Deze Jungle Book-personages zijn geïnspireerd door deze iconische rockband

Inhoudsopgave:

Deze Jungle Book-personages zijn geïnspireerd door deze iconische rockband
Deze Jungle Book-personages zijn geïnspireerd door deze iconische rockband
Anonim

The Jungle Book is een absoluut kunstwerk dat de tand des tijds heeft kunnen doorstaan, en dit is grotendeels te danken aan het harde werk dat Disney-animators in de film hebben gestoken. Het blijft een van de beste boek-naar-film-aanpassingen in de geschiedenis, en de erfenis ervan staat buiten kijf. Disney gaf deze film een live-action behandeling, waardoor John Favreau een van zijn beste films tot nu toe kon maken.

Als je terugkijkt op het geanimeerde origineel, hebben fans misschien iets eigenaardigs opgemerkt aan een bepaalde groep ondersteunende personages. Hoewel ze geen primaire spelers waren, slaagden ze erin om op te vallen in de films. Dit is grotendeels te danken aan de rockband die invloed had op de groep.

Dus, welke band inspireerde deze personages? Laten we erin duiken en zien hoe Disney gebruikmaakt van een slimme bron voor inspiratie!

Een gekweekte gier

Aangezien The Jungle Book een van de beroemdste Disney-films tot nu toe is, is het logisch dat er een aantal memorabele momenten en personages uit de film komen. Als het ware zijn de gieren die verschijnen en enige tijd met Mowgli in de film doorbrengen, net zo gedenkwaardig als maar kan.

Disney's vermogen om een aantal verschillende dieren in de film op te nemen was echt legendarisch, want er was voor elk wat wils in de hele film. Natuurlijk, de live-action-behandeling eindigde met enkele belangrijke veranderingen, maar de personages die we in het geanimeerde origineel te zien kregen, blijven net zo geliefd als altijd.

De gieren krijgen hun moment om te schitteren in de film als ze Mowgli tegenkomen, terwijl ze het lied 'Dat is waar vrienden voor zijn' zingen. Het is interessant dat deze kleine groep de kans kreeg om als één geheel te zingen, en mensen die naar de film keken, merkten zeker dat hun accent vergelijkbaar was met een Liverpool-accent.

Het was niet zomaar toeval dat dit viertal met Liverpool-accenten een moment deelden en samen een lied op het scherm zongen, en het blijkt dat dit allemaal afkomstig was van de band die die personages in de eerste plaats inspireerde.

Beatlemania pakt Disney

De jaren zestig waren een belangrijk tijdperk voor Disney, met The Jungle Book als misschien wel de beste film van het stel. Gedurende dat decennium waren The Beatles een rage in de muziekindustrie, en Disney wilde niets liever dan de groep ertoe brengen de gieren in de film te laten horen!

The Beatles en Disney die op deze manier samenkomen, zou magisch zijn geweest om te zien, maar John Lennon was naar verluidt de Beatle die niet aan boord was bij de groep die de personages uitsprak, volgens Independent. Het gerucht gaat dat Lennon suggereerde dat Elvis Presley de rol op zich zou nemen, maar uiteindelijk waren het andere artiesten die deze personages hebben geland.

Ondanks het niet kunnen landen van de groep om de gieren te uiten, gebruikten de mensen van Disney ze nog steeds als inspiratie voor het uiterlijk van het personage en hun accenten. Hoewel de gieren geen exacte replica's van de band zijn, hebben ze allemaal nog steeds ruig haar en rocken ze hun Liverpool-accenten. Het is een mooie rimpeling en verandering van tempo in de film, en het feit dat dit de band had moeten zijn die de personages uitspreekt, maakt het des te interessanter.

Hoewel de mensen die het geanimeerde origineel hebben gemaakt de band niet hebben gekregen, hebben ze toch het beste uit de situatie gehaald. Het bleek dat wanneer de live-action film samenkwam, er nog een poging zou zijn om Beatlemania in de jungle vast te leggen.

Beatles: Take Two

Jaren nadat de animatiefilm een Disney-klassieker werd, bevond de studio zich midden in het live-action-tijdperk en gedurende deze tijd stond The Jungle Book centraal en werd het opnieuw een hit voor de studio. Bepaalde leden van The Beatles werden echter opnieuw gevraagd om in de film te verschijnen!

Regisseur John Favreau was een dynamiet die bij Disney werd aangenomen, omdat hij de ene hitfilm na de andere voor de studio uitbracht. Terwijl hij bezig was om The Jungle Book tot leven te brengen voor een nieuw publiek, was Favreau geïnteresseerd om Paul McCartney en Ringo Starr aan boord te krijgen en de gieren te uiten die ze al die decennia geleden hadden doorgegeven.

Net als de originele geanimeerde versie kon de studio de leden van de band niet zover krijgen om mee te doen aan de film! Dit zou een mooie knipoog zijn geweest naar de oorspronkelijke poging om de band in de originele film te krijgen, maar helaas kon Favreau het niet waarmaken.

Hoewel we nooit hebben kunnen luisteren naar de band die de gieren speelde in een van deze films, kregen we wel een gedenkwaardige reeks personages om van te genieten. Mocht er in de toekomst nog een poging zijn tot deze filmfranchise, dan stappen Ringo en Paul misschien in voor de fans.

Aanbevolen: