Hier is hoe Conan O'Brien zijn personeel eigenlijk behandelde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Conan O'Brien zijn personeel eigenlijk behandelde
Hier is hoe Conan O'Brien zijn personeel eigenlijk behandelde
Anonim

Late-night TV zal er vanaf nu een stuk minder rood en maf uitzien omdat Conan O'Brien afscheid heeft genomen van alweer een succesvolle, langlopende late night talkshow.

Na een paar jaar voor SNL te hebben geschreven en dankzij The Simpsons voet aan de grond te krijgen in de industrie, werd de 1,80 meter lange gemberkomiek in 1993 presentator van een talkshow met Late Night with Conan O'Brien, die liep tot 2009. Nadat hij een jaar lang The Tonight Show had gehost, creëerde hij zijn eigen late-night talkshow, Conan, die net zijn elfjarige looptijd heeft beëindigd.

Dit is niet de laatste keer dat we iets van O'Brien horen; hij is technisch gezien een genie, dus hij organiseerde zijn volgende meer heel goed. Hij zal in een mum van tijd allerlei streken uithalen. Maar het zal nog steeds moeilijk zijn om elke maandag tot en met donderdag in te stemmen en geen nieuwe aflevering van Conan te zien. De fans en zelfs beroemdheden rouwen om het verlies van de talkshow omdat het hun leven zo diep heeft beïnvloed. Maar zij zijn niet de enigen.

Elf jaar lang een late night talkshow runnen is hard werken, en O'Brien had het niet kunnen doen zonder zijn personeel, dat hij al jaren 'gepijnigd' heeft. Ze zijn al jaren hoofdrolspelers, maar is Conan's werkomgeving giftig achter de humor? We zijn in het verleden verbrand door te denken dat sommige presentatoren van talkshows van beroemdheden hun personeel als goud behandelen.

Dit is hoe het was om bij Team Coco te zijn.

Hij heeft een aantal interessante methoden om een gelukkige werkomgeving te creëren

Ellen DeGeneres maakte vaak grappen met haar personeel en deed alsof ze een geweldige relatie met hen had, zowel voor de camera als daarbuiten. Maar zoals we nu weten, was dat volgens sommigen niet helemaal waar.

Achter de schermen van Conan is alles een beetje anders.

In 2020 creëerde Team Coco een webserie achter de schermen genaamd Meet the Conan Staff, die Uprrox "een combinatie van The Office en The Larry Sanders Show gekruist met Conan's komische gevoeligheden" noemde.

Het was gescript en bevatte geen stafleden Sona Movsesian (O'Brien's assistent), Jordan Schlansky (O'Brien's directe Associate producer), Diana Chang. Toch gaf het ons inzicht in hoe het er achter de schermen aan toe gaat, en het gaf de schrijvers een nieuwe uitlaatklep.

Bovendien heeft O'Brien zijn personeel vaak in satirische segmenten laten zien en heeft hij constant die grap gespeeld dat hij de baas is en dat zij de boeren onder hem zijn, terwijl het in werkelijkheid precies het tegenovergestelde is.

In 2016 was er de geheime schets van de "foodies" e-maillijst, hieronder te zien.

De check-up van de satirische stagiair:

En de prestatiebeoordelingen van het personeel:

En natuurlijk mogen we de keer dat O'Brien zijn personeel COVID-tips probeerde te leren en Sona in haar kantoor terroriseerde, niet vergeten.

Deze schetsen zijn niet alleen satirisch. Ze schetsen een waarheidsgetrouw beeld van hoe het is om voor O'Brien te werken. Ze hebben allemaal serieuze zelfspot van de kant van O'Brien, maar hij maakt zichzelf niet belachelijk omdat hij onzeker is; hij doet het om anderen minder ongemakkelijk te maken. Door grappen over zichzelf te maken, zorgde hij ervoor dat zijn medewerkers zich meer op hun gemak voelen bij hem, en creëerde hij een geweldige werkomgeving waar ze allemaal kunnen samenwerken zonder bang te hoeven zijn voor hun baas.

Zijn assistent spreekt zeer lovend over hem

O'Brien weet hoe belangrijk het is om zijn personeel te behandelen met het respect dat ze verdienen, maar Sona is anders. Ze is de assistente van O'Brien sinds 2009, toen Conan nieuw was, en ze zijn er voor elkaar geweest met ups en downs en tijdens de belangrijkste momenten van het leven.

Toen de laatste aflevering van Conan werd uitgezonden, was ze niet van streek omdat het slechts een onderdeel was van hun zeer goede werkrelatie en vriendschap.

"In december 2008 kreeg ik een telefoontje van HR dat mij de functie van assistent van Conan O'Brien werd aangeboden. Ik begon in januari 2009 en de afgelopen 12 jaar hebben mijn leven volledig veranderd, "ze heeft een recente Instagram-post geschreven.

Jullie hebben allemaal de dynamiek van mij en Conan voor de camera gezien, maar buiten de camera heeft hij zoveel meer voor me gedaan - hij leidde de bruiloft van mijn beste vriend, schreef namens mij brieven toen ik aan het shoppen was, stelde me voor aan presidenten en aarzelde nooit toen ik het duurste restaurant voor ons koos om te eten. Conan en zijn vrouw Liza gaven mij en mijn man een verlovingsfeest en ze hebben ons gesteund tijdens levensveranderende momenten, zoals het krijgen van baby's.

"Hoewel de show misschien eindigt, zullen deze man en ik nog vele jaren kibbelen. Ik ben er trots op een klein deel van zijn carrière te zijn geweest en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst biedt. Conan zou zeggen: 'Voorwaarts.'"

Dit is niet de eerste keer dat O'Brien stafleden mee op reis neemt. Toen hij tijdens het Tonight Show-conflict in 2010 niet als beste uit de bus kwam, zette hij zijn grap opzij om zijn personeel gerust te stellen dat ze allemaal in orde zouden komen, en in feite bleek het beter dan voorheen.

Schrijver Todd Levin vertelde GQ dat O'Brien naar de schrijverskamer kwam om hun mening te vragen over wat hij moest doen. Toen ze zeiden dat de deal van NBC slecht was, bedankte hij hen voor het "genezen van zijn verslaving aan The Tonight Show."

In deze situatie was O'Brien eerlijk, nederig en nam iedereen mee in de beslissing. Iets wat hij waarschijnlijk deed toen hij besloot om van TBS naar HBO Max te gaan, waar hij zijn derde variétéshow zal beginnen. De verhuizing zou niet eng moeten zijn, want hij weet dat hij een geweldige staf achter zich heeft. Ze staan achter elkaar, wat zo verfrissend is in de hedendaagse talkshowwereld.

Aanbevolen: