Wat is er met Macy Gray gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Macy Gray gebeurd?
Wat is er met Macy Gray gebeurd?
Anonim

Als je het nieuws de afgelopen week of zo hebt gevolgd, zullen de namen Macy Gray en Bette Midler waarschijnlijk je baan kruisen. De twee showbizz-supersterren liggen onder vuur vanwege opmerkingen die ze maakten over transgenders.

Actrice Midler schreef haar controversiële meningen op haar Twitter-account. Gray sprak voor zijn beurt tijdens zijn optreden in Piers Morgan Uncensored, een talkshow die de Britse tv-persoonlijkheid presenteerde sinds hij zijn laatste baan bij Good Morning Britain opgaf.

Dit is niet de eerste keer dat een populaire beroemdheid de trans-gemeenschap overtreedt, waarbij Dave Chappelle, JK Rowling en zelfs Caitlyn Jenner zelf dingen zeggen die door transgenders als beledigend werden beschouwd.

Hoewel Gray nu pas om de verkeerde redenen in de krantenkoppen staat, heeft ze in de loop der jaren een positiever carrière en persoonlijk leven gehad.

8 Wie is Macy Gray en wat doet ze?

Macy Gray is een R'n'B- en soulmuzikant die afkomstig is uit de stad Canton in de staat Ohio. Ze werd in september 1967 geboren als Natalie Renée McIntyre, maar nam haar meer populaire naam aan als haar merknaam voor haar zangcarrière.

Ze nam de naam Macy Gray over uit de mailbox van een man die precies zo heette, en uiteindelijk besloot ze het als haar artiestennaam te gebruiken.

7 In de muziekcarrière van Macy Gray

Macy Gray is ongeveer twee maanden voor haar 55e verjaardag. Ze begon eind jaren '90 te werken als professionele muzikant, wat in wezen betekent dat ze het al minstens de helft van haar leven doet.

In die tijd is Gray erin geslaagd om in totaal tien studioalbums uit te brengen, waarvan de laatste Ruby heette, en uitgebracht in 2018.

6 Hoeveel Grammy's heeft Macy Gray gewonnen?

Een Grammy Award is misschien wel de grootste onderscheiding die een muzikant overal ter wereld kan winnen. Macy Gray is vijf keer genomineerd voor een Grammy Award, hoewel elk van die nominaties in 2000 en 2001 kwam.

In het laatste evenement won ze de Grammy voor "Best Female Pop Vocal Performance", voor haar populairste nummer tot nu toe, I Try.

5 Macy Gray is ook een actrice

Naast haar zangcarrière heeft Macy Gray ook als actrice in meerdere films en televisieseries in Hollywood gewerkt. Ze verscheen voor het eerst in een acteerrol in 2001, naast Denzel Washington in de klassieke actiethriller, Training Day.

Gray is verder gaan spelen in films als Gang of Roses en The Paperboy, evenals in tv-shows zoals Ally McBeal en That's So Raven. Ze heeft ook deelgenomen aan Dancing with the Stars en The Masked Singer Australia.

4 Is Macy Gray getrouwd?

-

Voordat Macy Gray haar grote doorbraak in de muziek had, werd ze verliefd op een hypotheekbemiddelaar genaamd Tracy Hinds, en ze trouwden. Tegen die tijd had ze haar geboorteland Canton al verlaten en was ze naar Los Angeles verhuisd om haar zang en carrière voort te zetten. Gray en Hinds hebben samen drie kinderen, genaamd Aanisah, Mel en Happy.

Hun huwelijk hield echter geen stand, aangezien ze in 1998 zijn gescheiden. Sindsdien is Gray niet hertrouwd en heeft ze ook geen publiekelijk erkende romantische relatie gehad.

3 Wat is Macy Gray tot nu toe?

Macy Gray's meest recente grote publieke optreden was haar periode in seizoen 3 van The Masked Singer Australia in 2021. Onder de artiestennaam Atlantis eindigde ze als zevende in een seizoen dat uiteindelijk werd gewonnen door collega-muzikant Anastacia.

Nog in 2021 was Gray te zien in afleveringen van Big City Greens en The Real Housewives of Potomac. De zanger staat momenteel ook gepland voor een Europese tournee in oktober, verspreid over Polen, Spanje, Italië, Oostenrijk en Hongarije.

2 Is Macy Gray op sociale media?

Macy Gray heeft de kracht van sociale media in deze tijd volledig omarmd en ze gebruikt verschillende platforms om haar werk te promoten en in contact te blijven met haar fans. De zangeres is niet alleen op Instagram en Twitter te vinden, ze is ook te vinden om fragmenten van haar leven te delen op TikTok, waar ze bijna 200.000 volgers heeft.

Na het verzet over haar anti-trans-opmerkingen, ging Gray in feite naar Twitter en Instagram om zichzelf te verdedigen. "Jullie komen allemaal op mijn pagina, bedreigen me en schelden me uit - alleen omdat ik iets heb gezegd waar je het niet mee eens bent - wees wat je wilt, en stop ermee", schreef ze.

1 Macy Gray heeft zich sindsdien verontschuldigd voor haar opmerkingen

In een optreden op NBC's Today met Hoda Kotb, gaf Macy Gray eindelijk toe dat ze haar fouten had gemaakt en bood ze haar excuses aan door te zeggen dat ze 'hierdoor veel geleerd had'.

“Het was nooit mijn bedoeling iemand pijn te doen. Ik denk dat er veel moed voor nodig is om jezelf te zijn', zei ze. "Ik voel me slecht dat ik sommige mensen pijn heb gedaan en ik denk dat het gaat om onderwijs, conversatie en het bereiken van een plek waar we elkaar begrijpen."

Aanbevolen: