Fans denken dat dit het meest gênante moment in de filmgeschiedenis was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit het meest gênante moment in de filmgeschiedenis was
Fans denken dat dit het meest gênante moment in de filmgeschiedenis was
Anonim

Zolang Hollywood films blijft uitbrengen, krijgen we altijd een aantal van de meest huiveringwekkende scènes, of we dat nu leuk vinden of niet. We moeten het goede met het slechte nemen.

Soms is een cringy scene echter bedoeld om cringy te zijn. Maar als het publiek dat niet begrijpt, kan een echt ongemakkelijke scène de hele film ermee vernietigen en uiteindelijk de reputatie van de film en mogelijk zelfs de carrière van een acteur ruïneren.

We houden van Sam Raimi's Spider-Man-trilogie omdat het de OG is. We zijn opgegroeid met die films voordat de MCU zelfs maar een ding was. Maar er is één beruchte scène die sindsdien in schande is verworden, waardoor circuits op het internet een van de meest huiveringwekkende scènes in de filmgeschiedenis zijn. Het is waarschijnlijk ook op een bepaald moment in ons leven als een meme naar voren gekomen.

Door de scène ziet Tobey Maguire eruit als een diva, maar was het de kribbigheid van de scène of zijn temperament buiten het scherm dat zijn acteercarrière verpestte? Volgens sommigen was hij een diva op de set, waardoor sommige fans dachten dat hij eigenlijk best onbeleefd is. We weten niet zeker of de scène de carrière van Maguire heeft verpest, maar het heeft Spider-Man 3 zeker niet geholpen om te tanken.

Nu Maguire en Andrew Garfield misschien terugkeren voor Spider-Man 3, denk je dat we Emo Spider-Man weer zullen zien?

Die 'Saturday Night Fever'-strut is zo cringy … op het eerste gezicht

Als je een fan bent van Raimi's Spider-Man-trilogie, dan weet je alles over de egoïstische strut van Emo Peter Parker door een straat in New York City, die doet denken aan Tony Manero's soortgelijke strut in de openingscredits van Saturday Night Koorts.

Alleen Tony Manero maakte geen rare hanggebaren of draaide niet rond nadat hij zichzelf een stoer zwart pak had gegeven.

De strut, of kwade dans zoals sommigen het noemen, wordt weergegeven nadat de buitenaardse symbiont (Venom) zich aan het pak van Spider-Man hecht, waardoor hij slecht wordt. Het maakt hem onzichtbaar en nog krachtiger, en tot ongenoegen van de fans die de cringy scene haten; een narcist met het vertrouwen dat hij elke vrouw kan krijgen die hij kiest.

Zoals GeekTyrant opmerkte, begon de film geweldig totdat hij ons verliest wanneer Peter 'raarlijk emo' wordt. Het blijkt echter dat de scène nog erger kan worden dan hij al is, dankzij een YouTube-kanaal genaamd Mix Minus, dat de muziektrack digitaal op de achtergrond van de scène heeft verwijderd. Het bekijken van de gewijzigde clip is nog pijnlijker om naar te kijken.

Maar er zijn nog veel meer redenen om Spider-Man 3 te haten. Beslisser schrijft dat dingen als "de eindeloze stroom van slecht gedefinieerde secundaire karakters, het verwarrende laboratorium-subplot, het feit dat het ten minste drie films in één gepropt zijn" minder haat krijgen dan de Emo-Peter-scènes, maar toch zijn ze veel belangrijker. Ze beweren dat die scènes zijn gemaakt om je een ongemakkelijk gevoel te geven, en ze hebben gewerkt. Er zit een diepere betekenis achter Emo Peter.

Devin Faraci schreef op Birth Movies Death dat deze hele slechte kant van Peter een farce is. "Het kwaad ziet er niet goed uit bij Peter Parker. Het past niet bij hem. Hij begrijpt het niet op een heel diepe en diepgaande manier. Hij is een kind dat zich verkleedt", schreef Faraci.

Peter's Emo-scènes zijn eigenlijk gewoon Raimi's manier om ons een ironische Spider-Man te laten zien. "De gevoeligheid van de regisseur is altijd gewoon serieus gebleven; hij is speels en dwaas, maar gedaan met een strak gezicht. Soms verwart dat rechte gezicht het publiek", schreef Fataci.

Hoewel Peter volwassen is sinds de eerste film, is hij nog steeds een sukkel, en wanneer de symbiont hem voor zichzelf opeist, begint die sukkeligheid weer aan de oppervlakte te komen, vandaar de rare dansscènes.

"Het is een geweldig karakterconcept: wanneer Peter Parker eigenwijs wordt, hij wordt niet gewelddadig of korrelig, hij verandert in een razende dweeb's versie van een coole kerel," vervolgde Faraci."Toen hij opgroeide als een eenling, omvat Peters visie op cool de dansbewegingen van John Travolta uit de jaren 70 en een vaag idee van beatnikjazzactie. Voor Peter, altijd een verschoppeling en altijd onzeker van zichzelf, vertegenwoordigen deze archetypen het ultieme zelfvertrouwen."

Raimi had eigenlijk een hekel aan het filmen van Bad Spider-Man

Raimi had misschien uiteindelijk plezier gehad bij het filmen van de kwaadaardige strut, maar hij wilde aanvankelijk niet de kwaadaardige dansscènes opnemen omdat hij het niet leuk vond om zijn Spider-Man donker te zien worden.

"In dit verhaal wordt Peter Parker het slachtoffer van zijn eigen trots. Hij begint alle krantenknipsels over zichzelf te geloven, dat hij echt een held en een geweldig iemand is. Hij begint bang te worden dat hij dat niet is persoon en wil niet anders handelen dan de persoon die gelijk heeft. Die trots manifesteert zich op een veel donkerdere manier, "legde Raimi uit.

Hij was ook niet enthousiast over het opnemen van Venom in de film. "Het was moeilijk voor mij om aan die sequenties te werken met Tobey Maguire en de duistere Spider-Man. Het was niet leuk voor mij omdat ik die sequenties niet leuk vond. Ik vond het niet leuk om te zien hoe Spider-Man slecht ging. Het was onaangenaam en ik bleef me zorgen maken: 'Goh, moet ik dit echt doen om te laten zien hoe woedend en wraakzuchtig hij is? Moeten we echt laten zien hoe trots je kan vernietigen?' Maar mijn broer bleef me zeggen: 'Ja, want hij zal zichzelf weer vinden.'"

Maguire, aan de andere kant, vertelde Collider in 2007 dat het filmen van de stutscène leuk was. "We hadden plezier om dat te doen. Het was interessant en leuk, en ik dacht dat het echt hielp om te bepalen waar hij was," zei hij.

Collider schreef dat de scène "een van de meest verdeeldheid zaaiende, bekritiseerde momenten uit een film is die al wordt beschouwd als een van de meest teleurstellende blindgangers van het genre", en dat komt omdat er net zoveel mensen naar de scène kijken op nominale waarde en noem het cringy en er zijn mensen die de scène op een dieper niveau bekijken en de waarde ervan waarderen. Hoe cheesy Emo Peter ook is, hij was daar met een reden.

Aanbevolen: