The Talisman': zal de volgende Stephen King-aanpassing van Netflix het wachten waard zijn?

Inhoudsopgave:

The Talisman': zal de volgende Stephen King-aanpassing van Netflix het wachten waard zijn?
The Talisman': zal de volgende Stephen King-aanpassing van Netflix het wachten waard zijn?
Anonim

Er wordt veel geanticipeerd op de nieuwe Netflix-serie, The Talisman. Dit epische werk van fantasie en horror is een favoriet onder Stephen King-fans en wordt al lang beschouwd als een van zijn beste werken. Geschreven in samenwerking met collega-horrorauteur Peter Straub in 1984, werd de roman meteen een hit en stond twaalf weken als het 1-boek op de New York Times Bestsellerlijst.

Nieuws dat er een Netflix-aanpassing onderweg is, is zeker spannend, maar hier is het ding. Er zijn in de loop der jaren veel Stephen King-aanpassingen geweest en veel daarvan zijn tekortgeschoten. Deze omvatten degenen die hun weg naar de televisie hebben gevonden, waaronder The Mist en de recente bewerking van The Stand, die geen van beide al te goed deden bij critici. Na meer dan drie decennia te hebben gewacht op de aanpassing van de roman, zullen fans zeker hopen dat de nieuwe serie beter is dan die teleurstellende aanpassingen. Zullen ze hun wens krijgen?

We hebben reden om te denken dat ze dat wel zouden kunnen, dus laten we eens nader bekijken waarom de serie het wachten waard zou kunnen zijn.

De roman is geweldig

De wereld heeft geen tekort aan romans die duistere horror combineren met spannende fantasie, maar The Talisman moet zeker als een van de beste worden beschouwd. Het vertelt het verhaal van de 12-jarige Jack Sawyer die een ander universum binnengaat om de talisman met de titel te vinden, een speciaal kristal dat de kracht heeft om zijn stervende moeder te redden. Op zijn reis door zowel de Amerikaanse Heartlands als de parallelle wereld van 'The Territories' wordt hij geteisterd door vele gevaren en bedreigingen, zowel menselijke als bovennatuurlijke. Het is een klassiek verhaal van goed tegen kwaad, met de coming-of-age-elementen die een bekend onderdeel zijn van veel Stephen King-werken.

Als de serie dicht bij de roman blijft, is er het potentieel voor iets echt geweldigs. En met het episodische karakter van een Netflix-serie, zou het boek ruimte kunnen krijgen om te ademen, zonder de 921 pagina's van de roman in een korte looptijd te hoeven persen.

Steven Spielberg en de gebroeders Duffer zijn erbij betrokken

Steven Spielberg hield zo veel van het verhaal van King, dat hij de rechten op het boek in 1982 kocht voordat het zelfs maar werd gepubliceerd. Hij had oorspronkelijk plannen om de verfilming zelf te regisseren, maar zoals we nu weten, is dit nooit gebeurd. In plaats daarvan maakte hij verschillende andere films met veel winst, maar de gevierde regisseur heeft zijn liefde voor Kings epische fictie nooit verloren. Hij zal de uitvoerende producent zijn van de nieuwe Netflix-serie, dus er is hoop dat zijn speciale soort magie aanwezig zal zijn in de komende show.

Matt en Ross Duffer, momenteel het meest bekend van de populaire Netflix-show Stranger Things, produceren ook de King/Straub-bewerking. Het is nog niet bekend of ze al dan niet zullen regisseren, maar één ding is zeker: ze weten hun weg in een televisieserie die coming-of-age-drama combineert met bovennatuurlijke werelden.

Aangezien de broers momenteel hard aan het werk zijn aan Series 4 van hun populaire show, kan het even duren voordat ze goed aan The Talisman beginnen. Verdere vertragingen kunnen ook worden veroorzaakt als ze zich concentreren op seizoen 5 van Stranger Things, hun schijnbare laatste keer met de personages van Hawkins, Indiana, vóór de nieuwe aanpassing. Toch komen alle goede dingen voor degenen die wachten, zo luidt het gezegde, en met zowel The Duffer Brothers als Spielberg aan boord, hebben fans reden om enthousiast te zijn.

Netflix heeft een geschiedenis van goede horror- en fantasy-aanpassingen

Als het gaat om de horror- en fantasy-genres, heeft Netflix de afgelopen jaren uitgeblonken. Bovennatuurlijke spookverhalen The Haunting Of Hill House en The Haunting Of Bly Manor werden beide kritisch goed ontvangen, net als de angstaanjagende Franse horrorserie Marianne. Wat de fantasie betreft, kocht Netflix onlangs Shadow en Bone voor hun streamingplatform, en deze serie heeft, naast twee van hun eerdere successen The Witcher en Locke & Key, positieve reacties gekregen van zowel critici als publiek.

Het is omdat Netflix oog heeft voor wat een goede horror- en fantasieserie maakt dat ons een beetje hoop geeft. Ze zijn ook geen onbekende in de wereld van Stephen King, zoals degenen die Gerald's Game en 1922 hebben gezien, zullen getuigen. Zullen ze The Talisman verknoeien? Het is onwaarschijnlijk, gezien hun staat van dienst en enorme koopkracht. En omdat enkele van de beste mensen in de branche achter de nieuwe show staan, is de kans op een meer dan behoorlijke aanpassing groot.

Er is nog geen releasedatum voor de nieuwe serie en we weten niet hoeveel seizoenen de show zal duren. De originele roman kreeg een vervolg met Black House uit 2001, met de voortdurende avonturen van Jack Sawyer als volwassene, dus het kan zijn dat er minstens één vervolgserie zal plaatsvinden. Voor nu zullen we gewoon moeten afwachten. Maar wat er ook gebeurt, ik hoop dat Netflix recht doet aan King en Straub's epische stuk duistere fantasiefictie.

Aanbevolen: