Twitter viert de vierde juli - en de 25e verjaardag van 'Independence Day

Twitter viert de vierde juli - en de 25e verjaardag van 'Independence Day
Twitter viert de vierde juli - en de 25e verjaardag van 'Independence Day
Anonim

Vier juli is een jaarlijkse feestdag die gevierd wordt met optochten, sterretjes en vuurwerk. Twitter gebruikt deze dag echter om het op een andere manier te vieren: om de populaire film Independence Day uit 1996 te bekijken, met Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman in de hoofdrollen. Dit jaar kijken ze echter niet alleen vanwege de titel - dit weekend markeert de 25e verjaardag van de release van de film, die plaatsvond op 3 juli 1996.

Fans hebben gezegd dat de film een van de redenen is waarom ze de feestdag vieren, vooral omdat het de manier heeft veranderd waarop we sciencefictionfilms en grootschalige rampenfilms maken. Het werd de meest winstgevende film van 1996 en won de Academy Award voor beste visuele effecten.

Smith, Goldblum en Pullman waren allemaal in deze film gegaan met eerdere acteerervaring in actiefilms, waarbij Smith in deze film kwam nadat hij in de film Bad Boys uit 1995 had gespeeld. Hij is ook een van de meest bekende filmfrases, "welcome to Earth".

De film vertelt het verhaal van een groep mensen die samenkomen om het op te nemen tegen een buitenaards ras dat de aarde is binnengevallen. De groep plant en v alt de race aan op Independence Day. Goldblum portretteert een satellietingenieur, Smith portretteert een Marine F/A-18 piloot en Pullman portretteert de president van de Verenigde Staten. De personages van Goldblum en Smith verslaan de race op Onafhankelijkheidsdag en redden de mensheid.

Fans hebben sindsdien de prestaties van alle acteurs geprezen en de film zelf werd meteen een klassieker onder fans van actiefilms. Het zou later honderden andere films in het genre beïnvloeden.

Smith aarzelde niet om throwback-foto's en -video's uit de film op zijn Instagram te plaatsen ter ere van dit grote jubileum. Hij plaatste ook een foto met zijn vrouw Jada Pinkett-Smith en zoon Trey Smith in camouflage-outfits op de rode loper tijdens de filmpremière.

De liefde voor de film kwam binnen via de reacties, zelfs van andere beroemdheden. Muzikant Adym Evans (@verbalase) kon niet anders dan zeggen: "En nog steeds een van mijn favoriete films!" terwijl Questlove (@questlove) opmerkte: "Dit was inspirerend voor mij om je te zien draaien in je grootsheid. Dit was geen zomerkaskraker… dit was een levensblauwdruk."

Miljoenen fans bleven reageren met zijn legendarische slogan ("welkom op aarde"), en vanaf deze publicatie heeft de post meer dan twee miljoen likes gekregen.

Independence Day kan worden gestreamd op Hulu en HBO Max. De film zal ook de hele nacht op kabeltelevisie worden uitgezonden, de eerste uitzending begint om 5:30 ET op HBO.

Aanbevolen: