De waarheid over waarom Chris D'Elia werd ontslagen uit 'Army Of The Dead

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom Chris D'Elia werd ontslagen uit 'Army Of The Dead
De waarheid over waarom Chris D'Elia werd ontslagen uit 'Army Of The Dead
Anonim

Zack Snyder weet hoe het is om vervangen te worden. Nadat zijn dochter stierf tijdens de productie van Justice League, kwam Joss Whedon tussenbeide om de regietaken over te nemen (tot ongenoegen van de hele cast). Maar het was in ieder geval niet de schuld van Snyder.

Nu Snyder Cut alle wensen van de fan heeft ingewilligd en Whedon Cut in schande zal vallen, is het niet echt een groot probleem. Snyder werd na zijn vervanging met open armen ontvangen.

Maar Chris D'Elia heeft niet zoveel geluk. Snyder verving hem door collega-komiek Tig Notaro op Snyder's nieuwste onderneming, Netflix's Army of the Dead, na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Het kostte miljoenen om nieuwe opnames te maken en om Notaro digitaal in de film op te dringen alsof ze er altijd was geweest. Het had rampzalig kunnen uitpakken, maar het maakte de film uiteindelijk alleen maar sterker. Geen wonder dat Snyder verbod stoelen begint; er was geen tijd voor hem om te gaan zitten.

Dit is alles wat we weten over het afvuren van D'Elia vanuit Army of the Dead.

D'Elia werd ontslagen nadat het grootste deel van de film was opgenomen

Er was veel hype rond Army of the Dead voordat het in première ging. We kregen nog een (lange) film van Snyder direct na Snyder Cut, en het was lang wachten. Het duurde meer dan tien jaar om Army of the Dead van de grond te krijgen. Toen Snyder dat eenmaal deed, werd hij geconfronteerd met meerdere wegversperringen. D'Elia's schandaal is het grootste.

Tegen de zomer van 2020 dacht Snyder dat hij eindelijk zijn film zou kunnen afmaken; hij was fout. De opnames van het voorgaande jaar werden afgerond en Snyder was ver in de postproductie toen D'Elia, die de helikopterpiloot speelde, een cruciale speler in de overval van de film, werd beschuldigd van seksueel wangedrag.

Verschillende vrouwen kwamen naar voren om D'Elia te beschuldigen van seksuele avances met hen toen ze minderjarig waren, nadat Simone Rossi had getweet dat D'Elia probeerde een seksuele ontmoeting met haar te regelen toen ze 16 was. Ze deelde screenshots van hun vermeend gesprek.

"Stel je voor dat je 16 bent en wordt verzorgd door een stand-upcomedian die twee keer zo oud is als jij en de enige reden waarom je elkaar nooit hebt ontmoet en nooit fysiek verlamd bent, was omdat je net een vriendje van jouw eigen leeftijd had gekregen," Rossi getweet. Ze legde ook uit dat D'Elia op dat moment wist dat ze op de middelbare school zat.

"Ik weet dat ik dingen heb gezegd en gedaan die mensen tijdens mijn carrière zouden kunnen beledigen, maar ik heb nooit bewust minderjarige vrouwen achtervolgd", zei D'Elia in zijn verklaring. "Al mijn relaties waren zowel legaal als met wederzijds goedvinden en ik heb nooit ongepaste foto's ontmoet of uitgewisseld met de mensen die over mij hebben getweet. Dat gezegd hebbende, het spijt me echt. Ik was een domme kerel die mezelf ABSOLUUT verstrikt in mijn levensstijl. Dat is MIJN schuld. Ik bezit het. Ik denk hier al een tijdje over na en ik beloof dat ik het beter zal blijven doen."

Ironisch genoeg heeft D'Elia een kinderroofdier gespeeld in twee verschillende projecten, waaronder Workaholics en You.

Nadat de beschuldigingen naar boven kwamen, liet iedereen D'Elia vallen, en Snyder vertelde Uproxx dat de beslissing om hem te vervangen in Army of the Dead 'vrij onmiddellijk' was. Maar Snyder moest stoppen waar hij was in de postproductie, snel iemand vinden om D'Elia te vervangen, en zijn scènes op de een of andere manier opnieuw opnemen… alles binnen een pandemie.

Tig Notaro was Snyder's enige keuze om D'Elia te vervangen, en ze moest naar binnen vliegen om de film te redden, net zoals haar personage binnenvliegt om iedereen aan het einde van de film te redden.

Netflix moest het geld storten om de reshoots gedaan te krijgen

Snyder stuurde Notaro een kopie van de film samen met enkele aantekeningen en natuurlijk het script toen hij haar vroeg om aan boord te komen. Ze was geschokt, maar nam de baan aan en begon zich voor te bereiden terwijl Snyder en een kleine bemanning ook veilig bij elkaar kwamen.

Snyder vertelde Vanity Fair dat Netflix ze "een paar miljoen" gaf voor de nieuwe opnames en al het digitale werk dat ze moesten doen om D'Elia eruit te halen en Notaro erin te stoppen. Deborah Snyder, zijn vrouw, vergeleek de hoeveelheid geld die ze kregen met het volledige budget voor de aanstaande Army of the Dead prequel Army of Thieves. Ze zei dat Netflix "hun geld op hun mond stopt" en ze echt heeft geholpen.

Toen Notaro ter plaatse kwam, moest ze zich aan een zeer strak script houden om onnauwkeurigheden te voorkomen, vooral wanneer ze vlak naast een van haar castmates leek te staan (die ze nog steeds niet eens heeft ontmoet).

Haar bewegingen moesten honderd procent precies zijn, met behulp van vergroende rekwisieten, tennisballen en laserpointers om ervoor te zorgen dat haar gezichtslijn perfect was. Voeg alle pandemische beperkingen toe; het was hard werken.

"Het is zo ontmoedigend. En laten we dat koppelen aan een echte pandemie waar we mee te maken hebben", vertelde Deborah aan The Hollywood Reporter. "We hebben 14 dagen geschoten met Tig [Notaro] in de film. Als het niet de pandemie was geweest, hadden we waarschijnlijk de hele cast erbij gehaald en scènes met iedereen opnieuw opgenomen. Maar die luxe hadden we niet. We probeerden het klein te houden. We probeerden het veilig te houden."

Het digitale team scande Notaro's lichaam, stopte haar in het stopcontact en maakte letterlijke filmmagie. Dit was het lastigste proces, maar het was allemaal de moeite waard.

D'Elia kreeg afgelopen maart een civiele procedure voorgeschoteld, waarin hij hem beschuldigde van seksuele uitbuiting van kinderen en schending van de kinderpornografiewetten, en de film bleek een succes te zijn bij de fans. Ondanks alle hobbels onderweg, bleek Army of the Dead zo naadloos te zijn uitgevoerd dat zelfs de mensen die Notaro kenden, het vergeten waren. "Het had een ramp kunnen zijn", zei Snyder, maar gelukkig zijn hij en zijn team genieën. Toen Notaro het filmen inpakte, gaf Snyder haar een nep-Oscar.

Aanbevolen: