiteindelijk de inspiratie vormden voor de creatie van de show.

Aanbevolen: