Hoe Selena Gomez's pleidooi voor geestelijke gezondheid met haar is meegegroeid

Inhoudsopgave:

Hoe Selena Gomez's pleidooi voor geestelijke gezondheid met haar is meegegroeid
Hoe Selena Gomez's pleidooi voor geestelijke gezondheid met haar is meegegroeid
Anonim

Selena Gomez heeft fans in de loop der jaren laten kennismaken met haar geestelijke gezondheidsproblemen. Ze blijft ook haar stem lenen om anderen te ondersteunen die te maken hebben met psychische aandoeningen.

Hoewel ze vooral bekend is vanwege haar rol in de Disney Channel-serie Wizards Of Waverly Place, haar leuke popmuziek en haar eerdere relatie met Justin Bieber, is Selena Gomez meer dan je kunt zien.

De 29-jarige, die beroemd werd als kindsterretje, heeft openlijk gevochten tegen Lupus en heeft vanwege de aandoening een niertransplantatie ondergaan. Te midden van de strijd met de auto-immuunziekte, had ze ook te maken met depressie, angst en bipolaire stoornis.

Afgezien van haar strijd, is Selena Gomez een pleitbezorger gebleven voor geestelijke gezondheid, waardoor ze haar fans en de rest van de wereld kracht heeft gegeven. Hier zijn acht manieren waarop ze dat door de jaren heen heeft gedaan.

8 Selena Gomez kondigt Wondermind aan

In november 2021 kondigde de pleitbezorger van de geestelijke gezondheid de lancering aan van Wondermind, een mediaplatform gewijd aan de zaak. De online ruimte was gericht op het bevorderen van gemeenschappen rond geestelijke gezondheid.

Het stelt ook waardevolle bronnen beschikbaar voor diegenen die hopen hun mentale fitheid te versterken zonder angst voor oordeel. Het voormalige kindsterretje werkt samen met haar moeder Mandy Teefey en Daniella Pierson, CEO van The Newsette, aan het project.

Ze hebben de digitale leegte aangepakt die ze opmerkten tijdens hun ervaringen met geestelijke gezondheidsproblemen. Ze hopen dat het platform het stigma rond psychische stoornissen zal helpen beëindigen en meer mensen zal aanmoedigen om zich open te stellen.

7 Selena Gomez lanceerde een educatieve campagne voor geestelijke gezondheid 101

Maanden voordat Selena Gomez de geestelijke gezondheidsbalans met Wondermind instelde, begon ze een levensbepalende campagne. De actrice lanceerde de educatieve campagne Mental He alth 101 met haar make-upmerk Rare Beauty.

Het initiatief was bedoeld om onderwijs in de geestelijke gezondheidszorg te ondersteunen en om financiële steun voor meer geestelijke gezondheidsdiensten aan te moedigen. Gomez riep ook op om geestelijke gezondheid op te nemen in het schoolcurriculum.

De ster, die financiële hulp zocht bij de filantropische gemeenschap, ging verder en lanceerde een inzamelingsactie ter ondersteuning van het Rare Impact Fund. Ze vond het initiatief op haar 28e verjaardag in 2020.

6 Gomez's keynote speech op de Teen Vogue Summit 2020

In december 2020 hield Gomez een klinkende toespraak op de Teen Vogue Summit terwijl hij de keynote spreker was. Het icoon concentreerde haar toespraak op het thema van haar Billboard 200 no. 1 album, Rare, en hoe het stond voor pleitbezorging voor de geestelijke gezondheid.

Ze beschreef zichzelf als een groot voorstander van therapie en steungroepen voor iedereen. Ze moedigde mensen ook aan om hun emotionele uitdagingen vaker te delen en het te beschouwen als een proces van zelfontdekking in plaats van kwetsbaarheid.

5 Haar Instagram-livechat met vice-president Kamala Harris over geestelijke gezondheid

In oktober 2020 bewees Selena Gomez haar toewijding aan de geestelijke gezondheidsgemeenschap tijdens haar livechat met vice-president Kamala Harris.

Toen hun gesprek inging op belangrijke problemen die de Verenigde Staten teisteren, noemde Gomez geestesziekte niet verrassend als haar beste keuze.

Ze legde uit hoe het het land mentaal leek te verscheuren. Gomez deelde haar dromen om een veilige haven te creëren voor mensen met psychische problemen. Ze onthulde:

"Ik heb zoveel dromen gehad over het creëren van plaatsen waar mensen naartoe kunnen gaan. Ik denk dat er een deel van mij is dat wenst dat we een soort plek hadden die voelde als, oké, misschien heb je gewoon hulp nodig."

4 Gomez's Instagram Live Chat met Dr. Vivek Murthy

Selena Gomez sprak opnieuw over de kwestie van geestelijke gezondheid tijdens een andere Instagram-livechat in oktober 2020. Deze keer had ze de eer om Dr. Vivek Murthy toe te spreken, die ooit als chirurg-generaal in het Witte Huis diende onder voormalig president Barack Obama.

Tijdens hun discussies vertelde Gomez haar worsteling met depressie aan het begin van de pandemie. Ze legde uit hoe een pauze nemen van het constante reizen en de afleiding die haar werk met zich meebracht, haar tol eiste.

Gelukkig heeft ze die fase kunnen doorstaan met de hulp van de juiste mensen.

3 Selena Gomez verwijderde Instagram van haar telefoon

Selena Gomez verwijderde de Instagram-app van haar telefoon om gezond te blijven op het hoogtepunt van haar sterrendom. De ster, die ooit de meest gevolgde persoon op de gram was, gaf haar assistent de opdracht om haar sociale media te beheren om het account actief te houden.

Tijdens een sessie in 2019 op Live With Kelly And Ryan, gaf het icoon aan de gastheren toe dat ze de beslissing nam vanwege de impact van Instagram op haar geestelijke gezondheid. Ze legde uit:

"Ik denk dat het gewoon heel ongezond is geworden voor jonge mensen, waaronder ikzelf, om al hun tijd te besteden aan het fixeren op al deze opmerkingen, en het had invloed op mij. Ik zou er depressief van worden; niet goed over mezelf en anders naar mijn lichaam kijken."

2 Gomez deed open over zich eenzaam voelen voor de eerste Amerikaanse Vogue-cover

In 2017 sprak Selena Gomez openhartig over enkele van haar belangrijkste kwetsbaarheden, waaronder huilen op het podium. Deze onthulling zorgde ervoor dat fans zich beter met de ster konden verbinden door haar als menselijker te zien.

Deze band met haar fans werd echter intenser nadat de fan opnieuw een schok deelde, waaruit bleek hoe mentaal uitputtend toeren kon zijn. Ze deelde:

"Ik heb vaker op het podium gehuild dan ik kan tellen, en ik ben geen schattige omroeper. Tours zijn echt een eenzame plek voor mij. begon paniekaanvallen te krijgen vlak voordat ze het podium betreden, of direct nadat ze het podium verlieten."

Door fans te laten weten dat ze niet altijd de verzamelde, zelfverzekerde vrouw was die het altijd samen had, stimuleerde ze meer mensen om hun verhalen te delen en zich beter te voelen over zichzelf.

1 Een behandelingscentrum van 90 dagen voor depressie en angst binnengaan

De crooner schitterde op de cover van Instyle in 2017, schuwde het stigma rond psychische stoornissen en stelde zich open over het ontvangen van behandeling.

De ster vertelde hoe ze zich inschreef in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Tennessee voor een behandeling van 90 dagen voor depressie en angst. Ze beschreef de beslissing om al het andere te negeren en de behandeling direct aan te gaan als het beste wat ze ooit had gedaan.

Selena Gomez heeft sindsdien dezelfde energie behouden en heeft haar verschillende levensuitdagingen overwonnen terwijl ze een rolmodel was voor andere vrouwen en meisjes die worstelen met psychische aandoeningen.

Aanbevolen: