Zoë Kravitz zette haar gezondheid op het spel voor deze film

Inhoudsopgave:

Zoë Kravitz zette haar gezondheid op het spel voor deze film
Zoë Kravitz zette haar gezondheid op het spel voor deze film
Anonim

Zoë Kravitz is een ervaren actrice wiens carrière meer dan tien jaar omvat. Ze komt misschien uit Hollywood-roy alty (haar ouders zijn Lenny Kravitz en Lisa Bonet), maar Kravitz was vastbesloten om in haar eentje een stempel te drukken. Sinds ze haar acteercarrière begon, is Kravitz bekend geworden door haar werk in zowel films als series, met in de hoofdrol in X-Men: First Class en de Divergent-serie voordat ze zich bij de all-star cast van de Emmy-genomineerde HBO-serie Big Little Lies voegde. Kravitz volgde dit later op met een seriebewerking van de beroemde film van haar moeder, High Fidelity.

Tussen deze projecten door speelde Kravitz ook in de film The Road Within uit 2014. Het was een komisch drama dat de actrice tot het uiterste dreef en haar dwong een drastisch gewichtsverliesregime te volgen.

Wat er gebeurde terwijl ze zich voorbereidde op de weg naar binnen

In de film speelt Kravitz Marie, een anorexia vrouw die v alt voor een man die lijdt aan het Tourette-syndroom. De rol betekende dat Kravitz moest doen wat ze kon om er goed uit te zien en dat betekende dat ze een plan voor gewichtsverlies moest volgen. "Ik deed eigenlijk een reiniging en dronk gepureerde groenten en thee, en rende elke dag", legde de actrice uit terwijl ze met Nylon sprak.

En hoewel dat regime misschien niet zo gek klinkt, heeft het uiteindelijk toch zijn tol geëist van de gezondheid van Kravitz. "Al het gewicht verliezen - ik heb nog nooit zoiets gedaan", zei ze. "Ik heb mijn lichaam zoveel doorstaan en in het begin was het echt moeilijk om zelfs maar een gesprek te voeren omdat ik de hele tijd zo licht in mijn hoofd was. Naast dat ik moe was, moest ik ook proberen te presteren.” Tegen de tijd dat ze met de productie begonnen, woog ze nog maar 90 pond.

“Het was verdomme, man. Je kon mijn ribbenkast zien”, vertelde de actrice aan Complex. Nog angstaanjagender was dat Kravitz ook schildklierproblemen had. Haar immuunsysteem raakte ook aangetast en haar lichaam was niet in staat om regelmatig ongesteld te worden vanwege de ondervoeding. En zelfs nadat Kravitz 20 pond was afgevallen voor de rol, kwam de actrice op een punt waarop ze dacht dat ze meer moest afvallen. “Ik probeerde gewoon meer gewicht te verliezen voor de film, maar ik kon niet zien: je bent er. Hou op. Het was eng.”

Voor iemand die te maken heeft gehad met eetstoornissen De film 'Triggered Some Old Stuff'

Degene die haar vertelde te stoppen was de regisseur van de film, Gren Wells. Ze probeerde aanvankelijk een actrice te casten die geen geschiedenis van eetstoornissen heeft, maar ze vertelde Refinery29: In Hollywood hebben de meeste actrices die ik ontmoette ertegen gevochten, net als ik. Het was echt moeilijk om iemand te vinden die niets met eten te maken had gehad.” Wells belandde uiteindelijk op Kravitz, waarvan de regisseur gelooft dat hij 'een innerlijke kracht heeft in iemand waarvan ik wist dat hij dat aankon.”

Kravitz leed aan zowel boulimia als anorexia toen ze jonger was. "Ik had het heel moeilijk toen ik 16, 17, 18 was. Ik begon met de eetstoornis op de middelbare school … ", onthulde ze. De actrice zei ook dat het feit dat ze deel uitmaakte van Hollywood-roy alty haar ook tot het uiterste dreef. “Ik denk niet dat het om de roem ging, maar ik denk dat het zeker ging over het zijn in die wereld, die wereld zien. Ik voelde me onder druk gezet.” Kravitz kon het ook niet laten om zichzelf te vergelijken met haar moeder. "Mijn moeder is een… mooie vrouw, en ik denk dat ik me daar soms op de een of andere manier door voelde."

Vanwege wat ze in het verleden had meegemaakt, was het niet moeilijk voor Kravitz om een connectie met het personage te maken. “Dat is een deel van wat me echt aantrok in de rol; Ik denk dat het heel belangrijk is om te praten over het lichaamsbeeld en de worsteling die veel vrouwen hebben met voedsel, vooral in de entertainmentindustrie, "legde de actrice uit. “Ik had op veel manieren met haar te maken. Tegelijkertijd vertelde ze ook aan Refinery29: "Ik had het gevoel dat ik al die vreselijke energie in iets positiefs kon stoppen."

En toen het erop leek dat Kravitz zou blijven afvallen terwijl ze Marie speelde, was het aan Wells om "ervoor te zorgen dat ze niet weer in dat konijnenhol viel." De directeur herinnerde zich: "Ik ben degene die haar op een gegeven moment heeft gezegd te stoppen met afvallen. Ik zei: 'Je bent er.'” Na de productie begon Kravitz zichzelf op een gezonder gewichtsniveau te brengen. Ze vond zichzelf echter ongelukkig over het feit dat ze het moest doen. "Ik had zoiets van, 'ik wil niet aankomen', in plaats van te zeggen: 'Goed, ik ben een normaal mens.'"

Kravitz is terug op een gezond gewicht sinds hij aan de film werkte. Vandaag zal de actrice de hoofdrol spelen in de aankomende DC Extended Universe-film The Batman. Kravitz heeft fans ook verzekerd dat het beter met haar gaat. “Ik ben in orde nu. Maar ik ben erg waakzaam", vertelde de actrice in 2020 aan Elle. "Het is een ziekte, en dat laat ik mezelf nooit vergeten.”

Aanbevolen: