Het zou een geval van 'Mission Impossible' kunnen zijn voor de ruimtegebonden film van Tom Cruise

Inhoudsopgave:

Het zou een geval van 'Mission Impossible' kunnen zijn voor de ruimtegebonden film van Tom Cruise
Het zou een geval van 'Mission Impossible' kunnen zijn voor de ruimtegebonden film van Tom Cruise
Anonim

Tom Cruise is een van de grootste acteurs van vandaag, niet alleen vanwege de uitvoeringen die hij heeft gegeven, maar ook vanwege de veeleisende manieren waarop zijn filmrollen zijn grenzen hebben verlegd.

In de Mission: Impossible-films beklom hij rotswanden en hoge gebouwen, hing aan de zijkant van vliegtuigen en hield zes minuten lang zijn adem in terwijl hij scènes diep onder water filmde. Hij racete met auto's in Days of Thunder, hanteerde zwaarden in The Last Samurai en bestuurde een vliegtuig in American Made. In deze en vele andere films heeft Cruise opgetreden zonder de hulp van een stuntman en heeft hij bij vele gelegenheden lijf en leden op het spel gezet.

Maar hoe ongelooflijk Cruise ook is geweest in deze filmrollen, hij is klaar om zichzelf verder te pushen in een van zijn aankomende filmprojecten. Zoals we in een eerder artikel hebben onthuld, zal Tom Cruise letterlijk nieuwe hoogten bereiken, in samenwerking met Elon Musk's SpaceX voor een actiefilm die de acteur de ruimte in zal nemen. Dit is niet alleen een primeur in de carrière van de acteur, maar het zal ook de eerste keer zijn dat een film in de ruimte wordt opgenomen. Vergeet films zoals Gravity en Ad Astra die simuleerden hoe het zou kunnen zijn in de ruimte, want het aanstaande project van Cruise zal in het echt buiten de sterren worden gefilmd.

Het is zeker een opwindend vooruitzicht, maar de film is momenteel nog lang niet gelanceerd. Het heeft nog geen studio-ondersteuning en Cruise is nog in gesprek met NASA. Maar als het uiteindelijk van de grond komt, is de film misschien wel de moeilijkste in de carrière van Cruise, omdat er een aantal uitdagingen zijn die hij en de bemanning moeten overwinnen.

De training zal intens zijn

Het leven van een astronaut is niet gemakkelijk. In de ruimte zijn is al veeleisend genoeg, maar ze moeten ook maanden van intensieve training ondergaan. Een echte astronaut beschreef haar trainingstraining voor een artikel op Verder. Ze beschreef de noodzaak om fysiek fit te zijn voor ruimtereizen, als de sleutel tot overleven. Tom Cruise moet niet alleen zijn lichaam voorbereiden op zijn avontuur in de ruimte, maar ook de regisseur en de rest van de bemanning. Ze zullen een hardcore fitnessregime moeten volgen als voorbereiding op de vlucht, omdat gezond en sterk blijven in de ruimte absoluut noodzakelijk is. Voor Cruise zal dit als een wandeling in het park zijn, omdat hij zijn lichaam heeft moeten voorbereiden op andere fysiek veeleisende rollen. Voor de rest van de bemanning, die gewoonlijk niet uit hun comfortzone hoeft te komen, kan de noodzaak om te trainen een grote hindernis blijken te zijn.

Natuurlijk houdt training meer in dan intensieve fysieke trainingen. Ze zullen moeten leren omgaan met de zwaartekracht in de ruimte. Ze zullen moeten leren ruimtewandelingen te maken. En ze zullen ook de basis moeten leren, zoals hoe ze naar de badkamer moeten gaan terwijl ze een ruimtepak dragen! Onnodig te zeggen dat het vele maanden van training zal vergen voordat Cruise en zijn bemanning de ruimte in mogen.

Ruimte zal beperkt zijn

Nee, we hebben het niet over de beperkte grenzen van de ruimte, want laten we eerlijk zijn, er is genoeg ruimte om rond te vliegen wanneer je de diepten van de melkweg verkent! In plaats daarvan verwijzen we naar de spaceshuttle, aangezien de meeste zijn gebouwd voor zes tot acht personen. Hierdoor ontstaat er een tekort aan ruimte voor de filmploeg, waardoor velen op aarde zullen moeten blijven stranden. Terwijl Cruise en zijn collega-acteurs moeten worden opgenomen, net als de regisseur, zal er geen ruimte zijn voor publicisten, hardlopers, personal trainers of make-upploeg. Er zal ook minder ruimte zijn voor filmapparatuur, omdat voedsel, zuurstofvoorraden en andere essentiële middelen voor ruimtereizen prioriteit moeten krijgen. Het wordt een heel krap schip, dus zal er ruimte zijn voor alles wat nodig is voor een blockbusting ruimteavontuur?

Films zal moeilijk zijn

Stabiliteit wordt een probleem als het gaat om het opnemen van de film, want als de camera's niet zijn vastgemaakt, zullen ze wegzweven in de ruimte. Dit overkwam een astronaut tijdens een ruimtewandeling. De meest praktische manier van handelen zou kunnen zijn om helmnokken te gebruiken, hoewel deze thermische bescherming nodig hebben om ze tegen bevriezing te beschermen.

Actiescènes zullen ook lastig zijn om op te nemen. Wanneer Tom Cruise probeert te rennen, wordt hij door de zwaartekracht in de lucht getild, dus er zullen geen snelle achtervolgingen zijn in deze film! En Cruise moet aan de shuttle worden vastgemaakt als hij zich tijdens de vlucht naar buiten waagt, omdat hij wegdrijft naar de sterren als hij niet vastgebonden is. Het kan natuurlijk zijn dat hij een jetpack draagt, omdat dit hem enige bewegingsvrijheid kan geven terwijl hij zich buiten het ruimtevaartuig bevindt, maar de bemanning zal dit voorbeeld moeten volgen, dus het filmen van een actiescène in de ruimte kan behoorlijk moeilijk zijn om te doen.

Zal het een geval van missie zijn: onmogelijk voor cruise en bemanning?

Tom Cruise bungelde aan een van de hoogste torens ter wereld, speelde actiescènes met een gebroken enkel en trok een Iers accent in de film Far And Away. Voor de acteur bestaat er schijnbaar niet zoiets als een onmogelijke missie! Toch kan zijn film over de ruimte heel moeilijk te maken zijn, ondanks zijn enthousiasme voor het project. Aangezien er nog geen studio is verbonden aan Cruises' visie, kan het zijn dat de film nooit van de grond komt. Dit is natuurlijk Tom Cruise waar we het over hebben, dus zeg nooit nooit. Hij heeft ons in het verleden verrast, dus blijf naar de sterren kijken, want het kan zijn dat we de acteur stunts in de ruimte zien uitvoeren die zelfs NASA voor onmogelijk heeft gehouden!

Aanbevolen: