Hier is hoe het vermogen van Laverne Cox omhoogschoot na 'Orange Is The New Black

Inhoudsopgave:

Hier is hoe het vermogen van Laverne Cox omhoogschoot na 'Orange Is The New Black
Hier is hoe het vermogen van Laverne Cox omhoogschoot na 'Orange Is The New Black
Anonim

Hoewel ze al een veelbelovende carrière voor de boeg had voordat ze de rol van Sophia Burset in Orange Is the New Black kreeg, voegde ze zich bij de geweldige cast van wat ooit de best beoordeelde show van Netflix was, allerlei nieuwe kansen voor Laverne Cox geopend.

De uitgesproken LGBTQ+-activist en actrice sleepte een handvol prijzen in de wacht voor het personage, waaronder een Emmy-prijs voor Outstanding Special Class Special in 2015 en een Screen Actors Guild-prijs voor Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series - een prestatie die ze twee keer op rij heeft behaald (2015 en 2016).

Cox's carrière is omhooggeschoten sinds haar bekendheid op Netflix, en sinds OITNB's laatste run met seizoen 7 in 2019, bleef de 48-jarige volgeboekt en druk met weinig tot geen kans dat haar carrière op elk moment zou vertragen spoedig. Dus hoeveel is het vermogen van Cox vandaag en hoe verdient ze haar geld sinds OITNB eindigde? Hier is het dieptepunt …

Laverne Cox's netto waarde

Volgens Celebrity Net Worth is Cox een indrukwekkende $ 4 miljoen waard, waarbij het grootste deel van haar fortuin afkomstig is van haar succes op Netflix

Het gerucht gaat dat Cox minder dan $ 30, 000 per aflevering verdiende voordat ze zou terugkeren voor een derde serie, waardoor haar salaris zogenaamd opliep tot $ 60.000 per aflevering.

In seizoen 3 wist Netflix duidelijk dat ze een hitshow in handen hadden, dus een verdubbeling van de salarissen van de hoofdrolspelers was geen verrassing.

Hoewel Cox al in een reeks shows voor OITNB was verschenen, gaf ze in een interview met het tijdschrift Women's He alth toe dat het loon nooit genoeg was om te overwegen een voltijdbaan te spelen. In feite waren de dingen zo slecht dat ze vaak merkte dat ze heel weinig geld over had nadat ze haar rekeningen had betaald.

"Slechts een paar jaar geleden had ik nog steeds moeite om mijn huur te betalen," zei ze. "Ik dacht erover om terug te gaan naar de graduate school [voor vrouwenstudies], eigenlijk omdat ik negen maanden geen acteerrol had gehad. Al het succes herinnert me er gewoon aan hoe ver ik ben gekomen en hoeveel werk er nog te doen is.”

En wat een opkomst heeft ze gemaakt, want sinds ze in 2013 doorbrak in haar carrière, is Cox nooit gestopt met werken.

In 2017 speelde ze in de CBS-serie Doubt naast Katherine Heigl en Dule Hill, en hoewel de show veelbelovend leek, besloot het netwerk het niet te verlengen voor een tweede serie.

Toch zou Cox een aanzienlijk bedrag hebben verdiend alleen al omdat hij in een gesyndiceerde televisieserie was gecast - naast een terugkerend castlid in een van de populairste shows op Netflix.

Over waarom ze de rol van advocaat in de show op zich wilde nemen, vertelde de LGBTQ+-activiste in 2017 aan Variety: "Ik heb altijd al advocaat willen spelen, maar toen ik werd benaderd met dit script Ik zag dat Joan Rater en Tony Phalen dit script hadden geschreven, ik was een grote fan van hun werk aan Grey's Anatomy."

“Ze hebben geweldig werk geleverd door deze iconische karakters te schrijven. De jaren dat ze op 'Grey's' waren, was de show op het hoogtepunt van McDreamy, McSteamy, het nummer van Snow Patrol, "Choose me" - al die momenten die ze creëerden waren zo ongelooflijk.

Ze concludeerde: Dus aan de slag gaan met showrunners van dat kaliber was de grote aantrekkingskracht. Maar ik wilde heel graag advocaat spelen en iets anders doen. De mogelijkheid om ook op netwerktelevisie te zijn, was echt opwindend voor mij. Netflix is geweldig, Netflix heeft de wereld veranderd. Maar het is een verandering om een uitgezonden publiek te hebben en een andere ervaring te hebben.”

Cox had ook een terugkerende rol als neef Sheena in The Mindy Project voordat ze haar grootste rol in een kaskraker kreeg nadat ze was gecast in de Charlie's Angels-reboot in 2019.

Ze filmt momenteel haar volgende tv-serie getiteld Inventing Anna voordat ze begint te werken aan de comedyshow Clean Slate met acteur George Wallace.

Cox is ook een bestsellerauteur, die haar brutaal eerlijke boek, Daring to Be Myself: A Memoir, in 2015 publiceerde.

In mei 2021 werd bekend dat de actrice een deal had getekend met de E! netwerk dat haar de positie van Giuliana Rancic als gastheer van Live From E! zal zien overnemen

"Laverne Cox is een risiconemer, baanbrekende pionier en een modetour de force", executive vice president van E! Nieuws, Jean Neal, zei in een verklaring.

“Terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van de manier waarop we Hollywood's grootste nachten behandelen, resoneert Laverne's passie voor en uitgebreide kennis van de modegemeenschap met ons publiek en we kijken ernaar uit om haar te zien schitteren aan de andere kant van het fluweel touw."

Het is redelijk om te zeggen dat het vermogen van Cox vanaf hier alleen maar zal blijven stijgen.

Aanbevolen: